- Член од
- 16 декември 2021
- Мислења
- 56
- Поени од реакции
- 87
MozeeDali moze kako dopolnitelen dokument da se dostavi izvod od majka, star jugoslovenski i vo nego vo grafata za tatko pishuva narodnost bugarin.?
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
MozeeDali moze kako dopolnitelen dokument da se dostavi izvod od majka, star jugoslovenski i vo nego vo grafata za tatko pishuva narodnost bugarin.?
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Тоа не може да го пишува без поткрепа на бг документи.Каде што пишува за родителите македонец/македонка да пишува бугарин/бугарка, прочитај и користи го мозокот бар малку
Здраво.
Жена ми е на интервју на крај на месецов, ама посредникот не заеба и нема да и ги вади документите.
Ќе може ли некој да ми каже (или да ме пренасочи до која страна на темава ги има тие инфо.) точно кои документи и требаат и дали е возможно сами да си ги извадиме сите потребни документи?
Фала ви!
Во иста ситуација сум и јасЗдраво, добар ден на сите. Имам неколку прашања. Бевме на интервју Октомври 2021 со женска ми тогашна, моментална жена, и од тогаш статусот ни е во "приета молба" . Нормално ли е скоро 1 година да е во приета молба?
Аплициравме со извод од книгата на умрени за пра баба ми, родена 1912 мислам исто така и жена ми и она некаде беше таа дата пра баба и родена. Што може подетално да бараат ако се смени статусот за додатни информации?
Линк до архивите за да проверам по име и презиме дали има нешто за двете пра баби во бугарските архиви? Фала многу.
Дали некој му е сменет статусот освен приета молба а бил на интервју Август 2021?
17133/2021
17397/2021
Jas bev vo ambasada na intervju 20 septemvri 2021,prepiaka 14**/2022 primena molba. Vo maj mi se javija i mi pobaraa da odnesam povtorno dokumenti i plus dokaz na koj ke pishuva nacionalnost bugarska za nekoj od linijata po koja odev. Najdov i odnesov,i site dokumenti so koi prvpat aplicirav, povtorno plativ taksi vo banka i na salter i seuste mi stoi istiot statusВо иста ситуација сум и јас
Posrednik ne ti e potreben, so krštenicata i dokumentite koi gi ima po spisok na stranica na bugarsko MP si zakažuvaš termin kade bilo i koga podavaš dokumenti vednaš imaš intervjuZdravo na site, sakam da izvadam BG pasos e sega dali nekoj znae kako najbrzo moze da go napravam toa prvo dali moze preku soprugata nekako da dobijam taa ima bg pasos , a isto imam i krsrenica bugarska od dedo. So krstenicata dali e podobro da se podnese vo bitola ili so posrednik preku BG ? Fala
Термин за едно 2 годиниPosrednik ne ti e potreben, so krštenicata i dokumentite koi gi ima po spisok na stranica na bugarsko MP si zakažuvaš termin kade bilo i koga podavaš dokumenti vednaš imaš intervju