Вие и кафето

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Немав поима дека тој е црн, али не е лош вака за пиење. Ќе пробам од продавница што имаат. (y)
Ако не те бендисува вкусот пробај најди зачини за јоги чај или можеш уствари и дома сама да си направиш ако неможеш да најдеш. Тоа се додава на црниот и се пие со малку млеко. Скоро нема да го чуствуваш црниот чај или само како последна нота од мирисот а зачините имаат силен мирис, по малку сладок. Ако си по благото може и малку мед. https://www.verywellfit.com/yogi-tea-chai-3566870

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
Кој чај од продавница е најблизок со вкус како тој во чаршија?
Јас овој го пиев едно време како замена за кафе, ама не е ист вкусот со тој од чаршија.
Ништо овие од кесичкиве освен ментол/нане другиве се боза за вкус и мирис. Во La Cha има миљон верзии на било какви чајеви и повеќе верзии на црниот чај. Има една врста на црн чај се вика Earl Grey што има некој додаток од не знам што точно (иде накај портокал) и многу убав мирис па и вкус му додава, бар за мене. Го препорачувам. La Cha продавница има во Веро Џамбо, баш измеѓу двата ескалатори за накај New Yorker и остало. Нормално нешто поскапи се од овие од маркетиве, али се зависи од колкав е ќеифот :)
Немав поима дека тој е црн, али не е лош вака за пиење. Ќе пробам од продавница што имаат. (y)
За двајцата препорака чајов :)

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146

Некоја замена за кафе, поздрава,
зашо сепак ми треба нешто во денот, иам низок притисок колку и да пијам вода.
Чај со медче и лимун...

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
Јас не знам како може да приметите кое ве ококорува повеќе, а кое не. :D
Мене се исто ми е, ако е појако го осеќам на желудник повеќе, неголи во енергија. Затоа гледам да ми е на вкус погодено, некогаш додавам млеко, некогаш не, како ќе ми текне.

Во последно време некако почнав да го отсакувам кафето, обично пиев по две, сега исклучиво едно, насред ден. Се презаситив и од него, скроз би го исфрлила дури на некој период.
Некоја замена за кафе, поздрава, зашо сепак ми треба нешто во денот, иам низок притисок колку и да пијам вода.
Салеп е добра алтернативна варијанта.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.900
Не пијам никакво кафе, а тие што сум ги испил во животов (5-6 на број) ради атер биле.

Верувам дека многуминa имаат почнато да го пијат само ради реда(опшеството), а не од тоа дека им е убаво или дека им е потребно.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.485
Поени од реакции
10.063
146030689_234605995038804_8580645120940414533_n.jpg

Do pred Svedska, odkako pijam kafe bev na Nescafe celo vreme, vo razni varijanti (CLassic, Strong, Gold; toplo, ladno mateno itn.)

Vo Svedska, prvo pocnav so Nespresso kapsuli, koi realno se epten prakticni i za doma i za kancelaria.
Od posledniot Black Friday se resiv da zemam masina za espreso, i toa e najdobro nesto so sum napravil.
Prvo probav Lavazza, bese dobro, mada nisto posebno, i nezz od kade mi tekna go zemav ova Melitta.

Znaci ova e bez konkurencija najdobro kafe koe sum go piel vo domasni uslovi.
Plus od paketceto i cela kujna mirisa :ljubove:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
782
Поени од реакции
387
Некој да ми препорача некое добро капучино или макијато за растворање во вода.
И од каде да го купам?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.720
Поени од реакции
13.441
@BilboBaggins начекав у Веро Nescafe Decaf, за муабетот што го праевме од некни. Цената му е 250тина денари, во стаклена амбалажа со сино капаче.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.346
Поени од реакции
8.884
Последниве година - година и пол исклучиво мелено еспресо пијам, Barbaro ми е едно од подобрите кафиња што сум ги пробал досега, во Blue Namad го има.

А веројатно најчесто купувам Lavazza Crema e Gusto затоа што секаде го има и има добар вкус. Вчера купив Lavazza Oro, ама некако прекиселесто ми е, ќе треба со млеко да го комбинирам.

Инаку на работа имам Lavazza кафемат за еспресо со патрони и вкусот на тоа кафе ми е класи испод класичното мелено еспресо...

Член од
22 септември 2018
Мислења
196
Поени од реакции
126
Последниве година - година и пол исклучиво мелено еспресо пијам, Barbaro ми е едно од подобрите кафиња што сум ги пробал досега, во Blue Namad го има.
Која е цената и грамажата на ова Barbaro? Иначе за Lavazza од 5-6 вида кој ги имам пробано кај нас, најдобро е Crema e Gusto за мене.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.346
Поени од реакции
8.884
Која е цената и грамажата на ова Barbaro? Иначе за Lavazza од 5-6 вида кој ги имам пробано кај нас, најдобро е Crema e Gusto за мене.
150 денари за 100 грама. Освен обичното има и со вкус на лешник и чоколадо, ама се поскапи. И двете се добри, а посебно тоа со чоколадо...

Kajgana Shop

На врв Bottom