Се извинувам на оф топик но едноставно морав да ти реплицирам иако не е за тука.
Прво кога цитираш мој мислења имаш право да си кажеш со што не се сложуваш никој не ти дава право да ми кажуваш дали треба или не треба да прочитам малку и дали треба или не треба да ја сврстувам марухуаната во дрога. Секој си има свое мислење и можеш и не мораш да се сложиш со него но никој не ти дава право за право да ме навредуваш.
Под број еден: Верувам дека имам прочитано повеќе книги на таа тема од тебе.
Под број два: Имам учествувано на неколку меѓународни конгреси на оваа тематика и сум коавтор на неколку научно докажани трудови, така да, да знам повеќе од тебе на оваа тема. И да, сите ја сврстуваат марихуаната во дрога. Полесна, но сепак дрога. Не ми кажувај ти дали јас изигравам Дева Марија или не, тоа е мој проблем. Седни ти малку прочитај и види колку нервни клетки се уништуваат со еден џоинт. мене воопшто не ме занима дали тебе ти се разденува или ти се темни кога ќе прочиташ дека оние кои дуваат некој ги сврстува во наркомани и дрогираши, тоа е мое мислење и дали тебе ти смета или не за мене е сосем не битно. Како што можам да видам и за девојчето оние што дуваат се наркомани и дрогираши кои таа не ги сака во своја близина па си ја раскинала врската на време.
И да, пред да ме прозвеш и да речеш дека сум недоволно информирана, земи прочитај некоја книга па види ги ефектите од злоупотреба на марихуаната. Тек тогаш може да праиме муабет.
И пред да почнеш да ме контрираш само да ти посочим колку е harmless ова хоби.
Толку од мене
Marijuana is the most commonly abused illicit drug
Acute effects while under the influence can include euphoria and anxiety.[2][3] Concerns have been raised about the potential for long-term cannabis consumption to increase risk for schizophrenia, bipolar disorders, and major depression
Research has shown that, in chronic users, marijuana's adverse impact on learning and memory can last for days or weeks after the acute effects of the drug wear off.2 As a result, someone who smokes marijuana every day may be functioning at a suboptimal intellectual level all of the time
The marijuana users had PI (brain presure) values that were higher than those of people with chronic high blood pressure and diabetes.
This suggests that marijuana use leads to abnormalities in the small blood vessels in the brain.