Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Vaka imam naprveno glaven folder acters vo nego koga go otvoram imam folder koj go krstiv (photos vnatre se slikite) i stranica index se razbira i still-css kod ,e sega napraviv stranica samo so mali slikicki znaci ne linkuvana da se otvora golema slika kolku sto razbrav treba ovaka da napravam folder acters da bide acters755 vo folderot photos da bide photos755 i fajl index da bide preimenuvan vo index644 ili treba samo brojki da stavam uhhh stvarno zeznato mene ne mi e jasno sto e problemot vo dreamweaver koga go otvoram folderot acters ima index.html go otvaram i nego i od folderot photos kaj se slikite gi prenesuvam slikite na vece otvorenata strana index,html ....Eve a snimiv stranicata od dreamweaver pa pogledajte kako treba da izgleda a kako kaj mene se prikazuva koga ja hostiram znam deka gresam nesto

имаш проблем со дозволите за пристап на страната на серверот
Spored tebe nema sansi da stavis slika dodeka ne gi kontaktiras ili ???

Attachments

Последно уредено:

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
Vaka imam naprveno glaven folder acters vo nego koga go otvoram imam folder koj go krstiv (photos vnatre se slikite) i stranica index se razbira i still-css kod ,e sega napraviv stranica samo so mali slikicki znaci ne linkuvana da se otvora golema slika kolku sto razbrav treba ovaka da napravam folder acters da bide acters755 vo folderot photos da bide photos755 i fajl index da bide preimenuvan vo index644 ili treba samo brojki da stavam uhhh stvarno zeznato mene ne mi e jasno sto e problemot vo dreamweaver koga go otvoram folderot acters ima index.html go otvaram i nego i od folderot photos kaj se slikite gi prenesuvam slikite na vece otvorenata strana index,html ....Eve a snimiv stranicata od dreamweaver pa pogledajte kako treba da izgleda a kako kaj mene se prikazuva koga ja hostiram znam deka gresam nesto

имаш проблем со дозволите за пристап на страната на серверот
Spored tebe nema sansi da stavis slika dodeka ne gi kontaktiras ili ???
Не, туку треба да ги сетираш пермисиите на фолдерот photos и сликите што се во него (не да го менуваш името на фолдерот). Побарај на гугл како да ги промениш пермисиите, лесно е.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Не, туку треба да ги сетираш пермисиите на фолдерот photos и сликите што се во него (не да го менуваш името на фолдерот). Побарај на гугл како да ги промениш пермисиите, лесно е.
aha mislam deka svativ go otvoriv File zila photos pa desen klik bev na file attributes i tamu stoi numeric value 755 kaj slikite edna po edna gi proveriv desen klik bev -- file attributes 644 sto da menuvam se e ok spored mene a slikite uste gi nema da se pojavat

od ova gledav
http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-change-file-permissions-using-filezilla-on-.html

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
I nikoj ne znae da mi kaze kade gresam ???
Дај во ПП ftp пристап.[DOUBLEPOST=1449214752][/DOUBLEPOST]
I nikoj ne znae da mi kaze kade gresam ???
Во .htaccess го имаш следното правило:
Код:
<FilesMatch ".(gif|jpg)">
Order Allow,Deny
Allow from env=local_ref
</FilesMatch>
Тоа треба да го избришеш и се ке е ок. Избриши се од .htaccess и прикачи го празен.

Пробав јас, ама немам пермисии за тоа, може ќе треба да побараш од хостингот да го средат ова, не ти е дозволено изгледа да го менуваш овој фајл:
Response: 550 .htaccess: Permission denied
Error: Critical file transfer error

Последно уредено:
Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
.htaccess ne mi dozvoluvaat da baratam so nego gi prasav ce treba vo najkus rok da si zemam svoj host ....nego sto ne se pojavuvaat slikite toa me buni kaj tebe se pojavuvaat li ti proba nesto da stavis na host i da se pojavi nekoja slika..Napravi prosta nekoja stranicka so edna slika kolku za proba i vidi sto ne e ok ..

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
.htaccess ne mi dozvoluvaat da baratam so nego gi prasav ce treba vo najkus rok da si zemam svoj host ....nego sto ne se pojavuvaat slikite toa me buni kaj tebe se pojavuvaat li ti proba nesto da stavis na host i da se pojavi nekoja slika..Napravi prosta nekoja stranicka so edna slika kolku za proba i vidi sto ne e ok ..
Не се појавуваат, нема на никого да му се појават. .htaccess дефинира правила што смее, што не смее и таму има ставено дека .gif и .jpg не смее да се прикажат.

Земи прикачи ги сликите во .png формат и ќе ти се покажат.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Не се појавуваат, нема на никого да му се појават. .htaccess дефинира правила што смее, што не смее и таму има ставено дека .gif и .jpg не смее да се прикажат.

Blagodaram sega e pojasno

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484

Не дека не смее да се прикажат, туку реферерот не е дозволен. Треба да види кои се дозволени, т.е. зошто неговите страници не се.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Не дека не смее да се прикажат, туку реферерот не е дозволен. Треба да види кои се дозволени, т.е. зошто неговите страници не се.
Јасно ми е мене, така го пишав намерно. Метод за превенција на hot-linking е ова, ама не е добро конфигуриран со поддомејните изгледа. Сепак се работи за фри хостинг на крајот на краиштата, ама .пнг слики може да е лесно решение на проблемот :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Јасно ми е мене, така го пишав намерно. Метод за превенција на hot-linking е ова, ама не е добро конфигуриран со поддомејните изгледа. Сепак се работи за фри хостинг на крајот на краиштата, ама .пнг слики може да е лесно решение на проблемот :)
хах ... да бе ... пнг не се забранети :)

BOOKMARKS

designer
Член од
13 март 2015
Мислења
9
Поени од реакции
1
Никако неможам да го најдам фонтов ме интересира дали некој се сретна со него и дали е фонт воопшто фала ви луѓе однапрет.

Attachments

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Ми треба помош со Prestashop ќе може ли некој да ми вметне premium тема од themeforest. Бидејќи јас стварно незнам.. :(

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Ми треба помош со Prestashop ќе може ли некој да ми вметне premium тема од themeforest. Бидејќи јас стварно незнам.. :(
ЕДИТ: Ќе може ли некој поисткусен да ми намести позадина што ќе му ја даам и да ја напраи fixed се работи за на (Opencart Софтвер) Фала однапред

Kajgana Shop

На врв Bottom