Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, дали некој знае како е процедурата за промена на оштетен пасош во Софија.Дали може по брза постапка да се земе истиот ден, дали треба закажување, кои документи се потребни, колку чини. Досега немам менувано пасош па немам информации

Makedonskiot pasosh ili lichna karta na makedonska granica (eventualno i zapaden balkan), a bugarskiot pasosh ili lichna karta na EU granica. Za ostatokot od svetot ili makedonski pasosh ili bugarski pasosh.

Дефинитивно сте во право.
Јас сум ситуација да имам Македонски и Српски документи ( државјанства, лични карти и пасоши) и на Табановце при влез во Србија, на Македонска страна од граничната контрола покажав Српска лична карта и ќе ми направеа проблеми Македонските граничари.
Ми правеа замерка зошто покажувам Српски документ, зошто не сум пријавил во полициска станица во МК дека како странец престојувам подолго време во МК.
Им извадив веднаш и Македонска лична карта и им објаснив дека имам пребивалиште т.е престојувалиште во Србија и адреса таму, и тие ми кажаа во иднина со Македонска лична карта да поминувам граница меѓу Македонија и Србија.

Секако, јас кога сум на Српски шалтер на границата на Табановце кај Српските гранични служби покажувам Српска лична карта.

Има ли Некој да е на положително и чека указ ама со стариот пасош без да му бараат копија од новио пасош??

Има ли Некој да е на положително и чека указ ама со стариот пасош без да му бараат копија од новио пасош??
Јас бев на интервју со стариот пасош кој што ми е истечен сега, меѓутоа минатото лето испратив писмо до Софија со копија од новиот и изгледа ми го вметнале во преписката, со оглед на тоа дека сум на положителна сега. Пробај така да им испратиш

Јас бев на интервју со стариот пасош кој што ми е истечен сега, меѓутоа минатото лето испратив писмо до Софија со копија од новиот и изгледа ми го вметнале во преписката, со оглед на тоа дека сум на положителна сега. Пробај така да им испратиш
Ti cekas ukaz taka?
Автоматски споено мислење:

Ima Nekoj da e pominal finalna so polozitelno bez dopolnitelna ama so STARIOT PASOS??

Na koj nacin gi isprativte novite kopii od dokumentite i kako ide procedurata?

Na koj nacin gi isprativte novite kopii od dokumentite i kako ide procedurata?
Ja isprativ molbata za dostavuvanje dopolnitelni dokumenti so se kopijata od noviot pasos preku posta do adresata na ministerstvoto. Jas gi isprativ koga bev vo Germanija, no verojatno ne bi pravelo razlika i od Makedonija ako gi ispratis

Zdravo,
Dali nekoj mozhe da me posochi so sovet. Bev na intervju vo Avgust 2023, no posle toa otidov vo stranstvo I nikogash ne si go podignav brojcheto so broj na prepiska I PIN kodot.
Posle intervjuto voopsto nemav nikakov kontakt I si ja zanemariv procedurata celosno.

Ne sum siguren dali najverojatno procesot si tecel normalno vo megju vreme? Za da dobijam broj na molba I PIN kod vo momentot sto bi trebalo da napravam?
Inaku, intervjuto go imav vo ambasadata vo Skopje.

Последно уредено:
Zdravo,
Dali nekoj mozhe da me posochi so sovet. Bev na intervju vo Avgust 2023, no posle toa otidov vo stranstvo I nikogash ne si go podignav brojcheto so broj na prepiska I PIN kodot.
Posle intervjuto voopsto nemav nikakov kontakt I si ja zanemariv procedurata celosno.

Ne sum siguren dali najverojatno procesot si tecel normalno vo megju vreme? Za da dobijam broj na molba I PIN kod vo momentot sto bi trebalo da napravam?
Inaku, intervjuto go imav vo ambasadata vo Skopje.
Javi se vo ambasada, prasaj dali ima brojce za tebe verojatno ke ima, i dali mora licno da go podignis ili ne. Stom go znajs brojceto ke si proveris status i zavisno od status si odis ponatamu so postapkata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom