Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ako im

ako imas poteklo i da imas osuduvano nesto sitno nema da te padnat. Nivnata odluka e finalna bez pravo na zalba.
1744359752128.png

Изгледа си бил во право, освен ако во последен момент ме одбијат што гледам прилично ретко се случува тоа хаха

Vakov prv pat gledam status i ne znam shto znachi. No spored ova shto pishuva mislam deka si otstranet, odnosno tvojata prijava nema da se razgleduva. Najverojatno neshto ti fali nekoj dokument no ne sum siguren. I najverojatno neshto treba dostavish. Barem jas taka go gledam i tolkuvam. Najdobro e da proverish vo ambasadata. Ili nekoj drug ako ima iskustvo so ovoj status neka napishe.
Treba da imash zadolzhitelen status.

Mislam deka ima zabuna deka go prevediv na makedosnki a eve kako e orginal jas bev na intervju 09/2021 imam orginal dokument od bg arhiv voena penzija

Screenshot_2025-04-13-08-49-28-581_com.android.chrome.png

Zdravo uste kolku vreme se ceka za ova

Mislam deka ima zabuna deka go prevediv na makedosnki a eve kako e orginal jas bev na intervju 09/2021 imam orginal dokument od bg arhiv voena penzija

Прегледај го приврзокот 448702

Zdravo uste kolku vreme se ceka za ova
Не се сигурно за еден или повеќе од документите и прават дополнителна проверка, непредвидливо е колку време можеш да останеш на овој статус.

Ima li nekoj sto po sktratena postapka ke mi izvadi bugarski pasoshi za cela familija? Ke izjavam deka imam i nigeriska samosvest ako treba, ne samo bugarska. Plakjam kolku treba, na raka, no samo otkako ke gi vidam pasoshite na masa pred mene. Ni denar pred toa. Se nakotile izmamnici vo severnava vukojebina ko staorci u kanalizacija. Zatoa, pari na raka, Mara za raka. Mara = BG pasoshi. Pishete tie sto seriozno i chesno go rabotite ova.

Ima li nekoj sto po sktratena postapka ke mi izvadi bugarski pasoshi za cela familija? Ke izjavam deka imam i nigeriska samosvest ako treba, ne samo bugarska. Plakjam kolku treba, na raka, no samo otkako ke gi vidam pasoshite na masa pred mene. Ni denar pred toa. Se nakotile izmamnici vo severnava vukojebina ko staorci u kanalizacija. Zatoa, pari na raka, Mara za raka. Mara = BG pasoshi. Pishete tie sto seriozno i chesno go rabotite ova.
Nema!!

Ti si Koce samo za Idrizovo
Od takvi kako tebe ne ja biva RSM koi kriminalno razmisluvaat
Ti si samo Za da rabotes u Vodovod i Kanalizacija vo RSM
Ima si zakon i postapka za bg pasos

demek nie nemame pari da platime za na raka odma da ni go dat pasosot ? glupi sme nie so cekame po 3 i kusuro godini ..... bravos na umot so go imash zver neviden si

Dali ima nekoj iskustvo so bg pasos da ima aplicirano za rabotna viza vo amerika, dokolku ima pisite mi vo poraka i od apred fala.
Odnapred izvinite sto ne e vo vrska so temata ama mi treba pomos.

За жал не сум во Македонија, а на онлајн страницата што ја имавте споделено можеш да си извадиш само извод на македонски, и да го добиеш онлајн, но не и интернационален. Не знам зошто, но така функционира страницата за добивање изводи онлајн. Доколку некој има друго искуство ве молам нека сподели.
Здраво,
како што кажав и во постот, можеш да го порачаш online, но треба да си го подигнеш во матичната служба која што ќе ја одбереш во некој од градовите во Македонија. Не знам дали може да извадиш во некоја од нашите амабасади.

Поздрав.

Ima skratena postapka. Treba da platish mnogu, no kje ti dadat falsifikat pasosh kako toj shto beshe so falsifikuvaniot primerok na bugarski pasosh so likot Silvester Stalone. I za zhal nema da mozhesh da go koristish nikade. Edinstveno kako suvenir mozhe doma da si go chuvash.
Автоматски споено мислење:

Dali ima nekoj iskustvo so bg pasos da ima aplicirano za rabotna viza vo amerika, dokolku ima pisite mi vo poraka i od apred fala.
Odnapred izvinite sto ne e vo vrska so temata ama mi treba pomos.
Ne znam. No bi trebalo da e isto dokolku aplicirash i so makedonski. Samo mislam deka so bugarski pasosh kje treba da odish vo amerikanskata ambasada vo Sofija da aplicirash za rabotna viza.
Автоматски споено мислење:

Здраво,
како што кажав и во постот, можеш да го порачаш online, но треба да си го подигнеш во матичната служба која што ќе ја одбереш во некој од градовите во Македонија. Не знам дали може да извадиш во некоја од нашите амабасади.

Поздрав.
Mozhe i vo ambasadite i vo konzulatite da se aplicira za izvod. Tamu edinstveno davaat izvod za megjunarodna upotreba. No nema online aplikacija treba lichno da odish vo konzulat ili ambasada za da aplicirash i za da go podignesh.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom