Море полтронче, ми е гајле од кај се и кои се и дал си мијат раце после мочање. Прашав
зашто за тие медицински лица не вршите притисок да се вакцинираат, не ги пуштајте на работа додека се вакцинираат, казнете ги парично итн... зашто тие лица ем се со најголем ризик да се заразат со морбили ем најлесно ќе го прошират. Изгледа многу си специјален па не сфаќаш што зборам или не ти одговара па сам нешто си констатираш и одговараш.
Има западни држави каде е дозволен личен избор, ако и тие земји за тебе се како Сенегал Уганда, толку од твојот интелект. Во Јапонија, еден период било
забрането да се дава вакцина, пред да наполнат 2 години децата. Ама тебе и Јапонија ти е како Уганда.
Невакцинирано дете, загрозувало вакцинирано
кога ќе слушнам дека ем вакцинирани ем загрозени не знам дал да се смеам или плачам за соговорникот и неговото резонирање
.
Вауу играш на картата со дете починато, а јас божем сум бесчуствителен
13 месечно дете починало, кое претходно било згрижено на лекување поради
други компликации. Значи имало други компликации, се заразило на клиника, значи системот не функционира, таму се заразило, каде што треба да е најбезбедно. Ама полтрон ко тебе, тоа не сака да го прифати. Прво тие што се одговорни, треба први да применуваат мерките, па после другите.
И веќе кога се расфрлаш со бројки, дај кажи која е причината за морбили, се намалува ли бројот на заразени, од година во година, или ем поголем % вакцинирани, ем повеќе заразени... дали е намалена смртноста кај децата за 80%... За полио кажуваат дека е истребено, ама парализирани деца сепак има, да не е сменето нешто друго
Да Винчи дај не замарај веќе со твоите скокања, нафрлања и разводнување на муабетот, т.е. сам пишуваш што сум сакал да кажам, а не е тоа вистината.
Епа ако сме сите вакцинирани, од каде ќе дојдеме во контакт со вирусот, нели би требало да го снема.... ?
Или како грипот, феникс, ем ќе си мутира, па после трчај барај нова вакцина ...