сеуште е Македонски повеќето таму се македонци:smir:БИЛ Македонски град, веќе не е. За жал
Корените од страна на мајка ми се од таму, сурово е што сум можел само ЕДНАШ да отидамЈебига живот
http://www.youtube.com/v/ActGYqSZD6Y&hl=en&fsсеуште е Македонски повеќето таму се македонци:smir:
Навистина ли летоска си бил таму?Лјатото бех в'в Воден. Наистина хората говорјат, но ми направи впечатление, че много внимават дари нјама да ги чуе некое "зло ухо". Бјахме например в еднин магазин, а продавачките там - две моми на по 25години. Като чуха, чу говорим на ................език, веднага ни заговорика на с'штијат език! Само след минута обаче, в магазина влезе един гр'к и девојчетава веднага прод'лжиха разговор'т си с нас, но на англијски!
Не са ги претопили! Има ги оште.........
не беше гр'цки езика...Навистина ли летоска си бил таму?
Не ми е јасно на кој јазик ти проговориле ?
Па, добро велиш не бил герцки, а не бил ни англиски, тогаш кажи на кој јазик зборувале.не беше гр'цки езика...
Говориха на този език, дето ние с теб пишем тук...........Па, добро велиш не бил герцки, а не бил ни англиски, тогаш кажи на кој јазик зборувале.
Значи стар Македонски јазик. Одлично.Говориха на този език, дето ние с теб пишем тук...........
Ама беше по-стар, все едно че слушах баба ми