Acid
Frontman
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 35.208
- Поени од реакции
- 34.448
Абе друже... Ти не сфаќаш. Има главоболки и има ГЛАВОБОЛКИ.
Има некои што поминуваат со одмарање (како твоите) и има некои што не помагаат со одмарање (како моите и на многу луѓе). Да не напоменувам и дека има луѓе кои едноставно немаат време (или услови) да одморат.
Кога сум на работа, таму сум 8 часа. Ќе те прашам, пошто очигледно не сфаќаш, па ти извлечи си заклучок. Кога ќе ме стегне глава на работа, јас:
1) Треба да поминам 8 часа во агонија (поради која неможам да работам);
2) Треба да си сварам чај (кој нема да ми помогне);
3) Треба да се качам на биро и да легнам да одмарам;
4) Или - да се напијам апче за глава;
Ти што мислиш? Нормално, се случува апче да се напијам еднаш во два месеци...
Немам секојдневно главоболки. Ама кога имам - имам асално.
И тотално си ја промашил темата на дискусијата. Не се дискутира за тоа дали треба да се пијат или не лекови, туку зошто кај нас се продаваат ЗАБРАНЕТИ и ОПАСНИ лекови? Веќе ти објаснивме дека во некои случаи едноставно МОРА да се пијат. Не мудрувај беспотребно. Не дискутираме за апчиња vs. чаеви, туку за опасни лекови.
Човече - црн дроб може да ти откаже од леков... Не е ова за курташак.
Има некои што поминуваат со одмарање (како твоите) и има некои што не помагаат со одмарање (како моите и на многу луѓе). Да не напоменувам и дека има луѓе кои едноставно немаат време (или услови) да одморат.
Кога сум на работа, таму сум 8 часа. Ќе те прашам, пошто очигледно не сфаќаш, па ти извлечи си заклучок. Кога ќе ме стегне глава на работа, јас:
1) Треба да поминам 8 часа во агонија (поради која неможам да работам);
2) Треба да си сварам чај (кој нема да ми помогне);
3) Треба да се качам на биро и да легнам да одмарам;
4) Или - да се напијам апче за глава;
Ти што мислиш? Нормално, се случува апче да се напијам еднаш во два месеци...
Немам секојдневно главоболки. Ама кога имам - имам асално.
И тотално си ја промашил темата на дискусијата. Не се дискутира за тоа дали треба да се пијат или не лекови, туку зошто кај нас се продаваат ЗАБРАНЕТИ и ОПАСНИ лекови? Веќе ти објаснивме дека во некои случаи едноставно МОРА да се пијат. Не мудрувај беспотребно. Не дискутираме за апчиња vs. чаеви, туку за опасни лекови.
Човече - црн дроб може да ти откаже од леков... Не е ова за курташак.