"Бурманли" џамија кpај Светскиот трговски центар

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
А јас едно знам се додека на еден не му се стемни :kesa: на друг неможе да му се раздени:toe: Епа сега ти мислимуја....
Затоа го применувате она , затемни му на другиот тебе да ти е светло:tapp:?

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Мислам дека веќе спомнав на темава и многу пати на форумов дека сум против градење на црква на плоштадот, заради локацијата.
Поради истата причина сум и против градење на џамија на плоштад.
Колку што знам муслиманите можат од секаде да се молат, од дома, на улица, така да муабетот дека џамиите се неопходни ти паѓа во вода. Не сум против градење на џамии, но повеќето зјапаат празни (освен за поголем муслимански празник и за рамазан) и служат само за покажување сила и бројност.
Naprotiv Igor ne si bil vo Dzamiite niz Skopje zboram, ne samo sto ne zjaat prazni nego lugjeto se molat nadvor od objekotot po ulici i trotoari, za Skopje konkretno mu trebaat uste najmalku 10 Dzamii vo Momentov ako ne i poveke za gore dole brojkata da se zadovoli, aj vo nekoja prilika ke napraam slika za da vidis deka se mali i ke ja postiram...

Dodkea boldiranoto mu bode oci na sekoj Pravoslaven na forumov posto misli deka e navistina taka no jas ke ti kazam deka ne e nego e sprotivno.
Da zememe primer edna Hristijanska pogolema opstina Ajrodrom kade sto е прилично голема општина и живеат над 50000 иљади жители а сите тие се задоволуваат само со една црква, што невелам не може за нивните потреби им е повеќе и од доволна начинот на молење не е ист. Додека за 50000 иљади муслимани Најмалку треба 20 Џамии и тоа под претпоставка дека од овиее 50000 половина се мажи , другата половина жени, значи за мажите е обрска или пак појасно кажано молитвата во Џамија вреди 27 пати повеќе одколку дома а за жените пак не е обрска да одат во Џамија можад и од дома да обавуваат молитва, знали доаќаме од бројка 25000 потенцијално корисници од таа Бројка да ги одземеме уште 50% Муслимани во кои спаѓаат, деца, стари и луѓе што не се во Можност да се молат, доаѓаме до бројка од 12000. Е сега просечна Џамија во Скопје не собира повеќе од 500 верници Истовремено . Додека пак просечна црква може да собере и 5000 верници. Одма бо бројноста на верници кои што истовремено можат да се молат во еден објект Црква / Џамија е 1/10 и од тука доаѓа до забуна кај Православните зошто има толку повеќе Џамии од Цркви а во реалноста и тие се Малку

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Хахаха ке изградиме црква во населба со 90+ муслимани хаха абе пепел ке ја направат тие бе ејјјј они нејкат од 5 километри да ја видат не па ли да влеват у неа хах

А и ја у џамја ке влезам само со РПГ-7 само тогаш ке влезам !!!

Дај ве молам нека се превземат мерки против овој кој има уништувачки намери. РПГ-7 е уништувачко оружје.

И дека муслиманите се потолерантни , ќе го земам случајот на Сарај , каде што е изградена црква , во општина каде што албанците се мнозинство со 91.5% , додека православните се 3.9% (македонци). Значи во општина каде муслиманите се 95% , се гради црква , нова црква , кој бил во Сарај знае која е црквата.

Ако во Сарај каде македонците се 3.9% можат да градат нова црква , зошто да не можат и муслиманите во Општина Центар да градат џамија , а изградбата на џамијата се покрепува и со фактот дека во оваа општина имало џамија до касно , дури има и слики од неа. А во општина Центар процентуално има повише муслимани него што има православни во Сарај.

The Wolf

I solve problems.
Член од
25 август 2010
Мислења
88
Поени од реакции
65
Овој исламски центар ќе биде воден од умерени муслимани кои јавно ги осудуваат дејствијата на Ал Каеда и не го подржуваат фундаментализмот. Ако Американците останат доследни на прагматизмот кој ги доведе до позиција на глобален хегемон, ќе дозволат изградба на џамија, со што ќе покажат дека немаат ништо против самиот Ислам, туку против исламскиот фундаментализам, со што ќе ги приближат умерените муслимани до себе и ќе допринесат за нивна полесна интеграција во Американското општество, наместо да дозволат да се создаде слика за муслиманот како маргиналец, што ќе им отиде во прилог на радикалните исламистички елементи кои ќе го протуркаат сопствениот наратив за Америка како угнетувач и непријател на целиот Ислам.

Ама знаете како оди тоа... рајата се однесува како стадо овци. Од звукот на сопственото блеење не можат да го чујат гласот на разумот.

M

.:makedonec:.

Гостин
Тој туѓ имот да не бил твој???? А и пред тоа ти тој имот не ти го земале тебе го земале од Српските депсоти знаеш кои се..И затоа тој имот бил на државата а државата била Турција и крај...

Аха да изградена е во 15 век и е една од прво изградените Џамии во Скопје..:tapp:

Во Скопје пред доаѓање на Турците немало ниту една Џамија ама со јавување на потреби се изградиле и не тоа една него во Скопје имало повеќе од 160 Џамии за време на Османлиското владеење од кои сега се останати 20 тина. А кај се друите ти текнува....??/:tapp:

А нашето градење Џамии незнам зошто ти смета тебе да не можеби го оптеретуваме Биџетот на Р.М и ти смета пошто и ти плаќаш даноци ( ако е така би ја разбрал твојата огорченост и исфрустрираност) ама напротив Џамиите во Р.М пред се се градат од донации на самите верниции и од одредени Хуманитарни фондови пред се од Турција.. Ама Џабе тоа да ти го објаснувам пошто за да го сватиш тоа треба пред се да го сватиш Социјалниот концепт на Исламот (ЗЕЌАТ).

Да ама забораваш дека исто како и Исламот така и Христијанството се ширело врз Нехристијанско население, и што мислиш само затоа што Христијанството се појавило 5-6 века пред Исламот на овие простори дека има ексклузивитет, не ниту една религија нема ниту ексклузивитет ниту врз народ ниту врз држава:kesa:

А што праиме ако утре моите твоите внуци станат Атеисти , Будисти или па можеби следбеници на некоја друга религија за нас непозната дали тоа им дава за право да рушат се што нашле тука или пак нема да можат да живеат слободно во својата татковина затоа што гротото на народ е рецимо Будисти...

--- надополнето ---

Гледаш како си знаеш дека црквата е изгрдена во времето кога си имало релана потреба за неа, а кога ќе нема потреба рецимо после 20 години според тебе треба да се рушии, како што беше со Бурмали џамија, и сега кога поново се јавува потреба несмее да се гради ко што налагаш ти или пак посакуваш,

Фактот што никогаш не е доизградена како што велиш ти( мада јас можам да потврдам дека е доизградена пошто поминувам катадневно таму ) неможеш да ја бараш во ниту една друга институција осим во МПЦ пошто од таму треба да доаѓаат парите.

Ако има потреба не само во Кондово и Араџиново него и на месечината нека изградат

--- надополнето ---

А јас едно знам се додека на еден не му се стемни :kesa: на друг неможе да му се раздени:toe: Епа сега ти мислимуја....

--- надополнето ---

Навистина омразата може се да ти стемни пред очи лоша работа е тоа...

Поточно 33,3 посто се Муслимани според пописот од 2002 ра. а тоа е 1/3на...

Да нема потреба немаше да се Бара ама има потреба и затоа ќе се гради... А со тоа твое мислење ние сме повеќе ако ви се седи седетеси ако ви се оди одетесии за 50 тина години се плашам да не биде обратно ама јат, живи били па видели. Јас не се сложувам ни сега ни тогаш со тебе ама ај пробај истерајне ако имаш сила...

За тоа дека нејќат со очи да ја видат грешиш мене црквите не ми сметаат како објекти инетересни ми се, и за влегување можам да влезам да видам што црежи има внатре а тој што не е по цртежите или има алергија од свеќе секако дека нема да влезе...

Тешко на нашава Македонија со такви Македонци ко тебе :tv:
Е баш со вакви македонци како мене Македонската држава опстојува веке 3000 години македонци кои што ја сакаат и ја почитуваат својата земја и кои што ја бранеле секогаш а тоа се покажа и во 2001 кога вистинските православни македонци ја бранеа државата од душманите то ест албанците муслимани подржувани од турците и останатите муслимани тогаш највеке се покажа кој се македонци тетка ми беше во полициските редови двајцата мои вујковци беа резервисти мојот кумашин беше во шкорпионите татко ми беше во лавовите цела фамилија моја се борела против вас и како јас денес да имам соживот нема шанси може мислеш дека лажам ама верувал или не тоа е така !

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ако Американците останат доследни на прагматизмот кој ги доведе до позиција на глобален хегемон, ќе дозволат изградба на џамија, со што ќе покажат дека немаат ништо против самиот Ислам, туку против исламскиот фундаментализам, со што ќе ги приближат умерените муслимани до себе и ќе допринесат за нивна полесна интеграција во Американското општество, наместо да дозволат да се создаде слика за муслиманот како маргиналец, што ќе им отиде во прилог на радикалните исламистички елементи кои ќе го протуркаат сопствениот наратив за Америка како угнетувач и непријател на целиот Ислам.
Сега ако се лажеме... Не постои такво нешто како умерен ислам или умерен муслиман. Дури и да се одвојат дел од нив со полиберални ставови ќе бидат на мета на овие другиве-фундаменталистите. Така да најдобро би било да се уништи целосно исламот, за доброто на човештвото тоа.

M

Гостин
Секоја им чест на македонските србите и православните роми кои што застанаа на наша страна во тие тешки години :)

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Е баш со вакви македонци како мене Македонската држава опстојува веке 3000 години македонци кои што ја сакаат и ја почитуваат својата земја и кои што ја бранеле секогаш а тоа се покажа и во 2001 кога вистинските православни македонци ја бранеа државата од душманите то ест албанците муслимани подржувани од турците и останатите муслимани тогаш највеке се покажа кој се македонци тетка ми беше во полициските редови двајцата мои вујковци беа резервисти мојот кумашин беше во шкорпионите татко ми беше во лавовите цела фамилија моја се борела против вас и како јас денес да имам соживот нема шанси може мислеш дека лажам ама верувал или не тоа е така !

Значи и твоите роднини и за тебе планирале светла иднина па и РПГ ти купиле , арно арно.. Него да бегам јас пред да се разнесеш :salut:

--- надополнето ---

Ама ти уште не си сватил зпшто беше 2001 или будала се правиш

The Wolf

I solve problems.
Член од
25 август 2010
Мислења
88
Поени од реакции
65
Сега ако се лажеме... Не постои такво нешто како умерен ислам или умерен муслиман. Дури и да се одвојат дел од нив со полиберални ставови ќе бидат на мета на овие другиве-фундаменталистите. Така да најдобро би било да се уништи целосно исламот, за доброто на човештвото тоа.
...рече Propagator, светскиот патник, антрополог и интимен познавач на Исламските општества.

Да, постојат умерени муслимани, луѓе како ти и јас, кои си ја гледаат работата, живеат нормално и не даваат пет пари за некои големи политички каузи. Мнозинството се такви. Познавам многу муслимани кои се доволно интегрирани во матичните европски општества за да не мораат воопшто да бараат закрила од радикалните елементи, конкретно германски Турци, кои се покултурни и попрефинети од голем број Македонци.

Не мешај ги нашиве Албанци со сите муслимани во светот. Дали си ти ист со Грците? А православни сме и ние и тие. Па голем ташак.

Патем, како ќе го уништиш Исламот бе, дибек? Ќе ги убиеш сите муслимани? Ќе треба милијарда и кусур народ да поколеш. Хитлер едвај 6 милиони Евреи угуши. Муќни со тоа главата букова.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Покрај фундаменталенправославец нема умерен Муслиман , значи умерени Муслимани има за умерен народ а за агресоидни створења напунети со исламофобни мисли како септичка јама со лајна тешко дека ќе најдеш умерен Муслиман

M

Гостин
Значи и твоите роднини и за тебе планирале светла иднина па и РПГ ти купиле , арно арно.. Него да бегам јас пред да се разнесеш :salut:

--- надополнето ---

Ама ти уште не си сватил зпшто беше 2001 или будала се правиш
Слушај мори ти турчаго една немој ти мене да ме учеш зашто беше војната во 2001 борба за територии или за човекови права а што беа тие турски албански зелени муслимански знамиња и црни арапски то ест црниот џихад што бесше тоа против кој беше тоа против нас македонците најверојатно шипците си го добија они 2001 ама пазете да не ви се деси истото и на вас турчињата оти шипците беа 400 000 во тоа време и успешно се бранеа некое време ама вие сте едвај 70 000 мисли му ја малце пази што пишуваш на форумот ме потсекаш на оние арапите од блискиот исток си запнал цело време за таа џамија па џамија те ви ја таму градете ја во Истанбул!

--- надополнето ---

Покрај што го навредуваш него во исто време ме навредуваш и мене и сите 250 000 000 православци на светот не постои фундаментален православец пошто ние не улетуваме у згради на улици у метроа у возови со Ц4 експлозив и не се саморазнесуваме постои фундаментален муслиман пошто веќе 1000 години докажувате како го освојувате светот и го чистите од неверниците то ест евреите и христијаните со еден збор вие муслиманите сте луге кои што не знаат што значи поимот нормален шивот !

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Патем, како ќе го уништиш Исламот бе, дибек? Ќе ги убиеш сите муслимани? Ќе треба милијарда и кусур народ да поколеш. Хитлер едвај 6 милиони Евреи угуши. Муќни со тоа главата букова.
Сегде каде што има муслимани има војни и страдања на домородното население од нив. Освен Турците кои се малку поцивилизирани се друго е тешка декаденција и најлесен начин да му се стави крај е да се затворат целосно границите за сите такви дивјаци кои се нарекуваат муслимани се додека не се цивилизираат. Треба тотално да се игнориираат во општествата кои ги инфицирале со ислам каде обавезно прават гета во кои си спроведуваат сопствени закони се додека не се вразумат и не почнат да размислуваат човечки, а не како да го покорат Христијанството и останатите религии и да инсталираат шеријатски систем на нивно место.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Слушај мори ти турчаго една немој ти мене да ме учеш зашто беше војната во 2001 борба за територии или за човекови права а што беа тие турски албански зелени муслимански знамиња и црни арапски то ест црниот џихад што бесше тоа против кој беше тоа против нас македонците најверојатно шипците си го добија они 2001 ама пазете да не ви се деси истото и на вас турчињата оти шипците беа 400 000 во тоа време и успешно се бранеа некое време ама вие сте едвај 70 000 мисли му ја малце пази што пишуваш на форумот ме потсекаш на оние арапите од блискиот исток си запнал цело време за таа џамија па џамија те ви ја таму градете ја во Истанбул!
Си ги испомешал бројките нешто, ама изгледа и во главата нешто ти се испомешало :pos2:. Абе дете младо си за толу омраза, чекај допрва од тебе треба да израсне човек , ти допрва сакал нејќел ке имаш контакти со Муслимани и што ќе им глумиш дека ги сакаш во лице а позади гроб ќе им копаш. Тоа се вика лицемерие, а твојата омраза е штетна за твоето здравје...

А тоа Болдираното кога би бил Турчин ваљда би се навредил на ова ама вака ми си многу смешен:pos2:

--- надополнето ---

За фундаменатален православец чист пример си ти и твојот навередн пријател. :smir:

M

Гостин
Сегде каде што има муслимани има војни и страдања на домородното население од нив. Освен Турците кои се малку поцивилизирани се друго е тешка декаденција и најлесен начин да му се стави крај е да се затворат целосно границите за сите такви дивјаци кои се нарекуваат муслимани се додека не се цивилизираат. Треба тотално да се игнориираат во општествата кои ги инфицирале со ислам каде обавезно прават гета во кои си спроведуваат сопствени закони се додека не се вразумат и не почнат да размислуваат човечки, а не како да го покорат Христијанството и да инсталираат шеријатски систем.
Тука си во право човек стварно се дивјаци жените ги сматраат за луге од втора класа а додека кај другите христијаните,евреите,будистите таа е потполно рамноправна со мажот се нешто не им е рамно 85-90% од војните се водат во муслимански земји и така натаму ме заболеа прстите веке ...........................

--- надополнето ---

Си ги испомешал бројките нешто, ама изгледа и во главата нешто ти се испомешало :pos2:. Абе дете младо си за толу омраза, чекај допрва од тебе треба да израсне човек , ти допрва сакал нејќел ке имаш контакти со Муслимани и што ќе им глумиш дека ги сакаш во лице а позади гроб ќе им копаш. Тоа се вика лицемерие, а твојата омраза е штетна за твоето здравје...

А тоа Болдираното кога би бил Турчин ваљда би се навредил на ова ама вака ми си многу смешен:pos2:

--- надополнето ---

За фундаменатален православец чист пример си ти и твојот навередн пријател. :smir:
Не бе јас не сум лицемер ако имам потреба да искршам некој муслиман ке го искршам на лице место не како шо викаш ти за дете не сум дете оти сум прилично израснат ама ајде неам време да ти објаснам толку мало мозоче имаш али ок за тоа турчага абе ако е затоа и нас ни имаат ставено сто презимиња па њто и тоа се вие сте ни ги ставале бе а и јас незнам со кого муабет праам тука хууууу..........

Член од
14 август 2006
Мислења
45.425
Поени од реакции
84.767
Покрај фундаменталенправославец нема умерен Муслиман , значи умерени Муслимани има за умерен народ а за агресоидни створења напунети со исламофобни мисли како септичка јама со лајна тешко дека ќе најдеш умерен Муслиман
Жити све, немој ти да збориш за умерен Муслиман што значи.
За тебе нели АлКаеда е потполно иста како македонските комити?
Нели за тебе АлКаеда се бори за слобода на својот народ? (од ова се гледа дека врска немаш што подржуваш, туку тоа го правиш само затоа што АлКаеда убива и немуслимани, меѓу сите тие Муслимани кои исто така ги убива секојдневно)

Kajgana Shop

На врв Bottom