mr.wicket
limitless..
- Член од
- 20 јуни 2005
- Мислења
- 5.127
- Поени од реакции
- 519
браво, мене многу ми се допаѓа сајтот.cYb3rc0re напиша:
браво, мене многу ми се допаѓа сајтот.cYb3rc0re напиша:
Дизајнот како дизајн не е лош.. кодирањето на друга страна - еvodkamixx напиша:Ај ѕирнете го ова.... http://www.vodkamixx.mkprovider.com и што ќе кажете..... мој дизајн....
Епа сајтот е подесен да го глеаш на резолуција од 1024x768 pixeli, а иначе се си е подредено во табели и со колони и редици, само некои делови како текстот што е со scroll и теткицата и датумот се со layer-и па така да тие кога ќе ги гледаш на помала резолуција ќе забегуваат малце.... кај мене одлично се гледа и ништо не бега ни лево ни десно....P.Overdrive напиша:Дизајнот како дизајн не е лош.. кодирањето на друга страна - е
Во тој сивиот дел за текст што ти е, ако е добро исечен од ImageReady, треба да сместиш една табела со 3 столбови (columns), и после да ставаш што кај треба.
Вака како што ти е, менито доаѓа врз левиот текст, а датумот и теткицата таму негде упм лево.
Среди го малце кодот, и ќе имаш прилично добар сајт :wink:
Епа тоа и јас го кажав де, горе-доле. Добар/успешен сајт е оној кој работи на сите резолуции, за повеќе прелистувачи. Значи пак ќе ти го дадам истиот совет - 3 столбови за главниот дел:vodkamixx напиша:Епа сајтот е подесен да го глеаш на резолуција од 1024x768 pixeli, а иначе се си е подредено во табели и со колони и редици, само некои делови како текстот што е со scroll и теткицата и датумот се со layer-и па така да тие кога ќе ги гледаш на помала резолуција ќе забегуваат малце.... кај мене одлично се гледа и ништо не бега ни лево ни десно....
Еј, колку ме нервира кога ќе ја видам оваа реченица на некој сајт. Сајтот треба да биде подесен да се гледа на сите резолуции и да се отвара барем со Explorer, Firefox и Opera. :wink:vodkamixx напиша:Епа сајтот е подесен да го глеаш на резолуција од 1024x768...
Ми се бендисува само би препорачал горе кај копчињата да направиш некој ефект кога ќе отидеш со курсорот врз нив или пак нешто едноставно да се затемнуваат.Orion2 напиша:Aj i jas da se pofalam http://www.springcourse06.bestsofia.org/ samo uste e vo izrabotka. treba malku Java scripticki da se stavi takvi raboti .... ova e kako osnova. no imam vreme . momentalno rabotam na drugo nesto. po seriozno inaku jas zanimavam i so design i kod. PHP,HTML,SQL glavno. Flash ne bas mnogu ama se snaogjam i so nego. Samo ima maana mnogu vreme se ubiva na Flashot za da napravis web sajt.
Треба да закупиш простор каде што ќе биде поставена страната (hosting), а потоа и име (domain) кое ќе покажува кон твојата страна.makedonec напиша:здраво! Ќе може ли некој да ми каже како да го качам сајтот што го имам направено сакам да завршува на .com Ќе ве замолам и за малко објаснување около качувањето
Ви благодарам однапред
Епа вака, сајтот е веќе upload-иран, и може да го ѕирнете овде: http://www.vodkamixx.mkprovider.comvodkamixx напиша:Инаку во подготовка е новиот дизајн на мојот веб сајт, што значи до вечер ќе може да го ѕирнете, за да не „штрајкувате” ви бегал текстот лево-десно сега ќе ви биде во центарот т.е. нигде нема да бега... оптиматизација за све резолуције Ај у курац грд збор бил тој „оптимизиран на таа и таа резолуција”....
Ај да одморам малце, од сабајле очи ми паднаа на дизајнов...
И пак не ми кажа што мислиш за сајтот .vardarce напиша:Ве глеам сите ставате ваши страни па си викам дај јас да ставам еден index.htm па да биде вебстрана, а не само простор за закачување фајлови како до сеа.
www.freewebs.com/vardarce
Добар банер човече!vardarce напиша:Ве глеам сите ставате ваши страни па си викам дај јас да ставам еден index.htm па да биде вебстрана, а не само простор за закачување фајлови како до сеа.
www.freewebs.com/vardarce
Фала!Acid напиша:Инаку Warrior, добро изгледа и едноставен за користење. :wink: