Колку што знам - не. Само ќе пријавиш дека ја немаш веќе и како си ја изгубил и сл. - мислам дека ќе ти пратат нова.Јас ја загинав картичката. Уште не ми беше активирана, мислев да ја активирам сега скоро. Нешто треба ли да платам? Нешто санкции следуваат ли од Пејонир ?
Ги изваде??И јас имам да прашам нешто.
Како најдобро и најбезбедно може да се извадат пари(повеќе од 100.000долара) заработени од themeforest?
$2500 е лимитот, ќе ти лапне провизија но разликата е во тоа што таму повеќе го вреднуваат доларот и можеш од еднаш повеќе да извадиш ( 700 еу од едно вадење, ако грешам нека ме поправни некој ) со тоа што ќе си бидеш ќар патот плус некој ситен шопинг со картицата ( при шопинг не зима провизија )[DOUBLEPOST=1452164241][/DOUBLEPOST]Знае ли некој колку е лимитот по трансакција ако вадам пари од грчки АТМ и дали ке ми лапне некој процент?
Бидејки нели вадам од евро во евро.
одма пријави дека ти е изгубена и барај замена ако не се лажам $15 е за замена плус ако сакаш преку дхл да ти ја пратат за 3-4 дена стигнува се доплаќа ама посигурно е за разлика од нашите пошти.Колку што знам - не. Само ќе пријавиш дека ја немаш веќе и како си ја изгубил и сл. - мислам дека ќе ти пратат нова.
Сепак почекај и второ мислење бидејќи не сум 100% сигурен.
Одамна беше коа ја загубив. Битно не ја активирав. Не планирам да барам замена, се надевам нема да следуваат санкции. Сепак и нема како да следуваат кога не сум ја активирал$2500 е лимитот, ќе ти лапне провизија но разликата е во тоа што таму повеќе го вреднуваат доларот и можеш од еднаш повеќе да извадиш ( 700 еу од едно вадење, ако грешам нека ме поправни некој ) со тоа што ќе си бидеш ќар патот плус некој ситен шопинг со картицата ( при шопинг не зима провизија )[DOUBLEPOST=1452164241][/DOUBLEPOST]
одма пријави дека ти е изгубена и барај замена ако не се лажам $15 е за замена плус ако сакаш преку дхл да ти ја пратат за 3-4 дена стигнува се доплаќа ама посигурно е за разлика од нашите пошти.
Мислам дека имаат договор и со нашиве банки. Како е тоа можно ако е нелегално?Гледам дека бааги теми има за Payoneer . Никој не пиши дека му е страв од казни и затвори оти колку со знам јас граганин на РМ не смее да има сметка во друга држава. Јас сум релативно нов со PAYONEER па ме интересира "колку да се плашам "