Влада на Македонија

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Кој против кого?
Па веројатно реприза на втората балканска, Југославија, Турција, Грција и Романија 1934 биле потписници на Балканскиот пакт, ама колку бил сериозен овој пакт немам познавање.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.282
Поени од реакции
15.423
Еве еден мој (радикален) предлог до Владата, пошто сметам дека властите во Бугарија едноставно ја преминаа границата.

Писмо до претседателот на Владата на Р. Бугарија со следнава содржина:
1. Посочување дека со блокирањето во ЕУ, Р. Бугарија го прекршила Договорот за добрососедство.
2. Поради горенаведеното прекршување, согласно Виенската Конвенција за договорно право и другото меѓународно право, Македонија еднострано го раскинува Договорот за добрососедство.
3. Прекинување на сите дипломатски односи со Р. Бугарија и рок од една недела за бугарските дипломати да ја напуштат државата (и воедна повлекување на македонските дипломати од Бугарија).

Јбг, претераа бугарските политичари во желбата да си билдаат националистички политички поени во својата држава.
Tuka lezi trojanskiot konj.....vo takov slučaj odma albancite ke napravat problem i ete čekor poblisku do raspađanje na drzavata

A toa najmnogu im odgovara na bugarite...ke go lapnat ostanatiot del

Член од
16 ноември 2020
Мислења
867
Поени од реакции
2.011
Словенците се тие во Словенија,
како што знам.
Сега за ситници се фаќаш.
Словенци се во Словениjа.
Словени се група народи. (вие не сте од таа група)

А граматички има форма: словенечки и словенски.

Зборот "славjански" не постои, што значи повторно ги прекршуваш правилата на форумот, па ти можеш да се смееш колку што сакаш.

Последно уредено:

Prometheus Alpha

Војвода
Член од
16 октомври 2020
Мислења
182
Поени од реакции
74
Словени се група народи.

Зборот "славjански" не постои, што значи повторно ги прекршуваш правилата на форумот, па ти можеш да се смееш колку сакаш.
А тие универзитетите приватни зашто ви се викаат така?
Треба да напишеш писмо до министерство да ги коригираат имињата,обавезно

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
А тие универзитетите приватни зашто ви се викаат така?
Треба да напишеш писмо до министерство да ги коригираат имињата,обавезно
Тоа е Руски универзитет на руски јазик е тоа исто како Американ Колеџ што е на Англиски. Е сега што сте краделе Руски зборови тоа е друга приказна.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Словени се група народи. (вие не сте од таа група)

Зборот "славjански" не постои, што значи повторно ги прекршуваш правилата на форумот, па ти можеш да се смееш колку што сакаш.
BG - славјани
RS - славјане
UA - cлов’јани
BY - славјане
СК - slovania

Prometheus Alpha

Војвода
Член од
16 октомври 2020
Мислења
182
Поени од реакции
74
Во средина на зборот во македонскиот јазик ја најчесто е е.
Паднат ви е единствениот сајт за дигитален мкд.речник иначе ќе проверев,
ете се извинувам за лапсусот.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.314
Поени од реакции
18.388
моментно темата е актуална за тоа ја следам
точно е имаше смируване за година и пол не повеке
долгорочниот интерес е да се разчисти проблемот со историјата (не под бугарски диктат)а како е запишано во договора со докази и факти не со рекла кажала муабети
Сметаме дека во време на југославија македонската историја е маниполирана за да се мрази се што е бугарско и денес продолжава де се користи за истата цел.
Кога се разчисти со тоа ке добиете се што сакате од нас
Имавте три години со мешовитата комисија намерно е кочевте работата и бугарската влада се изнервира и веке немаме доверба кон вас.
Зашто ви треба да барате друг сојуз засукајте ракави решете го проблема со историјата и можете уште следната година да почнете преговори и б'лгарија ке направе се за да бидете првата д'ржава од западен балкан в ЕУ
Автоматски споено мислење:

абдал реченицата е от лјублјаница до босфора
вештачката нација почна во 1878 и приклјучи во 1885
и ти не може да си античак лепотан,хунза словен,партизан, и вмро-ец во исто време ама не ти д'ржам предаване
Ме интересираше дали сте размислиле поконкретно што ќе добиете со ветото. Не што сакате, туку што постигнавте со ова. Ја не глеам тука корелација, па еве ти подобјасни повеќе пратиш бугарска политика.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.118
Поени од реакции
3.887
Добро, дали се нормални со ова што сакаат да го направат?? :sick:

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831

dali bea normalni tie sto go glasaa i pokraj se sto napravi se gleda deka e nenormalen ama jas gi krivam glasacite zaradi nekoi ke patime site ke go barate Grujo

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.230
Поени од реакции
30.450
dali bea normalni tie sto go glasaa i pokraj se sto napravi se gleda deka e nenormalen ama jas gi krivam glasacite zaradi nekoi ke patime site ke go barate Grujo
Zosto?
Ja mislam deka ova e super. Mladite sho im se smeea na svoite dedovci i babi nebanjati sendvici koi ostanaa stechajci ili tehnoloski visok 90tite, sega mozat da go iskusat istoto.
Potegov ne e nisto shokantno od SDS.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.282
Поени од реакции
15.423

Odgovor od mesje Sedo Pero....

20201117_080206.png

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.149
Не би да бидам вулгарен, ама онаа Екатерина Захариева изгледа како да страда од хроничен неебетитис. :D

Жената е опседната со нас.
Не е ништо подобар и Каракачанов.

И да ни дозволат да почнеме преговори веднаш сега во Декември, тие преговори би траеле минимум 10 години и пак би имале можности да не блокираат.
Словенија беше цивилизирана, и покрај спорот со Хрватска дозволија Хрватска не само да почне преговори со ЕУ на времето туку и дозволија Хрватска да влезе во ЕУ.

Е да, има разлика што Германија активно беше спонзор на Хрватска цело време од 1991 наваму и силно Германија и Австрија ја притиснаа Словенија да не прави проблеми.
Разликата е што за нашиот случај не се заземаат на сериозен начин Германија и Хрватска.

Kajgana Shop

На врв Bottom