Бургер Kинг доаѓа во Македонија

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.520
Турската компанија „ТАБ Фудс“, сопственик на мастер франшизата за „Бургер Kинг“, „Данкин донадс“, „Пица хат“ „Попај`с“, „Сбаро“ и „Арби`с“, која има ланец од 500 ресторани низ Турција, ќе отвори неколку ресторани во Македонија, најавуваат за „Макфакс“ претставници на концесионерот на аеродромот од турската компанија „ТАВ“.

Првиот ресторан од ланецот Бургер кинг ќе се отвори на 30. август на скопскиот аеродром Александар Велики, а следниот во центарот на Скопје.

Најава за отварањето за рестораните даде и Канер Дикичи, генералниот менаџер на „ТАБ Фудс“.

„Ќе го отвориме нашиот прв ресторан на скопскиот аеродром на 30-ти август, а уште три нови „Бургер Кинг“ ресторани ќе се отворат во Македонија до крајот на годината“, изјави Дики

/ИЗВОР/

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.613
Поени од реакции
2.235
Се надевам дека нема да биде како Мекдоналс-Хамбургер ни за взап ни за вгрло

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Редно беше.
Се надевам дека ќе имаат многу побогата понуда од онаа на McDonald's.
Менијата на Бургер Кинг во странство се страшно опремени со преубави оброци, исто како и на McDonald's, само уште да ги донесат сите кај нас и немаат гајле за промет:)
Одамна ги чекав да се решат за ланец ресторани низ Македонија, пошо кога би бирал помеѓу McDonald's и Burger King се знае кај би влегол :)))

А

Анноун

Гостин
Е сега веќе Кинг Бургер се плагијат на тацна :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Уште тој фалеше тука.....

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942

Не гледам некоја голема разлика со мекдоналдс

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Најголем лајк.

Првпат пробав од Whopper и X-tra long сендвичите пред ~7 години. Од тогаш, секогаш кога сум бил во странство (колку и да е тоа ретко) сум барал Burger King. Оброците на McD's не се ни приближно толку добри :)

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
И јас сакам KFC кој пробал знае зошто... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom