Мене не ми е јасно за што ќе ни е тениско игралиште. Зарем некој во Велес игра тенис? Па и да игра, за двајца без тројца ли се гради
Тоа помошното остана како некоја нива таму, џабе само се зеде дел од паркот и се уништи. Имам чуено дека Ќумбев го барал за да отвори школа и да тренира деца таму, нормално и да си плаќа како ќирија, ама не му го дале од општината.
Туку, изградбата на паркот доле стагнира. Изгледа чуваат така за до изборите. Некаде пред избори ќе продолжат да го прават. Така и лани за изборите беше. Една година стоеше руиниран со трупци и гранки по земја, пред изборите рипнаа да го прават. Сега пак така стои. Ај догодина ваљда ќе имаме парк. И ако се направи, тука треба да има некакво обезбедување. Стварно не е во ред клупите во рок од една недела да се кршат! И тој делот кај скејт паркот може да се искористи за нешто подобро, така стои само, искршени лулашки, и треви пораснати.
А ако ви требаат цигли за по дома, слободно отидете кај пругата до стадионот, наполнете си една приколка од руинираниот ѕид од кај што дуваше промаја, не за друго, туку да не купувате. Гледам лаеја на предходните избори вмровци зошто Аце не го направил, сега гледам па горан го направи. Срамота. И денес пак излегле со тие смешните слики пред Панини да се брукаат, наместо да се скријат и да молчат.
Стварно одамна се откажав од партии и плукам секогаш по двете, чак што више сум и како што сум кажала сите досега да се обесат јавно, без разлика од која партија, ама ова не е во ред, и не е праведно. И обратна да беше ситуацијата истото ќе го зборував. Срамота е. Да излезеа да речат, еве, ова Аце не го направи ама затоа горан петров го направи, молим, ама овака е срамота.
И кој што сака нека рече, факт е дека Аце Коцевски направи многу повеќе за градов отколку горан петров (намерно е со мала буква). Оној што го тврди спротивното џабе се прави слеп. Градов пред тоа беше буњиште, сега има и каде да излезеш, да прошеташ и да седнеш како човек, барем личи убаво ако ништо друго.