Вашите нокти

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ноктите оставаат значаен впечаток кога станува збор за вашите раце. За вашите раце да изгледаат одлично, морате да се грижите за вашите нокти - кои всушност говорат каква личност сте.
Колку време им посветувате на вашите нокти? Имате долги или кратки нокти? Одите ли на козметичар или сами ги средувате? Дали сте направиле сами некој интересен дизајн на нокти?
Бујрум поставете и некоја слика од вашите нокти :)
Моите во моментов изгледаат вака (исто како времево :icon_lol:)
snezni nokti.jpg

У принцип имам нормално долги нокти кои сама ги средувам. Сакам ноктите секогаш убаво да ми се средени, а кога имам повеќе време обожавам да ги шарам :pipi:

Во продолжение и некоја сликичка од моите шарени нокти :свиркам:
trikolor.jpg

jagodi.jpg

Sveceni.jpg

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Порано имав долги нокти и секогаш на важен настан ми се кршеше еден од нив. Таа нервоза само жена може да ја почувствува, дента пред било што да ти се скрши нокт.
До лани носев со надградба, ми ги оштети ноктите, сега ги одмарам кратки.

-G-

Успешен
Член од
15 јуни 2009
Мислења
636
Поени од реакции
255
Многу ме гадат нокти.. најнесимпатичното нешто кај жената според мене се долги нокти посебно кај девојчињата до што знам 18 год. Дали ќе се надградени, нејзини или на другарка и многу лошо изгледа. Ова е мое мислење не значи дека не им е првилечно на другите мажи

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.482
Вторите и последните се ок....другите ми делуваат незрело.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272

Не се мои,ама ги обожавам на Дем,кои ви се свиѓаат најмогу??? :rolleyes::X3:

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Значи женско сум и морам да си го кажам мислењето...жени не баш на секоја рака одговараат вештачки нокти...значи ко ќе ја видам во рацете како касап и стаила ноктишта огромни ми се гади...На нежни раце одговараат нокти,но не на сечии раце!Обрнете внимание на пропорциите:)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Значи женско сум и морам да си го кажам мислењето...жени не баш на секоја рака одговараат вештачки нокти...значи ко ќе ја видам во рацете како касап и стаила ноктишта огромни ми се гади...На нежни раце одговараат нокти,но не на сечии раце!Обрнете внимание на пропорциите:)
за да има такви раце- треба да е ниско- набиено :pos:

а оваквите стварно изгледаат ОК

и овие
--- надополнето: 12 декември 2012 во 19:38 ---

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
за да има такви раце- треба да е ниско- набиено :pos:

а оваквите стварно изгледаат ОК

и овие
--- надополнето: 12 декември 2012 во 19:38 ---
Епа или ниско набиено или високо саламесто:pos:Да да ок си се овие...за ова сум за и вакви имам,малку помали пошто моите се природни:)

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Кратки и уредни нокти. Отсекогаш ми се такви. Никогаш не сум лепела пластични (освен еднаш кога се маскирав вешетерка :D ) ниту пак сум правела надградба. Искрено ужасно изгледаат долги нокти без лак и без потребно одржување, а верувам колку време имаат некои госпоџи да ги третираат па ги прекријат тие ужаси со лак, што ми е одвратно. Јас моите ги потскратувам еднаш неделно и двапати неделно ги лакирам и си ги мачкам со TenderCare на Орифламе да не ми биде сува кожата околу ноктот. А слики немам :oops:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Абе природно си е природно :icon_lol: Никад неам идено да ми ги прават, нит сум помислила да дадам пари за тоа. А и премногу се оштетуваат ноктите така. Кога ќе ги извадиш им треба многу долго време да се обноват. На матура мислам дека бев единствената што сама си ги имаше средено, а најубави ми беа. :pos:Колку само се пазев да не ми се скршат. :oops:

SteamyLover

beautiful tango
Член од
24 октомври 2012
Мислења
202
Поени од реакции
554
Имам долги нокти и сум строго против вештачки. Секогаш сум гледала да ми се средени и многу си ги пазам и чувам. :D Како малечка кога ќе гледав некоја девојка, кога ќе и се скрши ноктот како плаче и вришти, секогаш се смеев но сега потполно ја сфаќам.. Не дека плачам хахха ама се нервирам многу. Иначе имам доста цврсти нокти и може еднаш у година да ми се скрши еден па да ми треба време да ги си ги вратам како што ми биле. И секогаш сама си ги правам. Не сакам многу начичкани, накитени нокти.. повеќе сакам едноставност и еднобојност, поелегантни ми се такви. :)

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Ако има некоја заинтересирана за надградба на нокти нека ми пише пп,девојка ми работи со тоа и плус тоа сега има попуст од 15 до 30-ти слободно повелете пишете :)

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Леле темава... ми текнува на средношколските денови кога еднаш пред една нова година другарка ми ме излажа да сум си залепила вештачки нокти (оти само јас од сите другарки немав никогаш ставено вештачки нокти). И ајде тогаш, дојде кај мене па ги лепевме со секундарен лепак, ги лакиравме... Одам на школо тој ден, на 31 декември и професорката ме вади на таблата да сум напишала некоја формула. Ја зимам кредата во раце, ја врткам, ја сукам, ама никако да успеам да напишам нешто на табла. Ме гледа професорката, се чуди, виде-не виде ме седна на место. Толку се засрамив што кога си отидов дома веднаш ги тргнав (а за тоа што беа лепени со секундарен лепак да не ни зборам...)

И истата таа другарка сега летово ме натера да и правам друштво додека и ги прават ноктите. Тоа беа два ипол часа од моето ценето време потрошени безвезе, уште се каам.

Kajgana Shop

На врв Bottom