ВОДЕН

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

Преубавиот МАКЕДОНСКИ град.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
БИЛ Македонски град, веќе не е. За жал:(
Корените од страна на мајка ми се од таму, сурово е што сум можел само ЕДНАШ да отидам:( Јебига живот

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
БИЛ Македонски град, веќе не е. За жал:(
Корените од страна на мајка ми се од таму, сурово е што сум можел само ЕДНАШ да отидам:( Јебига живот
сеуште е Македонски повеќето таму се македонци:smir:

Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
Убав град...додуша сите егејски градови се преубави...да у право си скоро сите знаат македонски таму..

K

KomitaMKD

Гостин
Сум бил еднаш таму и навистина преубав град.Имаше многу луѓе што разбираа македонски и им беше мерак да слушаат како зборуваме.Да не има некој информации каков е процентот на македонци во градот.

Член од
7 јули 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Лјатото бех в'в Воден. Наистина хората говорјат, но ми направи впечатление, че много внимават дари нјама да ги чуе некое "зло ухо". Бјахме например в еднин магазин, а продавачките там - две моми на по 25години. Като чуха, чу говорим на ................език, веднага ни заговорика на с'штијат език! Само след минута обаче, в магазина влезе един гр'к и девојчетава веднага прод'лжиха разговор'т си с нас, но на англијски!
Не са ги претопили! Има ги оште.........

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Лјатото бех в'в Воден. Наистина хората говорјат, но ми направи впечатление, че много внимават дари нјама да ги чуе некое "зло ухо". Бјахме например в еднин магазин, а продавачките там - две моми на по 25години. Като чуха, чу говорим на ................език, веднага ни заговорика на с'штијат език! Само след минута обаче, в магазина влезе един гр'к и девојчетава веднага прод'лжиха разговор'т си с нас, но на англијски!
Не са ги претопили! Има ги оште.........
Навистина ли летоска си бил таму?
Не ми е јасно на кој јазик ти проговориле ?

Член од
7 јули 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Па, добро велиш не бил герцки, а не бил ни англиски, тогаш кажи на кој јазик зборувале.
Говориха на този език, дето ние с теб пишем тук...........
Ама беше по-стар, все едно че слушах баба ми

Член од
1 февруари 2008
Мислења
21
Поени од реакции
31
hahaha bravos glupite volgari ne mozat da go razberat nasiot jazik zatoa sto oni ne znajat so e MAKEDONSKI JAZIK

makedonec e custvo a ne izbor
:vozbud::vozbud:

Член од
7 јули 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
В голема грешка си! Не е стар " македонски език", штото нема ништо обшто с тоја "език", което говорите сега!
Темата не е за езика, а за град Воден ако се не л'жа
Идејата ми беше, че г'рците не са успјали в'преки всичко да асимилират нашите и те успјават в'прике всичко да отстојат самобитността си

Kajgana Shop

На врв Bottom