Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

  • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

    Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

    Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

    Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

    Гласови: 0 0,0%
  • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

    Гласови: 0 0,0%

  • Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Па, за сите. Информацијата која ми ја дадоа е дека сите ги разгледуваат. Така ми е кажано затоа ви реков, ќе видиме. И јас сакам што поскоро да биде зашто се изначекав. Ама кога ќе ги соберам сите информации кои ги прочитав и ми беа кажано во претходните 2-3 месеци од различни извори, ваљда многу набрзо, ако не сеа, до јуни

Дај боже да е така![DOUBLEPOST=1522096068][/DOUBLEPOST]
ако ме мислиш дека мене ме нема, тогаш можеби не си баш во право, само шо не киснам но се уклучувам секој 6-7ми ден зашто ми е смачено да скокам страници. И плус коментирам кога стварно имам некоја новост или чисто да се вклучам во здрава дискусија.

90% од муабетиве се повеќе лични и служат за ДЕЗинформирање и празнење лични фрустрации

се надевам не си од тие типови поззз

П.С Ако сакате да си помогнете или да ни помогнете, пробајте да соберете информации од проверени, здравословни и веродостојни извори. Има многу луѓе на кои им е јасна работава, посредници кои сериозно си ја вршат работата и не лажат дека со документ од комшија ќе добиете пасош. Значи - соберете информации од повеќе извори + пратете некое време како се одвиваат работите = ќе донесете некаков издржан заклучок.
ko ce pocvate da dramite tuka... shekspir.... sofokle tragedii.... aman aman aman od umni poumni najumnite.... i so e novoto so ti kazal toj so ti kazal... site go citavme dokladot od to so bese na 7 mart http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2597/steno/ID/4980

eve so velit: Уважаеми колеги, нека да прист'пим к'м точка втора от дневнија ред:
ОПРЕДЕЛјаНЕ НА С'СТАВ И ДАТА НА РАБОТНА ГРУПА ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ С УДОСТОВЕРјаВАНЕТО НА Б'ЛГАРСКИ ПРОИЗХОД НА ЛИЦА ОТ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ.
Както знаете, на предходното ни заседание обс'ждахме формирането на работна група за решаване на проблемите с удостоверјаване на б'лгарскија произход на лицата от Западните Балкани. В тази вр'зка ние сме отправили писма до всички ведомства и министерства, които имат участие в този процес – на Министерството на правос'дието, на Министерството на в'трешните работи, на Министерството на в'ншните работи, на ДАНС, на Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина, на вицепрезидента. Отвсјак'де обшто взето са изразили желание да участват в тази работна група, но все оште нјамаме конкретно имената на лицата, които ште изпратјат от с'ответните ведомства.
Открито е и к'м Вас, ако имате нјакакви предложенија. Нјакој ако иска с'што така да вземе участие, очаквам да б'дете по-активни.
Като дата с'м назначил следваштата срјада, 14 март, нјама да имаме Комисија, от 15,30 ч. да сформираме тази работна група и да изработим с'ответнија правилник, така че да опростим процедурата.
Има ли от Вас нјакој желаешт да се вклјучи, или да даде предложенија?
Господин Вангелов.
БОРИС ВАНГЕЛОВ: Уважаеми господин Председател, уважаеми колеги! Аз молја пак да повторим на кои ведомства са изпратени писма и те какво са потв'рдили? Че ште дадат участници в тази работна група?
ПРЕДС. АНДОН ДОНЧЕВ: На Министерството на правос'дието, на Министерството на в'трешните работи, на Министерството на в'ншните работи, на ДАНС, на Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина и на вицепрезидента. Ако сме пропуснали нјакого, имаме оште време.
БОРИС ВАНГЕЛОВ: Нјамах това предвид, просто не знаех до кого са изпратени.
Народни представители от Комисијата ште участват ли в тази група? Как виждате това нешто?
ПРЕДС. АНДОН ДОНЧЕВ: При всички положенија аз ште трјабва да участвам. Очаквам и нјакои от Вас с'што така да участват.
БОРИС ВАНГЕЛОВ: Мис'лта ми е, че ако участват, имам желание да участвам там. (Реплики.)
ПРЕДС. АНДОН ДОНЧЕВ: Абсолјутно доброволно е участието, така че нјама да гласуваме кој иска. Којто иска, всеки е добре дош'л.
ште има участие с'што така от с'ветниците, които са в Комисијата. Мислја, че ште се оформи доста солидна група. Ако имате предложенија, нјакои историци и други такива видни личности, които авторитетно могат да вземат участие, нека всички да се чувстват поканени.
Имаме време. Предлагам обшто взето до понеделник нај-к'сно, којто има желание да участва, да ни извести на имејла на Комисијата, за да може да б'де вклјучен в работната група. Или ако имате предложенија за други лица, да ос'штествите контакт с тјах, за да могат да се вклјучат.
БОРИС ВАНГЕЛОВ: Западни Балкани означава и удостоверјаване на б'лгарски произход, штом говорим, и като ги насложим, това са С'рбија, Македонија, Албанија, Косово. Нјама други б'лгарски исторически обштности, за да им удостоверјаваме произход, тоест говорим за тези д'ржави. (Реплика.)
Там нјама б'лгарски малцинства – етнически, исторически, а нали за това става в'прос в точка втора?
ПРЕДС. АНДОН ДОНЧЕВ: Не сме го конкретизирали точно. Ако се појавјат желаешти и от тези места или нјакои исторически данни при отс'ствие от тези рајони, можем да вклјучим и тјах.
БОРИС ВАНГЕЛОВ: Заштото пише: определјане на с'став и дата на работна група за решаване на проблемите с удостоверјаването на б'лгарски произход, тоест касае се за б'лгарските исторически обштности, а те са изброени изчерпателно в Националната стратегија и в историческата ни наука и са тези д'ржави. Ако има лица, живушти в други д'ржави на Западните Балкани, но те трјабва да произлизат пак от тези обштности и по стечение на обстојателствата да живејат в други д'ржави от Западните Балкани. Искам да знам, че в това отношение сме на едно мнение, да не стане нјакакво разминаване.
ПРЕДС. АНДОН ДОНЧЕВ: Не мислја, че ште има разногласија и разминаване по тези в'проси. Закон'т по принцип си го има. В'прос'т е да с'здадем нјакак'в правилник за работа, нај-вече на С'вета по гражданство, за да ги улесним в удостоверјаването и признаването на б'лгарски произход на лицата, к'дето има затрудненија именно с издаване на документи, които свидетелстват тјахната вр'зка с б'лгарскија им произход – само от тази гледна точка.
Мислја, че обшто взето изложихме основните в'проси по втора точка.

to so velis od majki braca sestri ce davala abe so znaenje ti dal toj so ti kazal... so e novoto vo to??? se znajt oti tie dobivet

a tie so gi razgledvet za so zasedavase grupate se ovie: Както знаете, на предходното ни заседание обс'ждахме формирането на работна група за решаване на проблемите с удостоверјаване на б'лгарскија произход на лицата от Западните Балкани.

tie so braca sestri majka i tatko nemet problemi so udostovarenie.... mislam oti site to go znajme...
to so ne znajme a go razgovarale e so da praet so tie drugite ama to ne znacit ko so ti rekle oti ce gi pustale samo so braca sestri majka tatko.

ako mislele da ne im davet na drugite nemat ni da gi mislet ni da praet grupa ni da diskutirat.... nischo....
so et odluceno utre na komisija http://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2597/sittings/ID/9157 ce go kazet a nie ce go znajme po ednanedela ko ce go objavet dokladot
 
Последно уредено:
Член од
11 април 2015
Мислења
61
Поени од реакции
44
Decki mi se smeni statusot: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Na intervju bev na 17.05.2017 zaedno so MM.
Kaj nego e se uste:
Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
I sega sto e sledno?
 
Член од
27 септември 2010
Мислења
736
Поени од реакции
452
Doku
Decki mi se smeni statusot: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Na intervju bev na 17.05.2017 zaedno so MM.
Kaj nego e se uste:
Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
I sega sto e sledno?
DokoMenti
 
Член од
13 март 2018
Мислења
48
Поени од реакции
24
Decki mi se smeni statusot: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Na intervju bev na 17.05.2017 zaedno so MM.
Kaj nego e se uste:
Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
I sega sto e sledno?
[DOUBLEPOST=1522145734][/DOUBLEPOST]Kade bese na intervju
 

Ska

Член од
6 март 2017
Мислења
12
Поени од реакции
7
Drugari bugari Landzev ne mi odgovori na mail od pred 2 nedeli ima li nekoj drug kontakt kade bi mozela da se obratam?
 

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Здраво луѓе, ме ставија на дополнителна проверка и ми пишува да доставам други документи најкасно до 23.04.2018. Јас документите ги поднесов уште во Јануари. Некој што има искуство од прилика после колку време ти ја разгледуваат стапката. Знам дека неможе да се каже конкретно колку време, па барам некој што е поднесол документи и му се разгледени истите.
 
Член од
8 септември 2017
Мислења
38
Поени од реакции
43
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 4*8/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*30/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*27/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*30/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*14/2014[DOUBLEPOST=1522150737][/DOUBLEPOST]Очекувам да се јават оние "оптимистите" - посредниците како и да ги наречам исто е, и да кажат дека работата тргнала на подобро,а и да постираат некоја лажна објава.
 
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 4*8/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*30/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*27/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*30/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*14/2014[DOUBLEPOST=1522150737][/DOUBLEPOST]Очекувам да се јават оние "оптимистите" - посредниците како и да ги наречам исто е, и да кажат дека работата тргнала на подобро,а и да постираат некоја лажна објава.
Кога велев има прекини, сум ширел негативна енергија
 
V

vkv

Гостин
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 4*8/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*30/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*27/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*30/2014

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. 1*14/2014[DOUBLEPOST=1522150737][/DOUBLEPOST]Очекувам да се јават оние "оптимистите" - посредниците како и да ги наречам исто е, и да кажат дека работата тргнала на подобро,а и да постираат некоја лажна објава.
E sega uste da ima nekoj da kaze so sto dokumenti se odlicno bi bilo[DOUBLEPOST=1522151742][/DOUBLEPOST]
E sega uste da ima nekoj da kaze so sto dokumenti se odlicno bi bilo
Znae li nekoj kolku prepiski od 2014 se na dopolnitelna?
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom