Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ И ОДНОСИ МЕЃУ ЗАЕДНИЦИТЕ

Работат 44, а плата земаат 1.410 лица

Македонија е најверојатно единствената земја во светот каде што во Владата постои Министерство во кое се ангажирани само 3 отсто од вкупниот број вработени. Такво е Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците коешто троши огромни суми пари на граѓаните за плати на луѓе коишто не одат на работа, истражува ПИНА.

Им се погоди ова вработувањево по етничка основа на комуњарскиве гмизавци. Сестрин газ ќе дадат на рентање во Грчец, само да се доберат до државна цицка.

И да не се заборави, дебилот градоначалник на Бутел, исто така си ја вработил снаата (жена на негов братучед), како албанка.

Новинар: Во каква роднинска врска сте со неа?
Велимир Смилевски: Роднина.

Новинар: Kонкурсот е отворен за албанец а таа е пријавена како албанка, дали таа е албанка? Велимир Смилевски: Kој како се чувствува, јас не знам....

Новинар: Она е жена на ваш братучед, он по националност што е?
Велимир Смилевски: Па изгледа албанец.

EjzNgsHXgAAmbeo.jpeg

tabela-teritorija-makedonija-768x338.jpg

Да не постоеше Северна никој немаше да верува на шизофрената политика која се води тука.

На овие памет не им доаѓа. Стразбур вели едно, тие друго.

– По комплетирање на документацијата, на 14 декември 2018 година поднесено е ново барање за екстрадиција до Република Грција. Во барањето се осврнавме на сите детали, на секој параграф од претходно донесената од Врховниот суд на Грција. Детално образложивме зошто одлуката на претседателот е ништовна, потоа дека е неприменлива, а се осврнавме и на фактот дека за еден предмет на СЈО воопшто Врховниот суд на Грција се немаше произнесено, рече министерот за правда.

:lolzz:

Им се погоди ова вработувањево по етничка основа на комуњарскиве гмизавци. Сестрин газ ќе дадат на рентање во Грчец, само да се доберат до државна цицка.

И да не се заборави, дебилот градоначалник на Бутел, исто така си ја вработил снаата (жена на негов братучед), како албанка.

Новинар: Во каква роднинска врска сте со неа?
Велимир Смилевски: Роднина.

Новинар: Kонкурсот е отворен за албанец а таа е пријавена како албанка, дали таа е албанка? Велимир Смилевски: Kој како се чувствува, јас не знам....

Новинар: Она е жена на ваш братучед, он по националност што е?
Велимир Смилевски: Па изгледа албанец.

Нема кочници... Тргнато е надолу, летаме!!!

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

duke pasur parasysh krenarinë etnike të cilën e kanë edhe maqedonasit, edhe shqiptarët, shumë ma rëndë do ta kishte që një maqedonas edhe përmes dokumentacionit në institucionet shtetërore, të deklarohet si shqiptar – tha Fadil Zendeli, BESA.

Со оглед на етничката гордост што ја имаат и Македонците и Албанците, ќе биде многу потешко за Македонец да се декларира како Албанец преку документација во државните институции - рече Фадил Зендели, БЕСА.

Во огромна заблуда е. Поимот етничка гордост за северџански комуњар не постои. Не само како Албанец, туку како австралопитекус ако треба ќе се напише, за да се вработи во државна администрација.

duke pasur parasysh krenarinë etnike të cilën e kanë edhe maqedonasit, edhe shqiptarët, shumë ma rëndë do ta kishte që një maqedonas edhe përmes dokumentacionit në institucionet shtetërore, të deklarohet si shqiptar – tha Fadil Zendeli, BESA.

Со оглед на етничката гордост што ја имаат и Македонците и Албанците, ќе биде многу потешко за Македонец да се декларира како Албанец преку документација во државните институции - рече Фадил Зендели, БЕСА.

Во огромна заблуда е. Поимот етничка гордост за северџански комуњар не постои. Не само како Албанец, туку како австралопитекус ако треба ќе се напише, за да се вработи во државна администрација.
Ја се согласувам со предлогот Зендели. Во личните карти да има етничка графа. Ќе се олеснат доста работи.

Ама тој зборува за Македонците, не за Северџаните. :)

20201009_152049.jpg

Ej47K2MWAAA9S_H.jpeg

Па па па па па... ептен добар добрососедскиов договор со Бугарија :). А гледајќи го шупакон од Муртино како синоќа им честиташе на фудбалериве, гледајќи да не се налутат браќата од Косово, може да замислиме како ќе тераат со бугариве. Гроб да немаат...

Сендвичари си се сендвичари, ништо поарни не се од дпмнеовциве од северџанските комуњари во тој поглед и они ако мораат 90% од нив ќе се пишат како Албанец за вработување Инаку има и обратни случаи, баш пред некој ден на фб ми изглезе како Турчин се пишал за Македонец да го вработат

Последно уредено:
Сендвичари си се сендвичари, ништо поарни не се од дпмнеовциве од северџанските комуњари во тој поглед и они ако мораат 90% од нив ќе се пишат како Албанец за вработување Инаку има и обратни случаи, баш пред некој ден на фб ми изглезе како Турчин се пишал за Македонец да го вработат
Само Левица.
Немојте пак да ве видам да гласате за вмро сдс.

Не ај не можете да го цитирате уште 10 пати овој со албанскиов линк.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom