Влијанието на списанијата

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Оние девојки кои редовно ги следат новостите за диети и начини на слабеење три пати почесто посегнуваат по екстремни мерки за контрола на тежината.
Во тие екстремни мерки влегуваат и прескокнувањето на оброците, намерното предизвикување на повраќање или употреба на лаксативи.
Дури 44% од девојките ги следат новостите во списанијата за различни диети.
Научниците кои го правеле ова истражување заклучиле дека девојките треба да се контролираат кои магазини и списанија ги читаат, бидејќи истите може да имаат негативно влијание врз нивниот начин на живеење, исхрана и слично.

Колку ги применувате оние секакви диети кои ни ги нудат списанијата? Дали навистина се ефективни или се само „залажување“?
 

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Vo princip ne primenuvam dieti od onie komercijalizirani koi gi ima vo site spisanija. Megutoa, bidejki redovno kupuvam spisanija od sekakov vid, sekako deka primenuvam nekoi soveti koi istite gi sodrzat, kako na primer probuvam pilinzi za telo i lice, soveti za odrzuvanje na kosata, noktite a sekako i nekoi soveti vo vrska so ishranata,megutoa se do odredeni granici. Nikogas ne treba da se preteruva i da se robuva na ona napisanoto vo spisanijata, zasto sepak oni se komercijalna rabota, poveketo informacii se stavaat kolku da se ispolni prostor.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас никогаш не сум држела намерно диети од типот за оброк 3 листа марула и 5 трошки леб, што се вика или од оние диети кои што имале строго утврден редослед, а уште помалку пак да употребам некоја диета од некое списание.
Тие страници обавезно ги скокам, зашто сметам дека се чисти глупости и дека човек може и да ослабне со мала контрола на тоа што го јаде + вежбање, а не сега ќе читам у некое списание што пишува и тоа ќе го применувам.
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Без врска се тие диети од списанијата, или ги измислува некој нестручен од редакцијата, или даваат некои, демек, што им помогнале на славните ѕвезди да ослабнат, најчесто на г`зларката Хенифер Лопез и вечнопрекумернотежинската Кејт Винслет. :pos:

Никогаш не сум ги практикувала.
 

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
21
Како не глупости живи се тоа

Сум читала бидејки купувам секојдневно разни списанија али никогаш не сум пронашла нешто што би можело да помогне! Најчесто тие така наречени диети во списанијата се само за да им го потполнат прсторот! Немаат никаква полза! Имам читано за правење маски, онака интересно со овошје со другарки се собравме и праеме...али фиети никогаш не сум практикувала! Мајками ми вилеше-никогаш диета!!! Со неа можиш да ослабиш, али после неа килата се вракаат и тоа дупло! Само со намаланување на храната мнгоу малку и вежбање е сосема доволно за добра линија!
 

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Nikogas do sega ne sum primenuvala nikakvi dieta, barem za sega ne mi ni trebalo.Megutoa vo nikoj slucaj ne bi gi praktikuvala dietite od spisanijata.
No,mnogu od devojkite gi primenuvat, mozebi vo niv gledat kako edinstven spas,verojatno gi isporavle site i sega vo niv ja gledaat poslednata nadez.Sepak smetam deka toa e cisto zalazuvanje i nema nikakov efekt,probuvaat da ne napravat budali
 

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Никогаш не ни им обрнувам внимание на тие страни кај шо имат најразлични глупости за то колку ”лесно” можиш да ослабиш, сметам дека се чисти глупости па не планирам да се замарам со то. Ако сакам да преземам нешто во врска со мојата тежина тогаш сигурно нема да трчам да купвам списанија за да видам некој „предлог за ефикасно слабеење”, постојат различни други начини за постигнување на посакуваното :devojce:
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Никогаш не сум применувала никаква диета , а најмалку оние од весниците кои можеби уредниците си ги вадат од ракав за да си исполнат простор во списанието.
Секако има и исклучоци од списанијата -секоја чест на уредниците на весникот "Природа и здравје" и додатокот 24 часа здравје во сите весници во понеделник.Многу корисни информации не само за диети туку за здравјето воопшто:toe:
 

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
До пред некоја година бев опседната со тежината и изгледот, па многу често купував разни списанија за убавина и здравје у кои се нудеа секакви диети и без размислување ги применував.
Не се покажаа ефективни, а поради една брза диета, од типот 5 кила за една недела, завршив и на инфузија.
Фала Богу, после извесно време се "вразумив" и сфатив дека единствениот начин за добра линија е урамнотежена исхрана во комбинација со физичка активност. Потребен е долготраен режим на исхрана,прилагоден на индивидуата, а не некоја квази-диета од списанија која дава план за јадење од 5 или 7 дена, и која не е медицински проверена и нутриционистички избалансирана.
Дефинитивно треба да постои построга контрола за тоа што и како пишуваат списанијата за диетите и исхраната, затоа што, особено тинејџерките се подложни на таквите дезинформации кои може итеткако штетно да им влијаат.
 

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Не ги практикувам, али познавам многу другарки што се опседнати со изгледот и нивната тежина, иако изгледаат супер...имало нај разни случаеви, на една другарка и изби алергија на лицето, а таа упорно се држеше до некоја глупа диета, се напраи сучка и на крај не знам како успеаа да ја убедат да престане, сега , фала богу, е ок...има многу такви случки каде наивните девојчиња се залажуваат дека тие глупавите диети ќе им помогнат...јас мислам дека тоа ако не е медицински проверено треба да се забрани или барем ако има негативно влијание и последици, а има, да се казнуваат списанијата...ебате тоа!:)
 
Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
не применувам никаква диета засега имав малце одвишок кила си земав апчиња и ги симнав а многу во диети начкрапани од секој не верувам ако некогаш имам вистиски проблем со килограмите ќе отидам кај Жан Митрев па ќе си земам диета барем знам дека е од доктор
 

D'Artagnan

Release yourself...
Член од
13 јули 2009
Мислења
21
Поени од реакции
0
Слабо...немаат никаков ефект ....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom