- Член од
- 15 април 2012
- Мислења
- 1.341
- Поени од реакции
- 2.211
И тоа крајта на октомври. Следнава недела може и ноември да почне да се објавува.зар до окт. дојдоа со указиве ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
И тоа крајта на октомври. Следнава недела може и ноември да почне да се објавува.зар до окт. дојдоа со указиве ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jas sum 54** i seushte na zadolzitelnaЗдраво
Ако може некој да ми каже до кој број на преписка е стигнато од задолжителна во финална. Jас сум (N:97**) до кај е стигнато и кога да очекувам промена во финална?
јас сум средина на февруари , до окт би требало да биде !И тоа крајта на октомври. Следнава недела може и ноември да почне да се објавува.
I jas se somnevam dali gi ima odneseno, a za datata ne se sekjavamИма шанси да не ги однел кога сте биле на финална па затоа пак ви ги барал документите кога сте биле пред потпис но веќе било доцна. Ме зачуди зашто имаше неколку членови кои однеле документи во Правосудие откако веќе биле на финална и после си добија укази. Јас сум сличен случај, но терав постапка во Амбасада и после сам си ги носев во Правосудие и чекам на положително од 31 Јануари, баш ќе видиме што ќе биде. Да не ти текнува точно дата кога посредникот ги однел документите? Кога ти рече дека ги однел, после колку време те ставија на положително?
А дополнителните документи ги однесе додека ти беше на финално разгледување од советот? Или воопшто не однесе дополнителни документи?Nema otkazuvanje pak nanovo, sega ke smenam posreduvac posho prethodnio ne mi rece navreme za dopolnitelni.
Што значи доцна за дополнителни? мене дополнителните документи ми се доставени една недела откако ми се смени статусот на финален преглед.. Уфф сега ме стресе, се надевам не е предоцнаПрегледај го приврзокот 262801
Eve uste eden otkaz deneska na eden decko so koj sto zaedno ja brkavme rabotata celo vreme, no toj beshe preku vujko, a vekje beshe docna za dopolnitelni. Ova da posluzhi kako primer za idnite clenovi sto ke poddavat da znaat sto treba, a sto ne .
Vo momentov se dobri,davaat so potvrda od zdruzenie,no cesto se premisluvaat a naskoro ke ima promena na vlasta tamu pa nisto ne se znae sigurno,a zarem e nesto sigurno vo zivotot,bidi optimist.Zdravo na site kolko se sansite za bugarski pasos poteklo pradedo i potvrda strumica lazar mladenov
Prvo dokumneti podnesov na 03.06.2019 godina voSofia, proishodot(duplikat) mi bese izlezen vo dekemvri 2019. Zakazavme intervju so noviot posrednik na 03.06.2020 vo Sofia no poradi ta sto ne rabote ne otidov. Povtorno izvadiv dokumenti izvodi i potvrda od zdruzenieto, lekarsko i zakazav termin na 16.07.2020 vo Bitola (terminot go zakazav za 2 dena). Bev na intervju Bitola i me isprasaa bukvalno site prasanja sto gi dobivame i mi rekoa deka e vo red i ke si cekam. Prasav za kolku vreme ke se dokumentite vo Sofia za obrabotka mi kazaa deka za 3 nedeli ke vlezam vo sistem a za 2 meseci da dojdam da si go zemam brojceto. Sega cekam za da mi izlezi brojceto. Se nadeva vi e pojasno. dokolku imate prasanja slobodno prasajte.Moze malku podetalno da ni objasnish sto i kako, koga podnese dokumenti vo koznulat, dali preku posrednik ili sama, dali mnogu cekashe za intervju, koja e procedurata tamu i do kade si stignata sega. Fala ti odnapred
Lekarsko standardno se vadi ili treba nekoj posebni testovi za hiv ili zarazni bolesti ? Kako odi toa ako mozhe da mi pojasnish . Fala odnapred.Prvo dokumneti podnesov na 03.06.2019 godina voSofia, proishodot(duplikat) mi bese izlezen vo dekemvri 2019. Zakazavme intervju so noviot posrednik na 03.06.2020 vo Sofia no poradi ta sto ne rabote ne otidov. Povtorno izvadiv dokumenti izvodi i potvrda od zdruzenieto, lekarsko i zakazav termin na 16.07.2020 vo Bitola (terminot go zakazav za 2 dena). Bev na intervju Bitola i me isprasaa bukvalno site prasanja sto gi dobivame i mi rekoa deka e vo red i ke si cekam. Prasav za kolku vreme ke se dokumentite vo Sofia za obrabotka mi kazaa deka za 3 nedeli ke vlezam vo sistem a za 2 meseci da dojdam da si go zemam brojceto. Sega cekam za da mi izlezi brojceto. Se nadeva vi e pojasno. dokolku imate prasanja slobodno prasajte.
Браво одлично позитивно размислување на место нека ти е со среќа17ти Ноември сум положително, како што тргнале очекувам указ за 2-3 до 4 недели, се знае ли како е моментално подобро да се закаже термин за указ што мислам дека ќе биде за мај-јуну или преку амбасада да го барам, искуства?
Стандардно обично лекарско 1200 денари во специјализирани клиники или преку посредникот. ПоздравLekarsko standardno se vadi ili treba nekoj posebni testovi za hiv ili zarazni bolesti ? Kako odi toa ako mozhe da mi pojasnish . Fala odnapred.
Ajde neka e srekno prijatele. Kako sto vidiv i soprugata bila na dopolnitelna isto. Dali i kaj nea ima promena?
Bas me interesira dali sega den za den gi resavaat dopolnitelnite ili pak ke treba da se ceka da ni dojde redot i kako ke se ceka na finalna.
Fala ,pa i kaj tebe posakuvam brza promena da ima...inaku vo isti den se smeni i kaj soprugata i kolku sto gledam do sega po red se odi spored datumite
Moze kontakt telefon od Mitko JanevZa posrednik barajte go mitko janev od strumica, barem covekot e realen i bez prevari
ZdravoПрегледај го приврзокот 262801
Eve uste eden otkaz deneska na eden decko so koj sto zaedno ja brkavme rabotata celo vreme, no toj beshe preku vujko, a vekje beshe docna za dopolnitelni. Ova da posluzhi kako primer za idnite clenovi sto ke poddavat da znaat sto treba, a sto ne .