Будизам

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ne, Isus bil u Indija po raspnuvanjeto na krstot ... i ne ne stanal BUDIST ne mi e toa poentata ... bil vazno sto prael sto naucil tamu i zasto bil toa ne ste spremni da osoznaete sueste ...oooo smrtnici

Dokaz ne ti davam , ne ni mi teba da mi veruvas ama ako ideme od kontra logika ajde ti dokazi mi deka Isus uopste postoel ???

Imas knigi predanija itn... moze imam i jas ama ne se zamaram da gi davam nitu da nametnuvam soznanija nekakvi ... zatoa sakas veruj sakas ne

Ah da ...ISUS ne rekol ama bash nisto NOVO ... i posle dosle loshite cichkovci toa sto navistina go rekol go prekroile i Ve napraile OVCI za da Ve strizat a oni da vozat Djipovi ... brrmmm brmmmm

See the false as false,
The true as true.
Look into your heart.
Follow your nature.

Ova e toa vsusnost sto go propovedal ISUS ...koristete logika ako ova e receno pred Isus i toa 500 godini koj e korenot...neli istoto go propovedal i toj ????

Aj preprocitajte ubavo tekstovive sto Vi gi dade Devil - King , zasatnete malce i videte dali e toa prirodnoto i dali toa e toa sto sakal i ISUS da go kaze ... a muu go smenile so nekakvi tamu crkvi, zakani, i taka nataka ekskluziviteti

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
neo_wmaster

Исус се вика само на македонска транскрипција.
Англиското име е Jesus
Во индија исус го нарекуваат Yeshua.
Во старите индиски книги и записи на јогините , исус е спомнат со сосем друго име, не како месијата, не како спасителот, ами УЧИТЕЛ.

Мало објаснување

Името Исус на хебрејски ShM IHShVH (hwchy sc) има вредност 666
Исто треба да се напомене дека Хексаграмот е симбол на Сонцето, бидејќи е составен од 6 линии, а секоја линија е поделена на 3 дела т.е имаме 6 х 111 = 666.
666 е симболизиран и од буквата Шин (c), која е составена од три Вав-а www и тоа е еднакво на 666.
Во 666 ние не гледаме никаков ѓаволски број, од проста причина што во Телемата не постои Сатана. За нас 666 е симбол на нашиот татко Ѕверот т.е. Сонцето.

Затоа го ставив 666.
И не е 666 бројот на сатаната, тоа е ради неинформираност и глупавоста на тој што го проповедал модерното христијанство.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Будизмот е пред се окултна дисциплина, на прв поглед се што е подалеку и помалку достапно изгледа повистинито и поправилно но не е така.
Колку за информација будистите веруваат дека воземска интелигенција го создала човештвото, и тие записи ги чуваат на Тибет.
Да не заборавиме дека и Хитлер го сакал будизмот!

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
neo_wmaster

Исус се вика само на македонска транскрипција.
Англиското име е Jesus
Во индија исус го нарекуваат Yeshua.
Во старите индиски книги и записи на јогините , исус е спомнат со сосем друго име, не како месијата, не како спасителот, ами УЧИТЕЛ.

Мало објаснување

Името Исус на хебрејски ShM IHShVH (hwchy sc) има вредност 666
Исто треба да се напомене дека Хексаграмот е симбол на Сонцето, бидејќи е составен од 6 линии, а секоја линија е поделена на 3 дела т.е имаме 6 х 111 = 666.
666 е симболизиран и од буквата Шин (c), која е составена од три Вав-а www и тоа е еднакво на 666.
Во 666 ние не гледаме никаков ѓаволски број, од проста причина што во Телемата не постои Сатана. За нас 666 е симбол на нашиот татко Ѕверот т.е. Сонцето.

Затоа го ставив 666.
И не е 666 бројот на сатаната, тоа е ради неинформираност и глупавоста на тој што го проповедал модерното христијанство.
Yeshua или יֵשׁוּעַ е хебрејско(арамејско) име за Исус кое се користело во време на вториот храм на Евреите..каква Индија какви глупости од него произлегува понатаму името YHWH кое тука го спомнуваш..

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Нема елементи на окултизам во будизмот.
Окултизмот потекнува од други техники на Јогата.

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Yeshua или יֵשׁוּעַ е хебрејско(арамејско) име за Исус кое се користело во време на вториот храм на Евреите..каква Индија какви глупости од него произлегува понатаму името YHWH кое тука го спомнуваш..
Абе не е битно дали ќе го наречеш исус, yeshua, יֵשׁוּעַ , YHWH или Јеsus или било како битно за една иста личност станува збор како за буда,Siddharta или кои уште имиња ги немал таму.

П.С. ова ми даде идеа да разјасниме за 666.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Абе не е битно дали ќе го наречеш исус, yeshua, יֵשׁוּעַ , YHWH или Јеsus или било како битно за една иста личност станува збор како за буда,Siddharta или кои уште имиња ги немал таму.

П.С. ова ми даде идеа да разјасниме за 666.
Извини не разбрав дали ти тоа ги поврза Исус и Буда дека е едно те исто..или сум веќе уморен од читање..

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ne, Isus bil u Indija po raspnuvanjeto na krstot ... i ne ne stanal BUDIST ne mi e toa poentata ... bil vazno sto prael sto naucil tamu i zasto bil toa ne ste spremni da osoznaete sueste ...oooo smrtnici

Dokaz ne ti davam , ne ni mi teba da mi veruvas ama ako ideme od kontra logika ajde ti dokazi mi deka Isus uopste postoel ???

Imas knigi predanija itn... moze imam i jas ama ne se zamaram da gi davam nitu da nametnuvam soznanija nekakvi ... zatoa sakas veruj sakas ne

Ah da ...ISUS ne rekol ama bash nisto NOVO ... i posle dosle loshite cichkovci toa sto navistina go rekol go prekroile i Ve napraile OVCI za da Ve strizat a oni da vozat Djipovi ... brrmmm brmmmm

See the false as false,
The true as true.
Look into your heart.
Follow your nature.

Ova e toa vsusnost sto go propovedal ISUS ...koristete logika ako ova e receno pred Isus i toa 500 godini koj e korenot...neli istoto go propovedal i toj ????

Aj preprocitajte ubavo tekstovive sto Vi gi dade Devil - King , zasatnete malce i videte dali e toa prirodnoto i dali toa e toa sto sakal i ISUS da go kaze ... a muu go smenile so nekakvi tamu crkvi, zakani, i taka nataka ekskluziviteti

Kako be Isus bil vo Indija posle raspnuvanjeto na krstot. Znaci bil na krstot, umrel i pak stanal spored nekoja tvoja logika. Epa stom stanal od mrtvite znaci toj e Bog, a ne ucitel kako sto kazuvas. Abe koga nemate argumenti samite si kazuvate kade se slabostite na vasite ucenja.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Koe moe ucenje ? Jas neam ucenje ti velam bil vo Indija racunaj eve ko za tebe bil na shoping :smir:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Извини не разбрав дали ти тоа ги поврза Исус и Буда дека е едно те исто..или сум веќе уморен од читање..
Не , не ги поврзав:) Сакав да кажам со кое име да го наречеш исус во право си.

neo wmaster

Kako be Isus bil vo Indija posle raspnuvanjeto na krstot. Znaci bil na krstot, umrel i pak stanal spored nekoja tvoja logika. Epa stom stanal od mrtvite znaci toj e Bog, a ne ucitel kako sto kazuvas. Abe koga nemate argumenti samite si kazuvate kade se slabostite na vasite ucenja.
Пријател не ги разбираш работиве. Никој не рече дека исус кога го распнале со се крстот фатил такси и заминал накај индија на журка.
Типот за време на своето учење,уште како млад бил заминат во индија,а во библијата има некои записи кои се магливи и слабо точни, и се зборува за исусовиот живот после 24-та година откако почнал да се појавува како учител се додека не бил распнат.
Ова што ние го зборуваме е за животот пред да ги собере учениците.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Pred da umre bil u Kina a posle umiranjeto otisol u Indija ...Isus bil mnogu shetan coek :wink:

Stalno prael idi mi dojdi mi ciklicno dvizenje ... kapiras sea neo ?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Будизмот се концентрира повеќе на практичните методи како човек да си помогне да не страда во овој свет во кој според Будизмот се е страдање.Випасана медитација е Будистичка медитација и основно е да се исклучи мозокот и да се биде потполно свесен за перцепциите без мисли и асоцијации или на звуци...поентата е дека треба да бидеме свесни од миг до миг овде и сега и без било какво лутање на умот во минатото или иднината.Познато е за Буда дека рекол верувањето е бесмислено, што ако веруваш, што знам?Знам дека можам да се разболам, да остарам и да умрам, затоа на тоа треба да се концентрираме и да работиме на себе.Она што го знам тоа го кажувам велел Буда, а за Бог застапувал став дека само самите на себе можеме да си помогнеме, со работа на себе, со исправни мисли и однесувања...

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Не , не ги поврзав:) Сакав да кажам со кое име да го наречеш исус во право си.

Пријател не ги разбираш работиве. Никој не рече дека исус кога го распнале со се крстот фатил такси и заминал накај индија на журка.
Типот за време на своето учење,уште како млад бил заминат во индија,а во библијата има некои записи кои се магливи и слабо точни, и се зборува за исусовиот живот после 24-та година откако почнал да се појавува како учител се додека не бил распнат.
Ова што ние го зборуваме е за животот пред да ги собере учениците.
Да, де да, учел од индиски гуру..и се вратил на 29 да го пренесе после тоа во Палестина..го преживеал распнувањето се вратил во Индија каде умрел на 120 години..и неговиот гроб...е во Кашмир..

и после мрморецот ја виткаше харитјата....:wink:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Е како бе умрел, па одел во Индија. Многу мокна логика гледам дека имаш.
:pos2::pos2::pos2::pos2:

У индија поминал некое време учејќи, уште пред даг и собере неговите ученици, 12-те апостоли.
А за тоа кај бил на летен одмор дали у кина,јапонија,макеоднија или заминал на скијање на алпите- Врска Неам.
Сигурно имале пакет предсмртни понуди за шетање со Аурора Турс у тоа време со шпедтери као што се возеле.

Работава е дали исус бил у индија.
Бил. На помлада возраст пред да ги земе 12-те апостоли.
Тоа го нема у библијата. тука една година е прераскажана во два збора.

Kajgana Shop

На врв Bottom