Ветеринарно катче

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Ме интересира дали можат таблетки пивски квасец да наштетат на маче на црн дроп (или слично) ???
--- надополнето: 21 април 2013 во 08:00 ---
Ме интересира дали можат таблетки пивски квасец да наштетат на маче на црн дроп (или слично) ???

Л

Лигеја

Гостин
Зошто би му давала пивски квасец на мачето? Инаку треба да прверам за ова не сум запозната па да ти пишам а во меѓувреме ако знае некој од колегите нека пише. :)

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Зошто би му давала пивски квасец на мачето? Инаку треба да прверам за ова не сум запозната па да ти пишам а во меѓувреме ако знае некој од колегите нека пише. :)
Вајда за крзното колешке, пивскиот квасец го користат обично кучкарите, а за мачки не сум слушнала.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
Пред се пивскиот квасец е извор за витамините од Б групата а во помала мерка и некои други елементи и хранливи материи. Кај кучињата најчесто се дава заради подобрување на квалитетот на крзното. Кај мачки незнам колку корист би имало од пивскиот квасец а секако, се може да биде штетно ако се дава во претерани дози.

Член од
9 април 2013
Мислења
48
Поени од реакции
2
Пред се пивскиот квасец е извор за витамините од Б групата а во помала мерка и некои други елементи и хранливи материи. Кај кучињата најчесто се дава заради подобрување на квалитетот на крзното. Кај мачки незнам колку корист би имало од пивскиот квасец а секако, се може да биде штетно ако се дава во претерани дози.
Ме интересира како се дава ка кучинатапивски кавсец,дали се тоа некои посебно за кучина или оние за луѓе.кажете ми ако знаете и во каква доза се дава .Поздрав

Л

Лигеја

Гостин
Вајда за крзното колешке, пивскиот квасец го користат обично кучкарите, а за мачки не сум слушнала.
И јас не сум слушнала а и ништо не најдов по книгиве засега во ''Исхрана'' нема такво нешто како нутритивен додаток.Хммм...ќе пробам на нет да не има нешто ама мислам дека најдобро можат да кажат одгледувачите овие што одгледуваат легла на персиски,сијамски...

Л

Лигеја

Гостин
Можеш да му дадеш проверив и кај мачките е океј заради минералот хромиум и витамин Б се давало за крзно исто како кај кучињата само пишува дека можно е да е подложно на алергија па ако забележиш да се чеша не му давај. :)

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Само што му напипав на мачоров на грбот како воздушен меур. Буквално како меур е, скоро колку дланката без прсти. Кога го стискам на една страна, на другата се подувува малце o_O Али не реагира кога го допирам таму па изгледа не го боли.
Нешто да не се повредил, дека се качува по фрижидер, бојлер и слично :D па скока од високо.

Член од
7 март 2012
Мислења
13
Поени од реакции
3
Здраво на сите !!!

Имам еден проблем со мојата нимфа - коко , и пишав за ова на форумот за папагали и добив два одговори но едниот не насочи овде , па ако има некој ветеринар да ми одговори супер би било , а ако не ве молам ако имате број од некој да ми дадете па да се посоветувам .
Инаку, го имам Коко 2 години ( и толку е стар) , но веќе една година зева (незнам како на др. начин да го објаснам тоа ;) , исто како да се прозева само како да снемува воздух за дишење ), Кога беше мал имаше едно огледалце обложено со пластика и приметивме дека го грицка и го јаде . Па можно ли е нешто од тоа да му е , или нешто друго е??? Инаку зева одприлика околу 15 секунди , 4-5 пати по ред : многу среќно пиле е , пее, свире , игра , јаде , пие вода , спие , каките му се супер :), само кога ќе се смире понекогаш го прави тоа . Па ве молам да ми кажете дали е нешто сериозно ???

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Здраво на сите !!!

Имам еден проблем со мојата нимфа - коко , и пишав за ова на форумот за папагали и добив два одговори но едниот не насочи овде , па ако има некој ветеринар да ми одговори супер би било , а ако не ве молам ако имате број од некој да ми дадете па да се посоветувам .
Инаку, го имам Коко 2 години ( и толку е стар) , но веќе една година зева (незнам како на др. начин да го објаснам тоа ;) , исто како да се прозева само како да снемува воздух за дишење ), Кога беше мал имаше едно огледалце обложено со пластика и приметивме дека го грицка и го јаде . Па можно ли е нешто од тоа да му е , или нешто друго е??? Инаку зева одприлика околу 15 секунди , 4-5 пати по ред : многу среќно пиле е , пее, свире , игра , јаде , пие вода , спие , каките му се супер :), само кога ќе се смире понекогаш го прави тоа . Па ве молам да ми кажете дали е нешто сериозно ???
Некогаш знае да се направи како точе и така да седи?
--- надополнето: 23 април 2013 во 20:12 ---
Izvini ama nema lek.Toa e isto kako ti da ne zboruvas voopsto.Prasuvaj pobrzo nekoj za lek oti na nasevo kuce mu dadoja otrov za gluvci,ama prezivea,no kaj tebe mozi da se sluci nesto poloso.:(
Шефе,постот е од 2007 а и членот не е активен од тогаш,џабе си цитирал :)

Член од
26 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
57
Само што му напипав на мачоров на грбот како воздушен меур. Буквално како меур е, скоро колку дланката без прсти. Кога го стискам на една страна, на другата се подувува малце o_O Али не реагира кога го допирам таму па изгледа не го боли.
Нешто да не се повредил, дека се качува по фрижидер, бојлер и слично :D па скока од високо.
sigurno ne e toa vozdusen meur, mozno e da e hematom ako skoka od visina da mu imaat prsnato nekoi kapilari od samiot "udar" , ili mozno da se raboti za apsces sobiranje na gnoj vo novovastanata suplina, sepak terba da se napravi punkcija d a se vidi za kakva sodrzina stanuva zbor :)
--- надополнето: 24 април 2013 во 02:06 ---
sigurno ne e toa vozdusen meur, mozno e da e hematom ako skoka od visina da mu imaat prsnato nekoi kapilari od samiot "udar" , ili mozno da se raboti za apsces sobiranje na gnoj vo novovastanata suplina, sepak terba da se napravi punkcija d a se vidi za kakva sodrzina stanuva zbor :)

Член од
7 март 2012
Мислења
13
Поени од реакции
3
Некогаш знае да се направи како точе и така да седи?
--- надополнето: вчера во 20:12 ---

Не , никогаш така не правил , ептен е весел , се е нормално , се склопчува само кога спие, ама мислам дека така и треба . А зошто ? Има тоа некаква врска?

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
--- надополнето: 24 април 2013 во 02:06 ---

Го однесов на вет, и ми рекоа од нешто се удрил изгледа. Ми објаснија како да се пикнал негде, и на искачање се удрил. Веројатно тоа е, се пика он под туш кабината и под парно :)
Ми препиша и некои апчиња, форте нешто и ми рекоа ако не му спадне за 10тина дена да го носам пак со шприц да му го изцедат тоа..
Апчињата не треба да му ги давам со храна или со шприц и мора на гладно. Па незнам дали ке можам...
Во аптека ми кажаа апчињата се за отоци.

И најбитно, дали би му станало нешто ако не му спадне отокот и ако не го однесам да му го исцедат?

Kajgana Shop

На врв Bottom