Влијаењето на професорот врз сакањето на предметот?

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Секогаш ми влијаел професорот на засакување на предметот. Доколку е принципиелен, знае како да го пренесе своето знаење на правилен начин, да ме мотивира, земам книга и го подготвувам тој предмет најдобро што знам и умеам.
Во спротивно, имав случај кога однесувањето на професорка толку ме иритираше , што предметот ми беше мизерен во најмала рака, иако сметам дека не треба да е така. На себе лошо си правиме.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
41
mnogu e vazen profesorot za da zasakas nekoj predmet toa e sigurno! No da proba da me nauci nesto sto ne e taka nemoze... od 5 do 8mo imav profesor postar ostatok od komunizmot pa sakase da ne nauci deka nie sme sloveni i sme dose preku dunav so cevcinja i deka Tito bil covek na lugeto i takvi raboti no ne mene :D

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
Јас многу сакав историја, ама професорот бесе лос и некако ми се здосади тој предмет. Ама имамногу други предмети со сум ги засакал затоа што професорот е добар

рок-кејт

незгодна ко кратко ќебе!
Член од
22 мај 2007
Мислења
1.024
Поени од реакции
70
сеа јас да ви кажам
јас по англиски (не да се фаљам) ама знам така...баш за 5ка и ко дојде мајка ми нашкола кај мене да прашат шо сум како сум (shit) и ко ја праша професоркана по англиски, (јас бев тука) таја на мама и рече „најдобра е во генерација немам зборови вамте тамте ке ја спремам за на натпревар, креват рака...“ .. Добро... И сеа јас уш толку се мотивирав да учам и да знам најпојќе по англиски... Е сеа... Дојде и тест да прајме... И го напрајв 4. И ова ненормалнава ко ни ги кажвеше отценките мене ми викат „Сакаш да одговараш за 4?“ И јас ја глеам зачудено (на тормесечие имав 5ка на првиот тест петка на вториот четворка и сеа таја...5+5+4=14 14:3=4,5 негде не е битно) И одтогаш ја замразив пошо ОДОГВАРАВ ЗА ЧЕТВОРКА . И предметот го одсакав в крај. Неможев да сеам на час...Ми се креваја нервиве. И почнав јас да ја игнорирам да си чкртам на час да си се шминкам да си излегвам и поентата ми беше ГО МРАЗАМ АНГЛИСКИОВ зарди онаја глупана наставничка...Говно

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Професорот има најголема улога во засакување на одреден предмет, со тоа што ке знае(или не) да ги пренесе знаењата на учениците на интересен начин кој ке не мотивира да го учиме.

Физика до 8одд ми беше најомразен и најтежок предмет. Сега во 3г, со професоркава толку лесно ми оди учењето, бидејќи на час ја запомнам половина лекција со тоа што ја предава интересно и се гледа дека и оди добро. Злато од професорка е. :pipi:

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Se razbira deka profesorot ima vlijanie kolku ke go zasakame predmetot
Na primer koga jas se zapisav prva godina sredno matematikata ic ne mi odese no imav profesorka sto sekogas mozese da mi se najde i da mi pomogne bese navistina mnogu mila vo sekoja smisla na zborot
Za brzo vreme ne samo sto pocnav poveke da ja svakam matematikata tuku mi stana i omilen predmet

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Има многу влијание.. И тоа ептен многу. Самата помисла дека ке ја видам таа професорка што ми предава математика ми го расипува денот.

Како може алгебра да имам 5, и линеарна алгебра и аналитичка геометрија 5, а обична математика едвај 2-3. Професорката кога ке ја слушнам како се дере на цел глас без причина, плус тоа што не ја користаме таблата за решавање, а и плус тоа што нема си појма од предаване... се е јасно.

(Респект до другите проф..)

Член од
21 април 2008
Мислења
28
Поени од реакции
0
влиае,
јас засакав англиски уште од мал благодарение на наставничката
еее уште ја памтам

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
пофесорот игра голема улога дали ќе сакаш да научиш или не,еве на пример јаС германскион јазик ужасно го замразив само ради то шо професоркава не знајт да предават кога ќе треба да прајме тест ни кажува еден час пред тестот дека ќе го правиме,плус не ни даваше вежби ...а кога си бев мала бев пресреќна шо ќе учам германски,а сега несакам да слушнам за јазиков

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Дефинитивно професорот има влијание врз сакање на предметот...еве на пр. јас физика многу сакав во основно зашто имав одлична професорка, која што беше способна да ми го пренесе знаењето, а сега ми се падна една глупа, неспособна...Мислам она си има премногу знаење, ама не знае да го пренесе...цел час само „тапацира“...така да можете да видите колку сега јас „сакам“ физика! Истото е и со географија!:)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Колку од наставникот/професорот зависи дали ќе го сакате предметот?

Според мене многу зависи,доколку е некој незаинтересиран да предава туку само по лична сипатија ги пише оценките тогаш влијае многу. Што мислите вие?

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јас мислам дека ваква тема имаше.

И зависи од професорот дали го сакам предметот.Може да се смени мислењето во негова зависност.

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
зависи и тоа многу! ја знам се хемија!буквално се! порано тестовите ми беа 5 со ** од што ми беа добри...а сеа секој пат едвај ми става 4ка..не дека не знам....ама ајде де! и нормално ќе го мрзам професорот а ќе го мрзам и предметот :devil2:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Jas Geografija vo osnovno znaev se. A nastavnickata nekogas mi stavase 4, nekogas 5. Sekogas se karav so nea i i go kradev stapceto so koe ne tepase. Pozdrav.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Секако дека влијае професорот врз сакањето на предметот.
Ако те мотивира, ти го пренесе неговото знаење, ако добро се однесува со учениците, нормално дека ќе го сакаш предметот.

Kajgana Shop

На врв Bottom