Википедија дели банови?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Veke nekolku dena sum baniran na wikipedia. Ne mozam da edituvam stranici bidejki od makedonskiot del na Wikipedia ja prevedov i ja smeniv grckata verzija za Heraklea (Heraclea Lyncestis) na oficijalnata angliska verzija koja ja edituva nekojsi grk ElGreco. Me nervira da ziveam na 2km od Heraklea, a nekoj idiot da pisuva gluposti koi ke gi cita cel svet.

Ne znam sto da storam, se nadevam deka ova ke go objavite i deka ke se najde nekoj da pomogni. Mozebi site zaedno mozeme nesto poveke.

Pozdrav, Vasko

Извор

За оваа практика на Википедија имам слушнато и побргу, неможе ли да се преземе нешто против оваа грчка агресија на Википедија?

Во што се посебни гејските објавувачи на статии што имаат таков привилегиран статус?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Токму тоа ми беше поентата на претходната тема, не еднаш сум се обидел да едитирам некои поттурени пропаганди,ама редовно ме бришеле.

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
бидете упорни брака, јас веке пустив писмена жалба до дирекцијата, и едвај чекам да видам кој ке се потпише на жалбата, шо име е, па да му го фукнам лично после со тужба за репресија на ел медиуми пошо и над него има некој гарант:helou:

F

FilipMacedon

Гостин
Особено ме нервира што кај македонските просветители(Кирил и Методиј,Климент,Григор Прличев,Миладинови и др) кај македонската верзија стои како демек сите се декларирале како Бугари.Сум се обидол многу пати да го изменам тоа ама толку пати сум баниран

H

HITCH

Гостин
И мене ме банираа ама јас направив куп мејлови и куп никови и пак си терам си ги поправам невистините друго не чепкам не им дозволувам да ми чепкаат кај што ме боли и крај :toe:

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Јас на српските статии едитирав тоа лагите за Македонија и ми стегнаа бан:toe:

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
тие најважните теми што им се за пропаганда на википедиа редовно ги контролираат и ги враќаат...
пропајте како регистриран член да мените.

Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Today its ruins fall within the borders of the Republic of Macedonia, 2 km south of the modern town of Bitola (formerly Monastir)[4] . It is in charge of the local institution "Museum and Gallery of Bitola".
република македонија
за друиот историски дел не сум компетентен да зборам.ова ми изгледа океј со уставното име.

Kajgana Shop

На врв Bottom