Вие, Вашиот партнер и дрогата

М

Мартин`

Гостин
Да пуши само марихуана повремено (не секојдневно) не е толку страшно ..
Ама веќе чим и продава големи се шансите да си направи проблеми или да помине на продавање бело за повеќе пари нормално.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Да и дадам лозинка на фејсбук ?
Се извинувам на оние кој го прават тоа, ама по ретардирана ствар од тоа - амин.
Што се однесува до темата, врска + марихуана е одлична комбинација, да не речам од сни. Па какви излежавања, галења и секс лежат тука, не сте свесни.
Е сеа, типот што шитка, по муабетот ми звучи на хероин.
Ако е хероин - то је зло. Се лежи фино време за хероин, а ако и го конзумира - се лежи и доживотна, господова.
Ако шитка трава - напраи муабет со чоекот, кажи му да си најде пристојна работа, од трава не се праат пари, у кафич да се вработи повеќе ќе зема.
Ништо страшно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.271
Поени од реакции
84.384
Под број еден: Верувам дека имам прочитано повеќе книги на таа тема од тебе.
Под број два: Имам учествувано на неколку меѓународни конгреси на оваа тематика и сум коавтор на неколку научно докажани трудови,

.
Видов све што напиша, а после го видов и ова ^

:tapp:

Сеа коа ќе им отидам на оние атеистине на религија, шо се чукаат у груди со наука и научници... Твоите постови се доказ за тоа колку "треба" слепо да се верува на "науката и научниците".
(...ова под претпоставка дека стварно не лажеш за цитатот)

у секој случај grevojka87, ако ти знаеш поише за оваа тема од уличнине кучиња или дрвото пред зграда, ја си го сечам на оволкави парчиња [-покажуе со раката едно 15цм-]
и парчиња
и парчиња....

Anyway, лошиот дрогаш is gone, сеа е слободна и сеа само требе да се појави Трпе со бела Алфа (донесена на старо од Словенија, секако, стара 20 години и нон-стоп е расипана, али е Алфа). Трпе е највечи непријатељ на дрогаши, секта и оние сатанистине у тоа дискачите шо тресат со главите и косине немиени. Трпе ќе ја носи на пристојни места ("Деспина", "Рулет"...) и ќе ја третира ко кинеска краљица бре.(y)

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
еј стварно ти го даде пасвордо и ти ги остај пораките да му ги читаш не ги избриша? Bitch please.....ако нејчел да знајш че ги избришел....нејчел да ти кажи ама сакал сама да дознајш со шо се занимава :свиркам:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Дечко ти е дилер.
Ситен дилер, средува од едно место количина 50 грама, или незнам 10-20 табли, и после ги препродава за ситен профит, ако воопшто има профит (зависи дал си го дува гането или цело го шитка).
Не замарај. Прво, не е твоја работа. Второ, кој кур фактор си па ти да му се мешаш у живот? Што кур ако го сакаш? Демек ти го сакаш и дојде ти светицата и животот ќе му го средуваш?
Бркај си петли таму ајде, глеај си свое гајле.
Убаво ти е со него? Имаш ти лично некакви последици од неговото понашање? Немаш. Те сака? Го сакаш? Те пази, те ебе убаво, не те брука? Све уреду? Што кур си се фатила за негова интима и за тоа дали он дувал трева или давал на другарчиња тук таму? Ќе го мажиш? Сериозна е работава?
Ако планираш да го мажиш, седни го на муабет и кажи му како стојат стварите. Ако не планираш да го мажиш, не си давај многу многу за право да чепкаш кај шо не ти е местото. Статусот "девојка" не е статус "мајка", и не разбираш дека може утре да те фрли како партал и никому ништо. Затоа, не си ја барај бељата, глеај си свое гајле.
Моеш да изразиш симпатии, ти се свиѓа или не ти се свиѓа, али апсолутно немаш никакво право да се качуваш на глава и да потиш, да наложуваш некаква промена.

Не ми се верува што прочитав.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 17:02 ---
и кога веќе праевме муабет јас му реков дека ако разберам уште еднаш да почни со табли и такви раб дека ке е готово
и..и еве разбрав..
И следен чекор по логика би требало да е "готово".

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Се извинувам на оф топик но едноставно морав да ти реплицирам иако не е за тука.

Прво кога цитираш мој мислења имаш право да си кажеш со што не се сложуваш никој не ти дава право да ми кажуваш дали треба или не треба да прочитам малку и дали треба или не треба да ја сврстувам марухуаната во дрога. Секој си има свое мислење и можеш и не мораш да се сложиш со него но никој не ти дава право за право да ме навредуваш.
Под број еден: Верувам дека имам прочитано повеќе книги на таа тема од тебе.
Под број два: Имам учествувано на неколку меѓународни конгреси на оваа тематика и сум коавтор на неколку научно докажани трудови, така да, да знам повеќе од тебе на оваа тема. И да, сите ја сврстуваат марихуаната во дрога. Полесна, но сепак дрога. Не ми кажувај ти дали јас изигравам Дева Марија или не, тоа е мој проблем. Седни ти малку прочитај и види колку нервни клетки се уништуваат со еден џоинт. мене воопшто не ме занима дали тебе ти се разденува или ти се темни кога ќе прочиташ дека оние кои дуваат некој ги сврстува во наркомани и дрогираши, тоа е мое мислење и дали тебе ти смета или не за мене е сосем не битно. Како што можам да видам и за девојчето оние што дуваат се наркомани и дрогираши кои таа не ги сака во своја близина па си ја раскинала врската на време.
И да, пред да ме прозвеш и да речеш дека сум недоволно информирана, земи прочитај некоја книга па види ги ефектите од злоупотреба на марихуаната. Тек тогаш може да праиме муабет.
И пред да почнеш да ме контрираш само да ти посочим колку е harmless ова хоби.
Толку од мене
Marijuana is the most commonly abused illicit drug
Acute effects while under the influence can include euphoria and anxiety.[2][3] Concerns have been raised about the potential for long-term cannabis consumption to increase risk for schizophrenia, bipolar disorders, and major depression
Research has shown that, in chronic users, marijuana's adverse impact on learning and memory can last for days or weeks after the acute effects of the drug wear off.2 As a result, someone who smokes marijuana every day may be functioning at a suboptimal intellectual level all of the time
The marijuana users had PI (brain presure) values that were higher than those of people with chronic high blood pressure and diabetes. This suggests that marijuana use leads to abnormalities in the small blood vessels in the brain.
За лечење и во најголемите случаи излекување на тешки болести без нус ефекти (канцери, паркинсон, алцхајмер и сл.) постои масло (кое го јадеш) од коноп=трава=марихуана=канабис) познато како „маслото на Рик Симпсон“ (Rick Simpson's hemp oil) со висока концентрација на фито-канабиноиди: (CBD, CBG, Δ8-THC, CBC, Δ9-THC, CBN, THCV, THCA, CDBA... ) коешто индуцира апоптоза кај туморните клетки притоа оставајќи ги на мира здравите клетки! Значи само канцерогените клетки се програмирани од маслото да се самоуништат благодарение на постоењето на CB1 и CB2 рецепторите распространети низ виталните органи од нашето тело кои се дел од ендо-канабиноидниот систем.

Дозата на маслото е:
„It takes the average person about 90 days to ingest the full 60 gram treatment. I suggest that people start with three doses per day, about the size of a half a grain of short grained rice. A dose such as this would equal about ¼ of a drop. After four days at this dosage, most people are able to increase their doses by doubling the amount of their dose every four days.
It takes the average person about 5 weeks to get to the point where they can ingest a gram per day. Once they reach this dosage they can continue at this rate until the cancer disappears...
целосно инфо: http://phoenixtears.ca/dosage-information/

Како да го направиш сам маслото: http://phoenixtears.ca/make-the-medicine/

Алтернатива - да го купиш легално од САД: "Two Cannabis Science Brand Formulations (THC and non-THC) are now available at both Cannabis Therapeutics (719-633-7124) and Marisol Therapeutics (719-547-4000) exclusively for Colorado State licensed medical marijuana patients."
~ Dr. Melamede, President & CEO, Cannabis Sciencе

За излекуваните пациенти, целата хемија зад функционалноста, неколку линкови:
http://www.cannabisscience.com/
http://phoenixtears.ca
http://www.youtube.com/user/chrychek
http://www.cannabisresearchaz.com/

WHO Cannabis
Chronic health effects of cannabis use
The consequences of using marijuana may include:
П.С. Кој ти дал тебе devojka87 научни трудови да пишуваш? :facepalm:

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
И ти ќе да си too badass, to argue.
Најлесно е сликиче да стаиш :)
Е ај да ставиме и некоја реченица да не е само сликичето :).
Дечкои наркоман, а типчето со постот уште да ја затепа преку монитор бидејки му се 'мешала' во животот на дечкои, наркоманот. Мислам... badass^3

Sent from my CMX HTC Pyramid

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Е ај да ставиме и некоја реченица да не е само сликичето :).
Дечкои наркоман, а типчето со постот уште да ја затепа преку монитор бидејки му се 'мешала' во животот на дечкои, наркоманот. Мислам... badass^3

Му се меша у работи шо не ја засегаат, имаш pros and cons и за тоа у претходните постови ^.^

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Е како да не ја засега дали дечкои е наркоман или не.

Член од
4 март 2011
Мислења
708
Поени од реакции
727
Дечко ти е дилер.
Ситен дилер, средува од едно место количина 50 грама, или незнам 10-20 табли, и после ги препродава за ситен профит, ако воопшто има профит (зависи дал си го дува гането или цело го шитка).
Не замарај. Прво, не е твоја работа. Второ, кој кур фактор си па ти да му се мешаш у живот? Што кур ако го сакаш? Демек ти го сакаш и дојде ти светицата и животот ќе му го средуваш?
Бркај си петли таму ајде, глеај си свое гајле.
Убаво ти е со него? Имаш ти лично некакви последици од неговото понашање? Немаш. Те сака? Го сакаш? Те пази, те ебе убаво, не те брука? Све уреду? Што кур си се фатила за негова интима и за тоа дали он дувал трева или давал на другарчиња тук таму? Ќе го мажиш? Сериозна е работава?
Ако планираш да го мажиш, седни го на муабет и кажи му како стојат стварите. Ако не планираш да го мажиш, не си давај многу многу за право да чепкаш кај шо не ти е местото. Статусот "девојка" не е статус "мајка", и не разбираш дека може утре да те фрли како партал и никому ништо. Затоа, не си ја барај бељата, глеај си свое гајле.
Моеш да изразиш симпатии, ти се свиѓа или не ти се свиѓа, али апсолутно немаш никакво право да се качуваш на глава и да потиш, да наложуваш некаква промена.
И ти најде да и кажуваш дека немала право да му се меша во животот и да се интересира за него,цццц!
Прочитај го уште еднаш твојот одговор (кој е преполн со гнев) и запрашај се кој пак тебе ти дава право да и се мешаш нејзе во животот и да и поставуваш толку лични прашања и тоа на крајно безобразен начин

Kajgana Shop

На врв Bottom