Верувате ли во Господ? Дали постои?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995
Викторгг напиша:
[едитирано од модератор]... Ти верувај, а кој може да ти суди ќе видиш кога ќе се најдеш во темна уличка во црнечко гето во 2 часот навечер кога некој им ја украл дрогата на комшиите...:zlo:

Море тебе алал нека ти е шо да ти речам ... Ти ако не верваш во господ твој проблем и шо знајш прај , мене само тој можи да ми суди никој друг .... [едитирано од модератор. Пожелно е да се внимава при изборот на зборови!]

Верувам зашто мислам дека има нешто горе што следи се што се случува околу нас

KaPsa напиша:
мене само тој можи да ми суди никој друг .... [едитирано од модератор. Пожелно е да се внимава при изборот на зборови!]
Е тогаш и јас ќе станам религиозен,:se_ molam ќе почнам да се молам веднаш. А ако бидеме заедно во таа ситуација, ти викам, ќе видиш кој друг освен господ може да ти суди... :poss:

Важи бе , ќе се најдиме заедно во таква ситуација и ќе видиме кој можи друг да ми суди ... Ти само смеј се и така продолжи ....

Што мислам за господ? Мислам дека не постои а баш би сакал да го има. Претставата за Господ кај секој од нас е всушност претставата за нашиот татко како сме го доживувале во детството. Затоа и сите си го преставуваат како машко а не женско суштество. Можам да пишувам до сабајле за тоа зашто мислам дека господ не постои али не можам, готов сум идам да спијам. :turn:

Veruvam vo Gospod, ne znam kako da objasnam ama ke kazam deka veruvam,golem vernik sum, i so verba dusite ke ni bidat spaseni koga ke zaminime od ovoj svet, toa mi e dovolno

Aleee напиша:
Veruvam vo Gospod, ne znam kako da objasnam ama ke kazam deka veruvam,golem vernik sum, i so verba dusite ke ni bidat spaseni koga ke zaminime od ovoj svet, toa mi e dovolno
Ако си ти грешен не значи дека сите се. Плус со толку дрога во себе, се сомневам дека зборувш ти... лифчињата зборат од тебе...

LisaRowe напиша:
Religiite se odlichen nachin da se upravuva so narodot.
Samo toa...

Epa som te tera da ides u crkva znaci upravuva so tebe
Da slavis praznici da se molis da se krstis
Toa e nametnato

Veruvam sum bil vo crkva ...

Blo0dY напиша:
Е ако си бил у црква тогаш мора да си верник друго нема......

Абе остај го тресна зелена и остана жив.

da veruvam.i za onie koi ne veruvaat edno prasane zosto togas se krstite i vencavete vo crkva.na vremeto kumonistite ne veruvale alitoa javno go iskazuvale.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom