Веб дизајн, ваши страни

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.634
Поени од реакции
858
Дизајнот фино изгледа, чист, прегледен и допаден за око, но има работи кои не ти се досредени. Пример, урл-ата середи ги, повеќето ти се index1, index2...напиши ги место http://karpko.mk/index-1.html, направи да биде http://karpko.mk/za-nas.html, така ке бидат френдли за прбарувачите и ќе добпринесуваат со подобар Google page rank. Исто така за секоја отворена страна од сајтот во page title стави го името на страната(статијата), кај тебе на сите ти стои слоганот на сајтот. Главното мени, копчето Продукти е мртво, пример кога кликаш на Продукти ништо не се отвара, во веб дизајнот тоа не е преорачливо, би требало кога кликнеш во продукти да ти се отвори страна со понекоја кратка вести од сите подкатегории што се прикажани во подменијата, може да бидат по азбучен ред, најнови итн итн. Позз
 
Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Дизајнот фино изгледа, чист, прегледен и допаден за око, но има работи кои не ти се досредени. Пример, урл-ата середи ги, повеќето ти се index1, index2...напиши ги место http://karpko.mk/index-1.html, направи да биде http://karpko.mk/za-nas.html, така ке бидат френдли за прбарувачите и ќе добпринесуваат со подобар Google page rank. Исто така за секоја отворена страна од сајтот во page title стави го името на страната(статијата), кај тебе на сите ти стои слоганот на сајтот. Главното мени, копчето Продукти е мртво, пример кога кликаш на Продукти ништо не се отвара, во веб дизајнот тоа не е преорачливо, би требало кога кликнеш во продукти да ти се отвори страна со понекоја кратка вести од сите подкатегории што се прикажани во подменијата, може да бидат по азбучен ред, најнови итн итн. Позз
Фала на забелешката, го имам тоа во план одамна но зафатен сум деновиве со некои обврски така да нема да биде во наредни 3-4 дена. Ја ценам твојата критика ;)
 
Член од
27 март 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
Јас не сум дизајнерка, ама пред некој ден на тазе.мк најдов многу добар Македонски сајт, и си го поставив за домашна страница. Буквално има се што ми треба.
Адресата на сајтот е:
http://surf.mk/
 
На врв Bottom