Бучко ќе кршел чаши од главата на Славески, Бендеска ќе се соочувала со него

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Бендевска бара Трајко да се соочи со неа, а Бучковски ќе му кршел чаши од глава

Трајко Славески сака македонската економија да ја изнесе на носила. Среќа што министерот за финансии не е во моментов во салата бидејќи една од овие чаши ќе завршеше во неговата глава и потоа него ќе требаше да го изнесуваат на носила, рече Бучковски. Тој вчера ги искина рекламите на Владата во дневните весници

Имаат ли крај навредите од СДСМ? Кое е дното кое пратениците од оваа партија можат да го достигнат? Ако пред неколку дена говорот на омраза беше стил на Јани Макрадули вчера пак повторно на седницата на Собраниската комисија за ребаланс на буџетот "во елемент" беше поранешниот лидер на СДСМ и екс-премиер Владо Бучковски.

Неговите навреди упатени кон министерот за финансии Трајко Славески ги надмина сите граници. Имено на амандманската расправа за ребалансот на буџетот, Бучковски не бираше зборови да ја нападне Владата за според него нерационалните трошоци во време на светска економска криза.

-Трајко Славески сака македонската економија да ја изнесе на носила. Среќа што министерот за финансии не е во моментов во салата бидејќи една од овие чаши ќе завршеше во неговата глава и потоа него ќе требаше да го изнесуваат на носила, рече Бучковски. Неговиот говор изобилуваше со навреди за економската политика на Владата, но и лични навреди кон сите нејзини членови.

-Идиотско е однесувањето на целата Влада. Прават идиотски потези и идиотски трошат пари. Партиски вработија 30.000 луѓе. Доколку тие земаат плата од по 200 евра, тоа е трошок од 72.000.000 евра. Исто така се трошат и 40.000.000 евра за реклами по весниците. Тие пари можат да се искористат во стопанството. Владата не сака аранжман со Меѓународниот Монетарен Фонд затоа што во тој случај некој би ги контролирал како ги трошат парите од аранжманот, рече Бучковски, кинејќи ги на говорницата владините реклами во весниците.

Славески пак не сакаше да го коментира однесувањето и навредите од Бучковски бидејќи во тој момент не бил присутен во салата, но рече дека бројките за вработувањата не се точни.
-Има еден израз, диво, диво претерување. Тоа е повеќе од десет, до дваесеткратно претерување. Пратениците на СДСМ го симнуваат нивото на дискусија. Сепак не постојат процедурални законски начини за да се интервенира. Останува за нивното однесување да суди македонската јавност. Вработувања има, но од каде да знам дали се партиски или не. Министерството за финансии преку агенции вработува лица кои се или биле потребни за одредени активности, вели Славески.

Претходно и пратеничката Весна Бендевска од говорницата упати порака дека "Министерот Славески ако е маж, треба да се појави во салата". Со вчерашните навреди, Бучковски и Бендевска само му се придружија на нивниот колега Макрадули кој пред неколку дена го нарече Славески фашист, а упати навреди и кон пратеничката на Социјалистичката партија Владанка Авировиќ.

Извор:http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=3B4D3B8DAA3B414FBA593951B94E529F

Чудна работа, кога Бане беше Премиер, светот економски просперираше, а кај нас имаше рецесија од -7%, а сега со светска криза не сме отидени во минус и пак им смета ова на СДС :) Бедна комуњарска работа

Абе овој на што дрога е да не маа трипови?!?:uvo:
Ке кршел чаши од глава бе? Алооооо свестисе Буч Санденс абе дрво шупливо беше премиер ја не знам како може вакви луге да зборуваат во име на народот?!?!?

M

MKEUpatriot

Гостин
Абе овој на што дрога е да не маа трипови?!?:uvo:
Ке кршел чаши од глава бе? Алооооо свестисе Буч Санденс абе дрво шупливо беше премиер ја не знам како може вакви луге да зборуваат во име на народот?!?!?
A be luge Zaev Bucko moraat da mu ja jadat od raka na Bane.Da im rece zonglirajte u sala ke zonglira.Za sram sovest i svest tie nesta ne postojata vo sistem na vrednosti kaj ovie luge.Da recam Ivanka Cvetanova Kurkciev Andrej Petrov opozicioneri ama kulturni smireni sekoja cest.a Bendevska Makraduli toa ti e bes kompas iskompleksirani do beskraj kavgadzii.Ama so da im pravis Branko im se vrati nema spas

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Овој мајмунов едвај извлече жива глава во Струга од својот народ и од својата партија. Грото луѓе таму беа членови на СДС, некои од нив и мои пријатели.

Сега овој човек си зема право да се заканува????

M

MKEUpatriot

Гостин
E taka e.Ne im se lutam na niv tuku na nivnite podrzuvaci mesto se ova da nabrkaat od SDSM tie uste gi podrzuvaat.Branko Bucko do koga be veke sto treba da napravat!!Tolku li e toa clenstvo zaslepeno?

N

n/a

Гостин
И тој Бучко будала у.п.м. ...
Кое фајде од тоа да кршиш чаши од онаа дебела гла`а на Славевски?
:toe:
Да му дадам мотка,профил ф 12 па нагоре...
можда и ќе сврши работа.
Вака.. само да бетер у штета може да влезе.

Абе овој на што дрога е да не маа трипови?!?
Не бе батка...какви чаши...
Еј се`а на боза у Апче ќе го носи Славевски,
ко частење за `добро завршена` работа.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Чаше ломим руке...срчите настрана :).
Искрено мислам темава за во ЧДА е, уствари цела политика ни е за таму.
Владо Бучковски се соочува со тешка затворска казна затоа е толку нервозен, ако продолжат со глупостите луѓево ќе ги гледаат тоа седниците само за да се насмеат малку, а можи и бокс меч да падни.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
ja znae,e brutalnosta na SDS nema sto so casi da se dokazuvaat videoto pogore kazuva se

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Ejj sila... vidi go ti Shrek .....Muharem Srebrezovski stanue poleka so case lomim ...so ne go uptepaa togas u Struga neznam .....Jas mislam deka treba da mu se zabrani na takva grda pojava , da ne moze da vleguva ni vo edna drzavna institucija.........A na televizija da mu se zamaglva glavata posto sekoj pat koa go gledam posle toa idam u WC...

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Ушло е огледало на неговата партија СДСМ.Тоа е нивната политика.Но нема везе ионака сега кога му е најтанко околу вратот сите се кој од кој посилни.И Иванов фрлаше со шишина ама пластични.А на Јани Крадимарули да не му застане некој на патот оти ќе види како изгледа кога се зафаќаш со фашист.Велам кој од кој сега посилен.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Bucko odamna e otiden so pametot:tapp:..pooooo koj zima plata od 1000 evra ne mi se veruva ejjjjjjj:nesvest:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Како се собрале најголемите ѓубриња и кретени во таа партија, неверојатно!
Nemoj taka za dpBne i "patriotite".Inaku da ti odgovoram : od SDSM vo NSDP pa dpBne.

И тој Бучко будала у.п.м. ...
можда и ќе сврши работа.

I jas toa kje vikav,samo klompa za Dvocifren Slavevski.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Ааааааа, ја па мислев дека БИВШИОТ ПРЕМИЕР ке кршел некои чаши од глава на МИНИСТЕР за не добро завршена работа !!!:toe:

Член од
3 декември 2008
Мислења
179
Поени од реакции
3
ma shto ima tuka cudno i novo coekot bash se ponashal prirodno [gomno e sekogash gomno nikogash kolace]
OVIE OD SDSM SE ISFRUSTUIRANI I TOA SO PRAVO NE E SHALA ZA TRI(3)GOD
PET (5) PATI GUBA PO RED . GOSPOD NEKA IM E NA POMOSH.:pop:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Абе Ушло ако сака и цели сервиси нека искрши ама Бендевска?Па нека се соочи со ...мене...сеа...па ..шо

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
можда и ќе сврши работа.
И јас сум со истиот став,дефинитивно.Одкога ќе му ја искрши на овој,што ни господ да се симне неможе да му објасне дека греши и кажува крајно неповрзани и контрадикторни работи,а при тоа се инати без аргументи,нека си ја заврти мотката накај себе и нека удри посилно.Зошто шибаа луѓе во администрација толку години,а сега имаат лице да зборат за тоа.
Патем сум на став дека овој човек се разбира само од овој прост,глуп и неповрзан муабет.Толку тврдоглав човек кој е уфилман дека е во право,а незнае ни самиот да објасни што кажува,немало во земјава.Интерпелација!

Kajgana Shop

На врв Bottom