Вие, Вашиот партнер и дрогата

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Истото ме интересира и мене. Граници на нормала е ако не испуши повеќе од една? Или ако два пати неделно си дозволува?
Јас се лутам за цигари, не па за дрога.... Незнам, одбивни ми се тие работи. Цел живот сум во средина на пушачи само јас непушач (дома сите чурат ко турци јас се нервирам и излегувам, зимава измрзнав у п.м.) и преку се ми е поминато. И нема да дозволам некој да ме труе во остатокот од мојот живот. Така да нагласувам или јас или цигарата, изборот е на дотичната особа. Толку. Мразам да се повторувам, мразам да молам, мразам да ме молат.

Можете да замислите кој став го имам за дрогата. Што подалеку, тоа подобро.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Имав девојка која што консумираше дрога(ганџа, табли, кокаин) Кратка врска во мојот живот...доволно за да увидам дека е анти-шмек да идам со таква девојка!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Истото ме интересира и мене. Граници на нормала е ако не испуши повеќе од една? Или ако два пати неделно си дозволува?
Мислиш за марихуана? Па вака ако пуши секоја ден беља работа. Тој човек нема да биди освестен, а па не да земи нешто да работи или планира иднина. И два пати неделно е многу, нема да можи да си го задржи вниманието како што треба, посебно ако работи некоја опасна работа мала грешка и можи да остани инвалид. Ако човек пуши неколку пати во годината со друштво или нешто слично не е толку страшно (не велам дека не е штетно штетно е), и тој човек е далеку од тревар. Мој совет е сепак воопшто да не се пуши, затоа што тоа е вештачко расположение кое што многу бргу избледува.

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
дај бре, не тропај глупости, какви ти се тие умерени количини, и дај да бидеме реални, сите почнуваат со малку, па со умерени количини и стигнаат до прекумерни количини.

Да бе да, од 2-3 џоинти готово, те земаа канџите на дрогата, наредно е продавање злато и намештај од дома и пукање у вена.
У кој свет живеете?

Од мојата дружба со уживатели на марихуана (и уживатели на други опојни средства) сум сфатила дека се е до човекот. Ако на некој травата му е повремено средство за опуштање и смеење :) тоа е сосем у реду, не е во ред кога тоа ќе му стане главна преокупација во животот.

Друга ствар, мислам дека не им е јасно на сите што значи наркоман и на кој му треба рехабилитација.
Не можеш да судиш за нешто ако не знаеш што е воопшто.

I

InF3cTeD

Гостин
ја сум си жив пример...во 2-ра година почнав да пушам трава не редовно ама на журки обавезно или коа ќе се собере екипа за пушење....ама коа се фатив со една женска(сеуште сум со неа) ми кажа дека нејќе да оди со такви како мене а ја сирот ја сакав (и она ме сакаше) и морав да се откажам од травата...и врската си продолжи и сеуште трае

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
Да бе да, од 2-3 џоинти готово, те земаа канџите на дрогата, наредно е продавање злато и намештај од дома и пукање у вена.
У кој свет живеете?

Од мојата дружба со уживатели на марихуана (и уживатели на други опојни средства) сум сфатила дека се е до човекот. Ако на некој травата му е повремено средство за опуштање и смеење :) тоа е сосем у реду, не е во ред кога тоа ќе му стане главна преокупација во животот.

Друга ствар, мислам дека не им е јасно на сите што значи наркоман и на кој му треба рехабилитација.
Да,има такви луѓе кој ја користат марата викендашки,како јас алкохол.
И тоа не е страшно,дури не почне да се претерува.Па вода да претераш со пиење ке те боли стомак,а камоли нешто друго.
А тоа да се бориш да лечиш некој наркоман на игла ради што сте во врска,нема шанси.Има попаметни работи да си го трошиш животот.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Поставувам ултиматум. Ако не го прифати, слободен му е патот кон Бутел. Не можам да поднесам да бидам рехабилитационен центар-ПАК!:nesum:

Д

Демијан

Гостин
Јас мојот партнер и дрогата,најдобра комбинација.Сеа зависи што дрога,кока или некоја добра екстази супер е!Зборам само за сезонско конзумирање и за задоволство и кај двајцата.Иначе наркоманки не ми требаат.Не почитувам ниедна дрога за нон стоп конзумирање.Не ми треба некоја наркоманка.Нема да си одговараме,јас спортски тип а таа нешто друго...не иде

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Секако дека не би сакала да делам секојдневие со џанак шо не знае кај е, да ми кризира, да ми бара/краде пари, некој изгубен случај...

Ама мора да се разграничи меѓу лесни и тешки дроги, иако голем дел тука се изјасниле дека немало разлика и дека со лесни се почнувало, а се завршувало на шприц, кога у суштина разликата е голема.
И кофеинот делува на расположението, и енергетските пијалоци го креваат адреналинот, па смешно е да ги ставиш во ист кош со амфетамини, на пример.
Има голема разлика меѓу природна сушена билка како марихуаната, многу слична на тутунот и синтетичко лајно како хероинот, што ќе те направи зависник после неколку дози.
Исто толку голема е разликата меѓу нормални луѓе што повремено знаат да се опуштат со еден џоинт и џаначиња со решето вени и живот у курац.

Не би имала проблем кога мојот партнер повремено би користел лесни дроги, ама истото не важи и за некој што е на тешка дрога, мада мали се шансите воопшто да завршам со некој таков, пошто не се движам во такви кругови.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ако сум блиска со него, т.е. ако многу го сакам повеќе ќе ме боли тоа што ме лажел и што не ми кажувал.
Ќе му раскинам од причина што несакам да одам со некој што се дрогира.
Што и да е.. некогаш лесно потпаѓам под влијание, но се тргам пред тоа да се случи.

Д

Демијан

Гостин
Ако сум блиска со него, т.е. ако многу го сакам повеќе ќе ме боли тоа што ме лажел и што не ми кажувал.
Ќе му раскинам од причина што несакам да одам со некој што се дрогира.
Што и да е.. некогаш лесно потпаѓам под влијание, но се тргам пред тоа да се случи.

Ако е на тешки дроги нема што да ти каже,сама ќе го познаеш.

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
ве лажел?? ако сте го прашале и ви рекол не тоа е друго ама ако не сте го прашале а вие дознавате после некое време и му раскинувате веднаш тоа не е во ред....а ако ти е убо со некој...ако го сакаш...ке бидеш со него..со или без дрогата...како прво никој нема право да му забранува нешто на некој..то е првата причина ако некој речи од жена се откажвам од дрога не...

S

smart ass

Гостин
Е ај нека кажи некој од паметните што е дрога мислам што подразбирате под поим дрога???

:helou:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
СЕ! Зборам се у стил, да, и тревата е дрога! Не викајте марихуаната не е дрога! Да не беше ќе се продаваше у продавници!

У кој свет живеете?

У секој случај, знаеме сите зашто зимаат дрога наркоманите! А има еден куп ствари кој можат да ја заменат дрогата, и да направат да се чуствуваш добро!

Betty Booop

You can be my fantazy...
Член од
19 февруари 2009
Мислења
100
Поени од реакции
8
Aiii luge,pa jas imam de4ko i znam deka pusi joint za zurka ili koga ke se soberat drugarite pa sto?Nisto strasnoo ako e 1 vo 2 meseci...znaci mozokot se ostetuva vo mnogu malecok procent sto so tek na vreme se pothranuva i kako nisto da ne e bilo ... e sega ako preteras i ako puses sekoj den oprosti se so tvojot mozok zosto sekoj den se poveke ke ti se susi mozokot..

A i jas koga se fativ so nego najnormalno deka on ne moze da ti kaze ejj jas pusam joint cisto da znaes...
Nie odevme pola godina pa jas go prasev i on mi dgovori deka da i nema sto znam deka mi e ubavo so nego,a i na nego mu e i nema nisto loso...samo znae deka ne treba da koriste nisto drugo :)
Taka da svatejte deka sekoj 3 veke puse joint i taka :)))

Kajgana Shop

На врв Bottom