Вашите нокти

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Абе пинки, ја сум сеа налакирана со оливиа и ептен ми трај лакот, а онај од голден роус треба еден сат да го чекам да се исуши.
Инаку за гелот да те носам ја на маникир сакаш? И после кога ќе ти пораснат ја ќе ти ги скратам, гледај јас колку си ги скратив тие од матурата.

Photo0207.jpg Photo0208.jpg

Е кога ќе ги порасни малце гелот се познава од кај почнува, ама ако го истурпираш нема ич да се гледа. Мене ме мрзи да ги турпирам и зато вака.
Инаку оваа кај шо одам јас за ноктите на почетокот ги прај ептен танко со гелот за кога ќе ти порасна да не ти се познава а и ефтино, 250 е на твој и 300 за надградба, и не е лоша во цртањето. За разлика од ивана онаа која од 600-800 му барала.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Ама тие не ти се баш евтини , јас зборувам за лакој од 20 до 60 денари...
Ама не се ни скапи , колку се аурата стотка и нешто ?
А од скапите , мислам марка шо се , имаф од олифрем и еден лак поклон од цептер , мизерија.....
Зависи каде како, ама од 80 -120 ден. мислам дека се. Лично јас купувам 5-6 лакови кои најмногу ги користам, морам да имам од овие нијанси светло црвен, темно црвен како трула вишна, како овој имам што го има Нелту постирано, бело - сребреникав, розев... Со тек на време се сушат и да ги раствараш со ацетон не е тоа тоа веќе, затоа не сакам преголема залиха на било што од козметика.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
3-4 слоеви !? 1 цм !? Да не е многу тоа Ангелина ? Со шлајферица ли ќе го вадиш лакот после ?
Слоевите се мои, сантиметрите се на Пинки :)
Ако сакаш да пробаш, кажи да те упатиме, не мрчи одма :)
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 13:51 ---
знајш шо ми се случува на ноктите мој , како врвојте на косата шо цвета мене така ми се дела ноктите и од ко че ми расцвета , можам така да го носам нокто да го излупам расцветаното ама мек е , побелува , со бели дамки е , многу е грд ако не го налакирам и се познава дека е оштетен..

Е сега , гело и не е многу скап од 300 до 700 денари е некаде , ама нокто се прај камен , и ко че порасни не можиш сама да си го моделираш и да го сечиш , мораш на маникир ...иам една колешка еднаш годишно ги прај со гел и чека да и порасна нејзините под гело за да можи да ги пресечи , ко орел е, и таја можи да ги лакира на гело од озгора пошто е прозирен , ама дали го бриши со ацетон или само лока слојој од лако на гело одозгора појма неам.
Знам, се листаат. Јас имав едно време, пред 3-4 години едно средство за мачкање, ама веза немам како се викаше, и не беше многу скапо. Се нанесуваше на нелакирани нокит, ама не сум толку мукаетна да се мачкам секоја вечер.

Јас зборев за една слика каде на девојката и е буквалко расцепен ноктот до прстот. Многу одвратно, па мислев да не е можно и со геловите така да се заебе.

По тоа што ти го кажуваш, не е гел за мене. Нема да можам да се бавам со глетање и фарбање ѕидови.
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 14:08 ---
Нанесувањето повеќе од 1 слој е неопходно кај поевтините лакови, ама од друга страна најскапите, колку и да се квалитетни, се со неколкукратно повисока цена, што за лак за нокти јас барем не би ја платила. За истата сума можеш да имаш повеќе нијанси различни лакови. Сепак, 2 слоја се доволно ако нанесеш доволна густина, почекај само добро да се исуши првиот слој, пред да преминеш на вториот.
Мнемозина, јас користев проѕирен или бел лак во разни нијанси, а и мене не ми се даваат многу пари за лакови, особено што цената не е баш мерило за квалитетот.

Мене ми се најубави Мејбилајн тие малите:

Овој што се лакирав некни е Yolizul Fashion.
Еве линк со сликички.

Една пријателка ми подари неколку лака од таа фирма и ме изненади колку се квалитетни, а сигурно не се скапи.
На белиот (при крај е) не му требаше дури ни втор слој, а овој треба повеќе слоја. Таков е лакот.

Најубава четкичка имаат Charlie, ама мислам дека тој лак воопшто не се произведува веќе.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Најубава четкичка имаат Charlie, ама мислам дека тој лак воопшто не се произведува веќе.
Ме мавна носталгија кога се сетив на брендов Charlie, не верувам дека уште постои :). Иако немаше којзнае колкав избор на брендови порано, ама еве одговорно тврдам поубава фарба од таа старата Вела на Илирија немаше и сеуште нема, каков Лореал што ако се 400 ден. знам дека избегав малку оф-топик, ама морав :)...

Во право си дека не е цената пресудна за квалитет, ама и друг ефект да напоменам, имам еден доста квалиетен лак, подарок ми е, шпанско производство, навистина долго трае и не се лупи, ама по некое време како мрежа се прави т.е. како поднапукнато изгледа површината. Инаку, јас секогаш имам некоја ориентационо горна цена при купување било што, па не ја надминувам, а гледам да е солиден притоа квалитетот. Сега за сега имам доволно лакови, ама кога ќе ми се потроши залихата, ќе пробам од оваа фирмава која ја имаш постирано. :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Mnemozina

Еднаш најдов некој изостанат лак Чарли во една парфимерија, бојата иче не ми се допаѓаше, ама си го изтрошив заради четкичето и квалиетото на лакот.
З афарбите, дали мислиш на Колестон?
А бе порано имаше две марки и тие беа добри. Сега има еден куп, а не знае човек што купува.

Од марката што ја предложив, многу ми беше убав белиот лак, седефест, а кога ќе го видиш во шишенцето е како розев. Многу добар, зашто мене не ми се случило да земам големо шишенце лак, и да не ми се згусне кога сум некаде на половината. Овој не сака да знае за згуснување, а турка марка некоја е!
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 15:06 ---
Невести, за да ви трае лакот подолго, терајте ги домаќините да мијат садови. Еве мене ми трае цела недела. :pipi:
Арно викаш. Мојот мисли ќе зготви, ќе пружи алишта, ќе исчисти, ќе ме измасира, и толку?! Ќе треба да набавам поголемо камшиче преку ибеј. :sneaky:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Очигледно сте го утнале подфорумот или сте забораиле дека постојат и ПП, а во конверзација може да се додадете повеќе членови и да си терате сеир, да си се смешкате.
Избришани се 130 мислења офтопик и сеирџиски, а поделени се и опомени за истото. Секој нареден офтопик или сеир пост ќе биде санкциониран со бан од тема.
Продолжете да дискутирате по темата :pipi:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Прегледај го приврзокот 66469
Малена ми е лакот, а од навика секогаш ставам два слоја и издржува и повеќе дена со миење садови.
Истиов лак го имам.
Стварно лаковиве на малена се доста трајни со миење садови, чистење, перење....
Башка шо ептен брзо се сушат :pipi:

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Photo0214.jpg

Еве, си ги скратив, пошто долги ептен почнаа да ме нервираат.
Инаку лаков е од фармаси викаа дека бил многу траен и бај д веј овај е неонски, па да видам вечер колку ќе свети. хахаха

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
@NelTu
Ќе треба и ноќна снимка да направиш :)

Јас се обидов да правам француски маникир и излегов толку расшлапана, што имидијатли се избришав...

Џ

ЏинЏер

Гостин
Мојата денешна инспирација беа небото и сонцето :)
За жал морав да ги скратам, пошто у испитна сесија кога сум со долги нокти, целото лице ми е со гребаници (n)
IMG10805.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom