Вие, Вашиот партнер и дрогата

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Ако дува, супер, не ми смета воопшто, ќе си палиме заедно некогаш. :pos:
Ако се работи за кока....не би ми сметало, не би пробала јас, но ако е само на тоа ок е. Ако зема хероин би пробала да му помогнам да се тргне, па каква девојка сум му била јас ако веднаш му раскинам и не пробам да му помогнам?? Значи би се трудела крајно да му помогнам, а ако нема спас, ваљда ќе му раскинам, ако се спаси, останувам со него.
.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Досега никгаш не сум била во врска со некој тежок зависник на дроги.
Ако дознам дека земал дрога(марихуана)а ако не ме известил за тоа нема да ми биде сеедно.Сакам во мене да има доверба и да може да ме извести за работите кој се случуваат во неговиот живот.
Но сепак дрогата е една деликатна работа за која можеби и навистина треба храброст да се кажи(зависи од личноста).Можеби тој бил исплашен од тоа како јас би реагирала на тоа па затоа никогаш не ми кажал плашјќи се со тоа да не ме изгуби.
Ако тој е зависник на каков било вид дрога па дури и ако се работи за марихуана не мислам дека не би било исправно да останиме во врска.(зборувам ако е зависник)Ако само еднаш има пробано и сфати дека не е тоа добро и дека направил грешка која не би сакал да ја повтори ќе му простам,сепак не би можела да му гледам низ прсти ако тој константо консумира некаков вид на дрога.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Покажувањето заинтересираност за неговиот живот и давањето до знаење дека несакам да прави работи кои не се добри за неговото здравје е доказ дека сакам да е се по мое?
Јас не мислам така. Јас му давам до знаење дека тоа не ми е по ќеф и дека лошо е само за него, ако е доволно паметен ќе го прифати тоа.
Кажав дека тоа е за врска која мислам дека може да оди на се поубави нешта понатака. Можеби тој истиот што денес секој ден се дрогира утре ќе биде татко на моите деца, во ред е само да го прифатам тоа?
Кој спомна секој ден дрогирање?

На денешницава дувањето е трава е еднакво како пиење алкохол само за се` треба да се има мера а не како што викаш секој ден.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Не, не би раскинала со него. Напротив, би му помогнала да ја надмине својата зависност, како што кажа Fabullous:
Би направил се што е во моја моќ да и помогнам,па макар требало да бидам со неа 24/7 додека се опорави.
Не е фер да го оставам сам, а гледам дека очајно му треба помош. А, ако не е страшно, на пример, два-три пати месечно, aко, нека си тера филм, кога-тогаш ќе му се здосади. Па и да не му се здосади, од неколку пати месечно рекреативно „дување“, до сега никој не умрел.:smir:

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Ако е стонерка и зема по 2-3 пати месечно мара неам нишо против али сепак би било боље да ми каже него да лаже. :smir:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Се чудам на постовите: "Веднаш ќе му раскинам, не сакам да имам ништо со наркоман" и слично. Па какви личности сте вие и имате душа да го оставите човекот што го сакате, и да гледате како се уништува себеси? Ќе се трудам да му помогнам и да го извлечам, па и на лечење да оди, ако ни тоа не успее, тогаш можеби ќе го напуштам, а инаку не.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Odma ke prekinam sekakov vid na komunikacija pred se bidejki lazel za takva seriozna rabota a tvoro koj pocne rabota so droga nema nazad:toe:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
имам блиски пријатели кои пушат џоинти и воопшто не ми пречи.
Веројатно би прекинала зошто лажел, а не зошто дува.
А ако правиме муабет за потешки дроги, секако дека ќе прекинам без размилсување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Сепак размислете малце..
Зашто не би ја продолжиле врската со некој што пуши трева чат пат на пример или јаде таблети на журки само.. Се додека е во границите на нормалата за денешно време е сосема нормално..
Каде е таа граница на нормала? Како ја одредувате?

Не сум била во ваква ситуација, ама сум од оние на кои им пречи. И тоа многу, без разлика дали е „само“ марихуана или некоја потешка дрога. Настрана лажењето (иако некако не ми оди тоа да не забележиш дека нешто си зема ако сте почесто заедно и ако ги знаеш луѓето со кои се дружи).
Не ми пречат, нивна работа е како си го живеат животот и до каде можат да отидат, но веднаш би прекинала врска со таков човек. И по претпоставка да бидам покрај него додека се одвикнува, не сакам да се плашам (а ќе се) да не посегне повторно, нема да имам доверба. Зошто тогаш да бидам во врска што ќе ми прави да се чувствувам неубаво?

Дај не зезајте, не прикажувајте како да е лесно да бидеш со таков партнер и да си покрај него со надеж дека ќе се одвикне. Не зборувам само за дрога, ништо поарно не е и со алкохолот.
Добро, ако си виткаш нема да ти пречи да си со дечко/девојка што сака да поделите цигара, ако си голташ апчиња нема да ти пречи партнерот да ти даде една, а другата да си ја лапне тој.

N

NeMiRnA

Гостин
Почна да има граници на нормалата во конзумирање на дрога?!
Каде живеам јас?!:uvo:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Истото ме интересира и мене. Граници на нормала е ако не испуши повеќе од една? Или ако два пати неделно си дозволува?

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Ќе пробам да и помогнам! Ако треба со неа на рехабилитација ќе идам и се! Ама ако она не сака, ондак не вреди да се мачам! А ако она ме сака мене, и спремна е за мене да се одкаже од дрогата, би напраил се за да и помогнам!

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ја би немал против женска ми да дува во умерени количини

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Затеравте муабет марихуаната не е дрога, а пивото не е алкохол..
Назад на темата...
никогаш ама баш никогаш не би била во врска со некој кој конзумира било каков вид на дрога. Со тоа ќе си го уништам и јас животот, макар и неземајќи дрога со него.
Со желбата да му помогнам, големи се шансите да ме потегне надоле во неговата дупка, и да не излезам од неа.
Не би можела да гледам некој како пропаѓа и се уништува, а имам чувства за него.

едит:
Ја би немал против женска ми да дува во умерени количини
дај бре, не тропај глупости, какви ти се тие умерени количини, и дај да бидеме реални, сите почнуваат со малку, па со умерени количини и стигнаат до прекумерни количини.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Затеравте муабет марихуаната не е дрога, а пивото не е алкохол..
Назад на темата...
никогаш ама баш никогаш не би била во врска со некој кој конзумира било каков вид на дрога. Со тоа ќе си го уништам и јас животот, макар и неземајќи дрога со него.
Со желбата да му помогнам, големи се шансите да ме потегне надоле во неговата дупка, и да не излезам од неа.
Не би можела да гледам некој како пропаѓа и се уништува, а имам чувства за него.

едит:

дај бре, не тропај глупости, какви ти се тие умерени количини, и дај да бидеме реални, сите почнуваат со малку, па со умерени количини и стигнаат до прекумерни количини.
Ова ич не е реално уствари. Али ме мрзи да пишуем.

Kajgana Shop

На врв Bottom