Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
26 октомври 2024
Мислења
10
Поени од реакции
18
Старите пасоши што секако имале се уште рок за истек се и внатре и меѓународно невалидни. Секако дека сите треба да доставите валиден документ нема што многу да се објаснува.

Член од
31 јануари 2023
Мислења
17
Поени од реакции
10
Здраво, дали знаете кои се процедурите ако си во постапка на вадење паспш, а во меѓувреме има бракоразводна постапка? Треба да се достават документи претпоставувам?

Член од
7 јули 2022
Мислења
13
Поени од реакции
6
Здраво луге, ако е тачно да е 42xx/2022 - вметнени в указ, знае ли се колико документи на дан се прегледа?
Автоматски споено мислење:

Здраво луге, ако е тачно да е 42xx/2022 - вметнени в указ, знае ли се колико документи на дан се прегледа?

Член од
21 јули 2021
Мислења
40
Поени од реакции
33
Здраво луѓе!
Има ли некој друг како мене, кој поднел барање за државјанство во 2020 година, а во исто време е на "Дополнителна проверка," од мај 2022 година?
Што се случува со нашите барања?!

Член од
23 јули 2021
Мислења
26
Поени од реакции
11
Здраво
Јас сум преку конзулат во бт и во јули 2024 го зедов удостоверението и ми побараја извод и 2 слики и пополнив формулар во кој внесов адреса од бугаријаи мои податоци и ми дадоја еден број и ми рекоја после 5/6 месеци да се јавам да прашам дали ми е стасана адресата е сега деновиве ќе се јавам и ме интересира што е следно да ми кажете и дали за сликање за пасош можам да се сликам во бт конзулат ?
Фала

Член од
19 март 2023
Мислења
47
Поени од реакции
41
Старите пасоши што секако имале се уште рок за истек се и внатре и меѓународно невалидни. Секако дека сите треба да доставите валиден документ нема што многу да се објаснува.
Sho se prajsh pameten ? Ne treba da se dostavi nishto, ednostavno ne gi terajte lugeto na troshok !

Здраво
Јас сум преку конзулат во бт и во јули 2024 го зедов удостоверението и ми побараја извод и 2 слики и пополнив формулар во кој внесов адреса од бугаријаи мои податоци и ми дадоја еден број и ми рекоја после 5/6 месеци да се јавам да прашам дали ми е стасана адресата е сега деновиве ќе се јавам и ме интересира што е следно да ми кажете и дали за сликање за пасош можам да се сликам во бт конзулат ?
Фала
Nikoj nema da ti se javi i ako ti se javat nema nishto da ti kazat treba sam da odish da se barash vo dokumenti, i da izvadish matichen

Зошто толку долго? :confused:
Mozda ne go sfativ ubavo prashanjeto ne znam

Член од
30 мај 2018
Мислења
88
Поени од реакции
75
Premin prv pat od finalna na polozitelno/dopolnitelni e kratko, vo prosek otprilika mesec. Za posigurno najdi koj broj pominal na polozitelno (imas vo nekoj post pogore), sporedi so tvojot broj i ke znajs uste kolku ima do tebe, vo sekoj slucaj ne e mn. Dokolku vekje ti pobarale dokumenti posle finalna, mn zavisi dali dokumentite se dostaveni vo rok ili ne, i dali si dopolnitelna so zapirka, posle to te vrakjat na finalna ama kolku vreme si na toj status nemam podatok ama ne bi trebalo da e mn. Ne znam konkretno kakov e tvojot slucaj ama spored se so znam za eden mesec ke imas informacija, redovno provervaj si status. So srekja

Последно уредено:
Член од
30 мај 2018
Мислења
88
Поени од реакции
75
Член од
2 октомври 2021
Мислења
176
Поени од реакции
138
Uste malce i mene ke me stignat, imav intervju kraj na septemvri 2022 godina. Me interesira sega, znam deka kje mi pobaraat kopija od nov pasos, megjutoa koga bi me stavile na dopolnitelna ako samo pobarat kopija od nov pasos dali toa znaci deka go prifakjaat mojot dokument za poteklo i sve drugo, ili pak bi go navedele i toa ako smetaat deka ne e soodveten dokumentot za poteklo.

Член од
5 декември 2023
Мислења
10
Поени од реакции
8
Uste malce i mene ke me stignat, imav intervju kraj na septemvri 2022 godina. Me interesira sega, znam deka kje mi pobaraat kopija od nov pasos, megjutoa koga bi me stavile na dopolnitelna ako samo pobarat kopija od nov pasos dali toa znaci deka go prifakjaat mojot dokument za poteklo i sve drugo, ili pak bi go navedele i toa ako smetaat deka ne e soodveten dokumentot za poteklo.
Nemozam da ti pomognam, no bi mi pomognal premnogu dokolku spodelish dali ke ti pobaraat da odnesesh nov pasos(dokolku si izvadil vo meguvreme od koga e pocnata postapkata )

Член од
31 декември 2009
Мислења
580
Поени од реакции
159
Nema da ti pobaraat dokolku ti e seuste vo vaznost so data.
Samo dokolku e istecen togas treba da go dostavite noviot pasos.
Bez problem pominavme nie od finalna na polozitelno pred skoro 1 mesec.
Pozz

Член од
31 октомври 2023
Мислења
10
Поени од реакции
9
Koj broj na prepiska si?

Kajgana Shop

На врв Bottom