ВМРО станува господар во судството

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Владејачките партии извршиле брутална партизација на судството со последниот избор на судии. Со вакво обвинувања излезе денеска СДСМ – според опозиционата партија во изборот извисиле судии со 12 или 15 години стаж , а биле вработени партиски послушници.
СДСМ ги објави имињата на дел од штотуку избраните судии кои се во тесни роднински и партиски врски со функционери од владејачката структура.

- Маја Маркова Котевска е сопруга на сопруга на портпаролот на МВР Иво Котевски и ќерка на Љубинка Муратовска Маркова, пензиониран судија на Врховниот суд и актуелен член на Антикорупциската комисија. Владимир Тупинчиќ, брат на јавната обвинителка Мирјана Василевска Тупинчиќ. Михајло Маневски за судија во основниот суд во Штип ја промовирал Олгица Павлова, прва братучетка на неговата сопруга. Адвокатите Ефтим Попевски, поранешен директор на Охридскиот затвор во период од 1998 до 2002 година и Богоја Стрезовски, кој ја делел адвокатската канцеларија со Анита Кипаризовска Крстевска пред таа да стане пратеник на ВМРО ДПМНЕ - вели Емилијан Станковиќ, портпарол на СДСМ.

Партизацијата во судството според СДСМ ја започнал министерот Маневски кога новоформираниот управен суд го наполнил со партиски луѓе. Сите овие податоци СДСМ нема да ги достави до антикорупциската комисија затоа што тајно го продолжила мандатот на Мирјана Димовска , која според СДСМ е продолжена рака на фамилијата инсталирана во ВМРО ДПМНЕ. На пресот на СДСМ , реагираа од ВМРО ДПМНЕ – во писменото соопштение стои

,„Начинот на размислување и делување на СДСМ не е ист со оној на ВМРО ДПМНЕ – фактот што СДСМ во минатото го партизираше судството со стотици примери, тоа не значи дека и ВМРО го прави истото. Тоа за нас би било навреда“.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Некој се разболел...... што пропаганда му удри во 3 насабајле...

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Како не ви е срам бе бедни души гробарски да зборите за судството , па на Рошле октоподот, најголемиот дел од пипците му беа во судството , е сега Грујо сече па боли .Нека се најдат арслани да го стават пред суд , па макар и биле клонови на Груевски , само нема толку хартија во Македонија што ке ги собере сите обвиненија негови.

Член од
4 јануари 2006
Мислења
129
Поени од реакции
0
Со вакво обвинувања излезе денеска СДСМ – според опозиционата партија во изборот извисиле судии со 12 или 15 години стаж ...
Kolku ke ostanat tie "sudii" vo sudstvo e znak prasalnik.

hint: Andov

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
gorazde pak ja i ti da replicirame
pa ne e problem neka menuvaat sudii ALI NEKA NE POSTAVUVAAT PARTISKI VOJNICI I TOA RODNINSKO POVRZANI ta inaku mene gajle mi e sto toa koj postavil samo neka bide FER

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Pa nemoze da bide "FER" koga gi menuvaat SDSovskite sudii lol

Demek ti vo drzavava nasha ke najdes SUDIJA sto ne bil partiski vrznan? Smeski

I da ima takvo mule togas i toj ne ke istrae dolgo.. a i do sudiite e vo ista mera, bidejki tie zemaat partiska kniska za da dojdat na funkcija..

NEMA IZLEZ

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
pa da i toa drzi deka sudiite si baraat zastita vo partiite sto e ziva glupost kako partiite da se pomokni od sudiite ama vo praksa tuka e taka ZA ZAL
MEGUTOA KOGA VEKE STAVAAT KADRI NA VMRO NEKA BIDAT TOA KADRI KOI NE SE RODNINSKI POVRZANI SO 4lenovi na vLADATA

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
gorazde pak ja i ti da replicirame
pa ne e problem neka menuvaat sudii ALI NEKA NE POSTAVUVAAT PARTISKI VOJNICI I TOA RODNINSKO POVRZANI ta inaku mene gajle mi e sto toa koj postavil samo neka bide FER
Гледај ТВ , читај весници , имаш интернет , информирај се .Биди малку искрен дали до сега во Македонија си видел толку судски процеси , дали си слеп да видиш дека и бивши министри и заменици се пред раката на правдата , луге кои беа држава во држава , Јорго , сега Циле , Реган , кои беа заедно со владеачката партија во коалиција се на суд .Ајде биди малку искрен па кажи кога било ова ???????За мене не е важно кој ги суди важно е дека некаде тргна работава .Ке ти кажам да не ме рачунаш како ривал , член на ВМРО никогаш не сум бил , отвори очи не ти треба друго.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Abe najdi uste nesto... ajde, ne sakam da te ostavam bez izgovor.. jasno mi e deka sto i da kazam ti ke izvrtis 360 za da si ja ostvaris poentata: VMRO- LOSHITE , SDS- KUKLINJA

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
сдс најдоа за судство да зборат.
Затоа ниеден голем криминалец не е во затвор.
Да имаше правда и независно судство, поголемиот дел од сдс и оние кои ги финансираат ќе беа идризово.
или ај шутка.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
ne e to4no mene mi e ogromno zadovolstvo koga ke vidam nekoj koga e osuden i koga se vodi proces ist takov proces sakam da se vodi i protiv ljub4o i branko kako sto se vodi protiv vlado bu4kovski, no seto toa da bide vrz baza na argumenti i fakti i za ova se nadevam ke se soglasite, i gosev ako ja naprail pizdarijata so zemjisteto seto toa e ok i sakam da ima procesi koi se realni no ne sakam da ima odmazda kako sto zavrsi dEJAN doki4, rubin4o zarevski itn Ako ova go svatis gorazde ok.
No nema da ima realen epilog ako veke kako sudija se najde nekoj RODNINSKI POVRZAN SO VMRO ILI SO SDSM
I nemoj da kazes deka sdsm se kuklinja posto jas toa nikade ne go imam spomnato i ne mi vadi re4enici sto jas ne sum gi kazal i toa ne e fer

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
И што? Демек само кај овие треба да имаш врска за да станеш судија?
Смешки во боја!
Само политички маркетинг и стварање нервоза кај граѓаните!
И во нивно време нивни луѓе стануваа судии, а денешнава власт какаше, па никому ништо. Така било и така ќе биде!
И немој да мислите дека во „западните демократии“ не е така.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
И во нивно време нивни луѓе стануваа судии, а денешнава власт какаше, па никому ништо. Така било и така ќе биде!
Ако ВМРО прави партизација на судиите, чии судии ќе ги тргне сега. На републиканците ?? Ако додека тие владееле(СДСМ) не правеле партизација, зошто толку се бунат. Затое што тие судии што треба да се сменат се од СДСМ. Затоа и толку отпор и одложување.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А, да...оние кои не се блиски до овие или оние не се судии.
Таквите, или се адвокати или не работат во судството.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Кога ќе ти брцнат во око,боли а?
СС-то влегло во нов стадиум.Претаат како риба на суво.Колку само можат да бидат од корист за оваа држава....ама за друго се створени.По мое,треба да се сменат СИТЕ судии(имаше ваков пример во една од новите членки на ЕУ од Балтикот),да се стават нови!
Како не им е срам на крвопиите да зборат за партизација во судството.
Клептомани оперирани од чувството за срам!

Kajgana Shop

На врв Bottom