Вашиот омилен појадок

NutriVita

Hranata kako lek
Член од
8 август 2010
Мислења
23
Поени од реакции
2
Jas sekoj den go zapocnuvam so Vitamix, najdobriot blender vo svetot, mi pravi prekrasni ovosni i zelencukovi sokovi, so koi denot mi e prekrasen...

www.vitamix.mk

Uzivajte vo najdobroto...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Hmm nekoj ako znae.. vo pp ima Panetino .. i od tamy si zeam edna zatvorena pica so kashkaval i pechurki .. ubajna .. :$ :D

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Ровко варено јајце, парче леб со маргарин и солца.
Ама жал ме фати у моментов што се присетив на оваа моја омилена комбинација...не ми текнува кога последен пат ми беше на маса...шмрк!
:(

Член од
6 јануари 2010
Мислења
55
Поени од реакции
19
Еден од поомилените: јајца на око, печени лепчина намачкани со путер и малку пипер и нане над нив, големо парче пржено сирење, малку домат и чаша сок од портокал и морков мммм

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Мојот омилен доручек...да е сервиран на маса и да ме чека кога ќе станам

H

HITCH

Гостин
Тост со се` и сешто или пак само леб, кајмак или мек кашкавал и патлиџан потпечени малку колку да се спои со тоа и многу салата мљац, мљац и нешто благо што се прави набрзина (обично некој пудинг) ама благо и не мора, зависи колку сум била гладна.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Кришка (или кришки најчесто :icon_lol:) леб,намачкани убаво со маргарин и одозгора неколку парчиња кашкавал,оставено на две минути во микробранова. Со тоа јогурт или павлака,не е битно. Прекрасно. :wink:

С

сашенко

Гостин
Кришка (или кришки најчесто :icon_lol:) леб,намачкани убаво со маргарин и одозгора неколку парчиња кашкавал,оставено на две минути во микробранова. Со тоа јогурт или павлака,не е битно. Прекрасно. :wink:
WONDERFULL...Ми отвори апетит.

H

HITCH

Гостин
Ова е превкусно! Индиски - наан леб.

1 лажичка шеќер, 30 грама сусам, 1 лажичка сол, 4 лажици масло, 2 чешниња Лук, 10 гр. квасец, 150 мл. вода, 300 грама брашно.

Во млака вода ставете го шеќерот и додадете го квасецот, па добро измешајте, поклопете и оставете да отстои 10-ина минути, за квасецот да стаса. Брашното и солта помешајте ги со маслото. Добро измешајте, за да нема грутчиња, кои се создаваат кога ќе се помешаат маслото и брашното. Додадете ја претходната смеса од шеќер, квасец и вода, па замесете тесто, малку премачкајте го со малку масло и оставете го на топло место околу 1 час, прекријте го со памучна крпа и оставете го да нарасне. Рерната загрејте ја 230 степени.
Малку премесете го нараснатото тесто и поделете го на 7-8 парчиња. Секое парче кружно расукајте го, по желба посипете го со сусам или ситно сецкан лук, соберете го во топка, па повторно расукајте го. Тестото наредете го во плех, па печете додека лебот не добие златна нијанса. Кога лебот ќе биде печен, можете да го премачкате со малку путер.
Ова го обожавам со сиренце, или само со јогурт. Ммм, превкусно е!

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
За доручек најчесто јадам мусли или корнфлекс со млеко или јогурт. Или нешто овошје.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Сега го пробав и ми се допаѓа

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Пржени лепчиња, сирење и Balans јогурт......мммммммммм

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Еден од поомилените: јајца на око, печени лепчина намачкани со путер и малку пипер и нане над нив, големо парче пржено сирење, малку домат и чаша сок од портокал и морков мммм
specijalno za tebe :smir:- doruchekot e serviran- poveli http://images23.snimka.bg/004976321.jpg
a jas vo momentov sakam pica, burek, ili kroasan so choko-mleko

Kajgana Shop

На врв Bottom