Ваши дела, СО помош на Photoshop (Стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

TinyGiant

што сакам
Член од
9 април 2008
Мислења
236
Поени од реакции
3
видов добри работи, па не можев а да не стаам и ја нешто...

правено во Photoshop i Illustrator во комбинација со Corel
комплет мое дело, со исклучок на хартијата позади

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ова со колава ми е старо дело, затоа не е средено нај-нај. Да ми поминат колоквиумиве, и да се фатиме за работа (заебанција) :)

Еве оригинал (мојата кола у двор)

Еве фотошопувана :) мојата кола у двор

Еве го најпаметниот филмски лик (Jigsaw) што се појавил до сега од мојот омилен филм SAW

Еве сум и јас во wanna-be-Jigsaw

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Куќата на ,,Стале Попов"

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зашто ми е избришана сликата?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Немаш вишок све си е тамански. Само ти фали длабочина и фокусираност кон одредено нешто на фотката, на прв поглед паѓаат во очи камењата а не се воздигнува монументално самата фотографија, нема преод од едно во друго.
Си можела само делот од калето што е со знамето да го сликаш за да добиеш поглед од доле нагоре се до главниот акцент на сликата ЗНАМЕТО

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Бљагодариме за советот.
Пробав со кроп да направам да дојде до израз “главното“ на сликата, но ми делуваше некако празно.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Делува и тоа многу повеќе од празно, и јас пробав со твојата слика:smir: Ама веќе е фотографирано а перспективата е малце изобличнеа така да немаше шанси да се среди. Иначе за ваков тип на фотографија на која што нешто оди во некоја насока(лево од кулата) се препорачува лендскејп а не портрет фотографирање:)....да има флоу сликата, Мистичен имаше на една тема објаснувано за тоа

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Ај ќе пробам нешто со другите слики од кулава. Имам неколку што ми се лендскејп, па да видам што ќе искочи.:))))

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Мањечко, си претерала малку со големината на фотографијата од кулата (1900 и кусур на 1100 и кусур беше). Направи и рисајз, па постави ја.

Ставајте до 650 пиксели ширина, или ако ставате поголеми ставајте ги како тамбнеил со линк до оргиналот. Вака ем се деформира цела страна, ем се чека бааѓи дур се лоадира.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314

Нема некоја голема разлика помеѓу овие 2 слики, на едната само повеќе оставив простор на лево.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom