Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Фрлаше куртони со боја, ги шитна другарите, партијата и принципите за торба урда, го ставија советник за финансии, воведоа погресивен данок, доживеа фијаско "реформата" (изгубени 50% од даночните приходи кои можеле да се соберат), ја уназади државава на економско поле, го набркаа како последна џукела, и на крај му ја летна од државава "економскиов експерт". :LOL:

Битно ја намали нееднаквоста за 0.1%. :cool:

По Тевдовски, и Бранимир Јовановиќ си замина од Македонија

branimir-jovanovic-1024x768.jpg

Фрлаше куртони со боја, ги шитна другарите, партијата и принципите за торба урда, го ставија советник за финансии, воведоа погресивен данок, доживеа фијаско "реформата" (изгубени 50% од даночните приходи кои можеле да се соберат), ја уназади државава на економско поле, го набркаа како последна џукела, и на крај му ја летна од државава "економскиов експерт". :LOL:

Или со други зборови во развиено општество го бараат поради неговите интелектуални капацитети а во длабоко заостаната криминогена средина е куртон, неспособен, глуп итн....

Или со други зборови во развиено општество го бараат поради неговите интелектуални капацитети а во длабоко заостаната криминогена средина е куртон, неспособен, глуп итн....
Се виде капацитетот негов кога во држава како нашава воведоа повисоки и прогресивни даноци, и како резултат на таа "реформа" изгубија 50% од даночните приходи кои можеле да се соберат.

Капацитетот умре кога малиот Бранимир помисли дека како социјалист ќе влезе во Влада со тајкуни како Заев и Анѓушев и нема од таа равенка да излезе ебан на крај.

Се виде капацитетот негов кога во држава како нашава воведоа повисоки и прогресивни даноци, и како резултат на таа "реформа" изгубија 50% од даночните приходи кои можеле да се соберат.
Се жалеше дека тој прогресивен бил лош, пробал да им укаже, сакал прогресивен за големите играчи, пробувал да наметне влијаније, не го ебеа 2 посто и напушти. Едноставно Зајко и компанија сакаат се по старо да тераат за да крадат и да мачкаат очи со реформи како на Грујо фасадите а зградите трули.

Се жалеше дека тој прогресивен бил лош, пробал да им укаже, сакал прогресивен за големите играчи, пробувал да наметне влијаније, не го ебеа 2 посто и напушти. Едноставно Зајко и компанија сакаат се по старо да тераат за да крадат и да мачкаат очи со реформи како на Грујо фасадите а зградите трули.
Се жалел дека бил лош тој прогресивен во смисла дека не бил доволно прогресивен данокот, требало повисоки и дополнителни стапки.

Среќа што не го ебеле 2 посто, инаку ќе ја доосакатеше економијава. Не 50%, туку изгубени ќе беа 90% од даночните приходи кои можеле да се соберат.

Најдобра реформа што ја направи Заев досега во цел мандат, е што ги тргна од финансии Тевдовски и Бранимир.

Инаку, да не испадне дека го напаѓам само Бранимир, цела влада комплет си има заслуга за фијаското со прогресивниот данок, бидејќи тоа им беше главна реформа во програмата со децении уназад. Џабе си ги перат рацете само со Бранимир и Тевдовски, сите заедно носат одговорност за неспособноста.

Kako sto znam mnogu luge se zalat od toj biznis.

Од старт мислам им беше кажано дека ќе треба да го извезуваат како готов производ (масло) ако не се лажам..
Е сега овие мислеа дека се ке оди глатко ама очигледно има некој проблеми, па затоа сега бараат законски измени да може да го извезуваат и како суровина. Губат моментално оти немаат прилив ама откако ќе тргне ќе ја продадат сета таа суровина и играчите во овој бизнис ќе станат инстант милионери

Како што даваа пари мито за лиценци сега треба да соберат уште толку изгледа и за законски измени да тргне работава :D

Економија и сдс никогаш не оделе рака под рака, не дека и за време на вмро беше нешто сјајно, ама овие после секој мандат оставаат пустош позади себе и прават потези за да се паметат со генерации после нив. Од криминалната транзиција до бонбона бизнисите. Едниствено ме иритира што актуелнава ковид криза им дојде ко кец на десетка, покритие за економската мизерија овие 2-3 години. Сега апсолутно секој неуспех на економски план ќе го препишуваат на короната, и минат и секој иден што ќе следи. Од петстоте евра просечна плата па се до криминалните тендери. Во име на некакво си економско опоравување добија бланко потврда за да не задолжуваат до бескрај, совршено алиби за кражба без основ за обвиненија, по што нели, криза, цел свет е во рецесија, не сме ние виновни и.т.н.

Од старт мислам им беше кажано дека ќе треба да го извезуваат како готов производ (масло) ако не се лажам..
Е сега овие мислеа дека се ке оди глатко ама очигледно има некој проблеми, па затоа сега бараат законски измени да може да го извезуваат и како суровина. Губат моментално оти немаат прилив ама откако ќе тргне ќе ја продадат сета таа суровина и играчите во овој бизнис ќе станат инстант милионери

Како што даваа пари мито за лиценци сега треба да соберат уште толку изгледа и за законски измени да тргне работава :D
Ke vidime, prodazbata odela mnogu slabo.

Rabotnata pozicija mu e downgrade.
Nema ulavi da go stavaat u vlada, tuku ke raboti na istrazuvacku proekti vo fakulteti.

neznam zosto uste go branis kurtonot. imase prilika da se pokaze na golema vrata, se vide kolku vredi.

ps. kolku da si znaes vakvi pozicii se sekogas nameneti za "korisni idioti" kako nagrada za siluvanje na sopstvenata drzava. ovoj ke go parkiraat tuka za slucajno ako pak pritreba da ni go vratat za nekoja nova misija. od covek koj imase prilika da raboti so realna ekonomija i da sprovede realni merki sega e degradiran na statisticar vo institut koj se zanimava so uglavno centralna i istocna evropa (onamu kade zapadot sproveduva demokratija)... nisto cudno kurtonot da ni go upikaat za popisot

Епа си дојдоја на функција, си остварија контакти и му ја летнаа од државава. Не било толку глупо ова шареново куртонче.

Работат 44, а плата земаат над 1400 луѓе во новото Министерство за Неработење и Плата земање.

Артан Груби кога ќе ги види даночните обврзници како плаќаат давачки кон државата и истите пари идат кај неговите партиски ботови од ДУИ кои седат дома и работат против истата таа држава од која земаат плата:

z9sctutuomg51.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom