Вашите нокти

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Иам во план темнокафен да си купам , ама не толку темен оти купиф еден кафен и ко че го намачкаш ко црн е..и никако да си погодам некој плаф убаф ...многу се грди ко че ги намачкаш.....
Иначе колку ви раста ноктите во месецо , мене од прилика еден сантим , брзо ми раста ама многу ми се оделува , ми цвета нокто , и не можам фазла од три милиметри да ги пораснам оти од шо се истанчени , че се скрша до живец.
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 21:53 ---
Прегледај го приврзокот 65840

Ај да ми кажете број и марка на темноцрвениот лак како на Ацтион што постира. Мојот е многу редок, треба многу слоеви да се нанесат.
ваков некакоф кафен ко твојов...

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Pinkie Pie мене ни 1 цм не ми растат, мн малку.... и мене така ми се кршеа ептен, и одам на 3 месеци да со гел ги правам, и после кога ќе ми потпораснат само си ги кратам со турпија. Клај си гел и гајле немаш од кршење.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Иначе колку ви раста ноктите во месецо , мене од прилика еден сантим , брзо ми раста ама многу ми се оделува , ми цвета нокто , и не можам фазла од три милиметри да ги пораснам оти од шо се истанчени , че се скрша до живец.
..
Пробај некое време да не ги лакираш и скрати ги скроз. Дозволи им да се обноват. :)
Исто може и да ти фалат витамини, па ради тоа да ти се кршат.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Иам во план темнокафен да си купам , ама не толку темен оти купиф еден кафен и ко че го намачкаш ко црн е..и никако да си погодам некој плаф убаф ...многу се грди ко че ги намачкаш.....
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 21:53 ---

се мислам да ти кажам , а дали че можи на гело одозгора да ги лакирам како сакам?

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
еве едни шо ми се бендисаја

--- надополнето: 13 јуни 2013 во 07:53 ---

--- надополнето: 13 јуни 2013 во 07:55 ---

--- надополнето: 13 јуни 2013 во 07:57 ---

--- надополнето: 13 јуни 2013 во 08:03 ---

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711

Пинки, сликав со мобилен, па сликата не е јасна. Не е кафеав, туку темно-црвен, како на НелТу, само треба 3-4 слоја да се стават за да изгледа убаво.
Цуро, 1см ти растат? Многу бргу!
Мене и кога ми се скратени, ми изгледаат долги. Немам појма колку ми растат, оти не ги чувам долги.
И јас имам проблем со „листањето“, ама еве ќе пробам со маслиново масло, како шо вели АнФем.
А тоа гелот што се става, нели е штетен?

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Пинки, сликав со мобилен, па сликата не е јасна. Не е кафеав, туку темно-црвен, како на НелТу, само треба 3-4 слоја да се стават за да изгледа убаво.
Цуро, 1см ти растат? Многу бргу!
Мене и кога ми се скратени, ми изгледаат долги. Немам појма колку ми растат, оти не ги чувам долги.
И јас имам проблем со „листањето“, ама еве ќе пробам со маслиново масло, како шо вели АнФем.
А тоа гелот што се става, нели е штетен?
нокт ко нокт , мртви клетки се , колку и да е штетен , си расти и се обновува..Ама ако клам гел че треба со бонсек да ги сечам..Да ми раста по еден сантим , некаде по еден , два милиметри неделно ама на врво ептен ми се кршливи и ко пластелин се меки.
И нигде нема убав кафен лак како чоколадо боја.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Се’ си мислам дека Ријана нема шанси кај него, не заради ноктите, ами зашто тој веќе си има симпатија. АМа ај да не го издавам, нека си каже сам.:D
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 10:05 ---

Пинки, видов на нет една грозна слика на распукан нокт, па затоа прашувам. Јас не ни знам како се става гел.
знајш шо ми се случува на ноктите мој , како врвојте на косата шо цвета мене така ми се дела ноктите и од ко че ми расцвета , можам така да го носам нокто да го излупам расцветаното ама мек е , побелува , со бели дамки е , многу е грд ако не го налакирам и се познава дека е оштетен..

Е сега , гело и не е многу скап од 300 до 700 денари е некаде , ама нокто се прај камен , и ко че порасни не можиш сама да си го моделираш и да го сечиш , мораш на маникир ...иам една колешка еднаш годишно ги прај со гел и чека да и порасна нејзините под гело за да можи да ги пресечи , ко орел е, и таја можи да ги лакира на гело од озгора пошто е прозирен , ама дали го бриши со ацетон или само лока слојој од лако на гело одозгора појма неам.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
знајш шо ми се случува на ноктите мој , како врвојте на косата шо цвета мене така ми се дела ноктите и од ко че ми расцвета , можам така да го носам нокто да го излупам расцветаното ама мек е , побелува , со бели дамки е , многу е грд ако не го налакирам и се познава дека е оштетен..
Пинки, ако ти растат бргу ноктите сечи ги почесто врвовите, мислам тоа расцветаното. Имам читано исто, за да се намали цветање и кршење на ноктите, најпрво со мека турпија да поминеш убаво по нив, па да ги налакираш со проѕирен лак од двете старни, значи и од внатрешната страна на ноктот, па потоа да ги лакираш во саканата нијанса. Јас имам многу јаки нокти, немам лично испробано.

langelina

Нанесувањето повеќе од 1 слој е неопходно кај поевтините лакови, ама од друга страна најскапите, колку и да се квалитетни, се со неколкукратно повисока цена, што за лак за нокти јас барем не би ја платила. За истата сума можеш да имаш повеќе нијанси различни лакови. Сепак, 2 слоја се доволно ако нанесеш доволна густина, почекај само добро да се исуши првиот слој, пред да преминеш на вториот.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Пинки, ако ти растат бргу ноктите сечи ги почесто врвовите, мислам тоа расцветаното. Имам читано исто, за да се намали цветање и кршење на ноктите, најпрво со мека турпија да поминеш убаво по нив, па да ги налакираш со проѕирен лак од двете старни, значи и од внатрешната страна на ноктот, па потоа да ги лакираш во саканата нијанса. Јас имам многу јаки нокти, немам лично испробано.

langelina

Нанесувањето повеќе од 1 слој е неопходно кај поевтините лакови, ама од друга страна најскапите, колку и да се квалитетни, се со неколкукратно повисока цена, што за лак за нокти јас барем не би ја платила. За истата сума можеш да имаш повеќе нијанси различни лакови. Сепак, 2 слоја се доволно ако нанесеш доволна густина, почекај само добро да се исуши првиот слој, пред да преминеш на вториот.
то и прам...секоја недела ги турпирам и ги сечам...
Иначе не купувајте скапи лакој , ама купувајте голден роуз , кетрин ајлин и малена од поевтините немојте никако оливиа оти ни еден ден не ми трај мене лако одма ми се лупи, а голден роус ми траел и цела недела.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
то и прам...секоја недела ги турпирам и ги сечам...
Иначе не купувајте скапи лакој , ама купувајте голден роуз , кетрин ајлин и малена од поевтините немојте никако оливиа оти ни еден ден не ми трај мене лако одма ми се лупи, а голден роус ми траел и цела недела.
Јас имам неколку од Аура и задоволна сум од квалитетот.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Ама тие не ти се баш евтини , јас зборувам за лакој од 20 до 60 денари...
Ама не се ни скапи , колку се аурата стотка и нешто ?
А од скапите , мислам марка шо се , имаф од олифрем и еден лак поклон од цептер , мизерија.....

Kajgana Shop

На врв Bottom