Ваша идеја за бизнис во Македонија

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.079
Поени од реакции
23.529
Ти си во право , мислиш дека некој е наивен и не знае дека со генеталиите на сите гости од плоштадот се набавува опрема за калибрирање пакување и чување на земјоделските производи???
Ама тогаш има проблем ,замисли колку народ ке стане сит ,а сита стока не се ни води ни тера .........:)
е тука си во право , затоа што без разлика на тоа кој е на власт сите ја искористуваат големата невработеност за да добијат загарантирани гласови по принципот ние ви дадовме работа(како во на таткому фирмата да ги вработиле) , вие нам гласови.ако дојдат овие другите сите ке ве избркаат и ке стават нивни па сега видете( заев го објасни тоа и мали деца да сватат). и од тука иди невложување во развој на микро и мини бизниси затоа што тогаш гласачите нема да зависат од нив па со самото тоа неможат да бидат уценувани со нивните гласови.ама премногу се свртивме на политика а и ситуацијата е таква каква што е и ние наместо да кукаме треба да се прилагодиме со тоа што имаме( да беше чичкоми владика јас ке бев поп ама не е) , а и некои идеи се најблаго речено неоствраливи поради огромниот влог кој е далкеу од мал семеен бизнис кој можеме да го оствариме.тие соларни централи и преработувачи на одпад се сепак малце далеку од наш домет како поедници мислам, така да добро би било да се осврниме на некој пореални и поостварливи идеи за бизнис.

Biznis Ideja

http://www.biznisideja.co
Член од
8 февруари 2011
Мислења
5
Поени од реакции
2
Базата на успехот на еден добро спроведен бизнис план е во вистинската идеја. Целта на тимот кој работи за “Бизнис Идеја” е да ви понуди од големата палета на светските познати решенија како да стартувате со сопствен бизнис кој ќе резултира со сигурен успех и добар профит.

Со проверените идеи на “Бизнис Идеја” во поубава и побогата иднина за вас и вашите најмили.

Член од
1 април 2011
Мислења
46
Поени од реакции
0
а што мислите за ова дали се исплаќат да се купат 2-3 камиони и да се најде шофери и шибај низ Европа.
Што мислите?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.079
Поени од реакции
23.529
како кажа 2-3 камиони како две три пива да се во прашање. иначе зошто да не ако имаш договорена работа

П

Пепси_

Гостин
Правење никролози и свадбарски покани..... секогаш ќе умираат луѓе и ќе има побарувачка,секогаш ќе има свадби па ќе требат и покани..... Само требе идеја како да станеш број 1 во државата и да бидеш брз,ефикасен и најдобар.

п.с. најсериозен сум не е зафрканција ова

Член од
17 февруари 2011
Мислења
143
Поени од реакции
42
Правење никролози и свадбарски покани..... секогаш ќе умираат луѓе и ќе има побарувачка,секогаш ќе има свадби па ќе требат и покани..... Само требе идеја како да станеш број 1 во државата и да бидеш брз,ефикасен и најдобар.

мислам дека е боље да отвориш крематориум , како и да е рецесија не те фаќа никад , само ти требаат мн пари и да ти одобрат да отвориш такво нешто .. не е ова за смеење , али бизнисот нема промашај :)

П

Пепси_

Гостин
мислам дека е боље да отвориш крематориум , како и да е рецесија не те фаќа никад , само ти требаат мн пари и да ти одобрат да отвориш такво нешто .. не е ова за смеење , али бизнисот нема промашај :)
првен ќе почнеш со она шо го напишав јас да направиш доволно пари за да го направиш она твоето како по скапа варијанта.... :) :)

Член од
17 февруари 2011
Мислења
143
Поени од реакции
42
првен ќе почнеш со она шо го напишав јас да направиш доволно пари за да го направиш она твоето како по скапа варијанта.... :) :)
да не си можда заинтересиран да почнеме бизнис а ? :) хахахаххахахахахха :)

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457

Проблемот на други, прилика за тебе да искористиш ситуација и да заработиш нешто.

Кога сме кај крематориумот, градските гробишта во Бутел од поодамна планираат да изградат крематориум, ама никако да почнат. А и нема да биде изграден во скоро време.

Член од
8 септември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
1
Ова со камион не е лошо.Само е подобро да имаш и положено и да возеш по западните земји со БГ таблици и БГ пасош.Пред 15тина дена еден таков шофер-газда ми расправаше дека возел по закон и има по мин 4000 евра месечно.Сам си возе по едно два месеци и кусур и дојде десетина дена тука и па горе.Инаку и ја мислам дека тоа е добра идеа и веке уште малку треба да положам за C+E и да бегам

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Ова со камион не е лошо.Само е подобро да имаш и положено и да возеш по западните земји со БГ таблици и БГ пасош.Пред 15тина дена еден таков шофер-газда ми расправаше дека возел по закон и има по мин 4000 евра месечно.Сам си возе по едно два месеци и кусур и дојде десетина дена тука и па горе.Инаку и ја мислам дека тоа е добра идеа и веке уште малку треба да положам за C+E и да бегам

Велиш газда-шофер!? Значи претпоставувам истиот е сопственик на камионот - шлеперот!? А имаш ли информации каде регистрирал правно лице, те. фирма?..... натаму ме интересира за кои те. за чии шпедитерски фирми вози, односно од кого добива налози за возење и кој му плаќа?... Кај нашиве фирми малку потешко со плаќањето, претпоставувам вози за странски фирми!? 4000 Еур/месечно!? Ако е навистина така вреди да се потрудиш, но работиш ли на втората *диплома* на Бугарски паспорт!? Жално е но веројатно е навистина така (како што рече) го имам слушнато од многумина досега. Факт е дека е многу поисплатливо со странски таблички и шофер од Унијата..... не само што техничкиот преглед и регистрацијата се тука барем двапати поскапи, туку има и многу други предности.... Една од нив: можеби грешам но ми се чини дека третманот на полицијата, колку и да се сметаат себе си за демократски општества мислам дека не е ист. Шлепери со таблички и назад налепница со МК или TR или AL ... ги гледаат како лист од марихуана на тркала или шприц на тркала или како автобус за Пакистанци, Алжирци .... или некои други егзотични туристи кои ЕУ баш не ги милува!..... па ги сопираат на секои 300-400 км. Па сега кога нема ништо да најдат, ај што го задржале камионот.... па и некоја казна да му влепат! Го има ли ова? .... Како и да е... бугарски или литвански, португалски или исландски таблички подобро е ако возиш низ Европа!..... И еве, по којзнае кој пат слушам - добро се заработува!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.079
Поени од реакции
23.529
јас лично имам другар камионџија со негов камион и шиферлукот му е фамилијарен бизнис.пари има во таа работа ако имаш нормално и работа константна. знам дка не вози на запад и си вози со наши таблици а релацијата му е грција турција албанија косово.
е арно ама има и друга страна на медаљата.
ретко го гледам понекогаш и на неколку месеци тоест како иди она песната
шта че нама шоферима куча , наша куча је путујуча
па сега вие видете

П

Пепси_

Гостин

Проблемот на други, прилика за тебе да искористиш ситуација и да заработиш нешто.

Кога сме кај крематориумот, градските гробишта во Бутел од поодамна планираат да изградат крематориум, ама никако да почнат. А и нема да биде изграден во скоро време.

Па и јас самиот би можел да имам таков проблем нели ? Ама бизнис е бизнис само кажав што мислев и мислам дека е исплатливо само требе пари и малце стратегија како да бидеш намбр уан :)

С

Спенсер

Гостин
Возел по закон и има минимум 4000 евра месечно чисти ???

:pos2: Те лаже :)

Да беше така,сите ќе префрлеа на бугарски табли и ќе тераат... најчеста бројка која кружи низ муабети се 3000 евра... НО, едно големо НО,колку се и тие вистинити/

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Citam tuka od A do S pa se zaprasav sto e najpametno, site se zaletavte so investicii jako, so po nekolku iljadi evra a na kraj nikoj nisto ne kaza dajte nesto sto bi bilo prifatlivo za sekoj sto ima nekoj denar i saka da RABOTI . Jas bi vi predlozil da zemete tezga na pazar i da prodavate sto bilo, veruvajte imav takvo iskustvo so moj poblizok rodnina imase tezga na pazarot vo Taftalidze i rastur napravi, odev i ja za pomos za praznici. E sea jebiga kje ve gledast lugje kako prodavate i kje treba da stanete u 5 saat sabajle da kisnete do 5 porucek. Ali kaj nas nikoj ne saka da raboti se angazira povekje da zeme partiska kniska i da go vrabotat ili ako ne e u ramkovnite pa da go vrabotat bez problem :dudlac:

Kajgana Shop

На врв Bottom