Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
30 септември 2021
Мислења
98
Поени од реакции
77
Барај умреница од пра-дедо / баба од 1900-1918 година. По ново може да е и под 1900 година. Со тој документ можеш да одиш на интервју.
- твој извод
- извод од родител - татко / мајка
- извод или умреница од дедо или баба по татко / мајка
- умреница од пра дедо од татко / мајка
Колку ти е сигурна информацијата?

Член од
14 јануари 2019
Мислења
148
Поени од реакции
229
Umrlice se racunaju kao stari dokument?
Не како стар документ, туку ти е документ од предок и сопругата моја беше со овие документи без никаков проблем помина на интервју во конзулат.
Автоматски споено мислење:

Колку ти е сигурна информацијата?
Па ова го имаше пишано Петре Петровски на FB и го имаше објавувано често пати.

Attachments

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2019
Мислења
263
Поени од реакции
515
Не како стар документ, туку ти е документ од предок и сопругата моја беше со овие документи без никаков проблем помина на интервју во конзулат.
Автоматски споено мислење:

Па ова го имаше пишано Петре Петровски на FB и го имаше објавувано често пати.
Za pari sekako deka ke pise deka mozes na sekakov nacin da zemes drzavjanstvo. Izgleda ne razbirate licno vidov se vrakaa mazad ok intervju vo momentov ne pali toa predok umrenici od taa data prevod na bugarski jazik …licno bev i so posrednik da zemam ukaz egn i adresa mi rece sea nema veke taka ukazi da se zemaat so
Predci klasicno ili potvrda. Mora originalen bg dokument ili roditel .toa mi go kaza licno toj s site znaeme posrednicite deka ne gledaat kako moneta so poveke da ni zemat pari i ograbat

Член од
22 јули 2020
Мислења
40
Поени од реакции
19
Аплицирав само со југословенски документи. Извод на мајка и свадбен документ на баба и дедо. и двајцата велат „националност: бугарска“. дали е ова доволно? Немам никакви документи издадени од државата Бугарија. нивните села беа дадени на Србија/Југославија по Првата светска војна

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.721
Поени од реакции
882
Аплицирав само со југословенски документи. Извод на мајка и свадбен документ на баба и дедо. и двајцата велат „националност: бугарска“. дали е ова доволно? Немам никакви документи издадени од државата Бугарија. нивните села беа дадени на Србија/Југославија по Првата светска војна
Од она што знам без оригинал документ не може, бидејќи проверуваат во нивни архиви.

Член од
22 јули 2020
Мислења
40
Поени од реакции
19
Од она што знам без оригинал документ не може, бидејќи проверуваат во нивни архиви.
Ги прикачив оригиналите. Или мислиш на оригинални документи од државата Бугарија? Не сум сигурен како би ги проверил тие архиви, живеам во Холандија.

Го имам и сертификатот за потекло, користејќи ги југословенските документи, но не знам дали тоа веќе има нешто важно.

Член од
30 ноември 2021
Мислења
10
Поени од реакции
8
Здраво. На интервју бев 03.2021, на финална сум од 11.2021. Преку конзулатот во Битола поднесено. Ме интересира колку се чека. Молам за информација. Фала

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.043
Поени од реакции
3.879
Здраво. На интервју бев 03.2021, на финална сум од 11.2021. Преку конзулатот во Битола поднесено. Ме интересира колку се чека. Молам за информација. Фала
Прочитај го првиот пост од првата страна од темава. Има таму линк каде се е објаснето и детално напишано за времетраење на секој статус.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
263
Поени од реакции
515

Moite sestri veke cekaaat veke 11meseci pa sea ti vidi..racunaj 2 godini kako so trgnalo

Член од
21 октомври 2016
Мислења
446
Поени од реакции
557

Кој број на преписка си?

Член од
30 ноември 2021
Мислења
10
Поени од реакции
8
Јас кога ги иставав тие документи, посредникот рече мора да се родени во период од 1905-1915.

Член од
28 мај 2019
Мислења
135
Поени од реакции
212
Ако не сменат нешто до тогаш, моментално не може преку брат-сестра,само преку родител,и со стар бугарски документ.
Многу луѓе зедоа преку брат/сестра, аман не ме плаши, уште сум на финална, од 21.05.2019 интервју.

Kajgana Shop

На врв Bottom