Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Најнови информации:

*Ги разгледуваат сите апликанти (вклучително и оние кои беа вратени на дополнителна) - тоа значи, нормално продолжува да тече процедурата, за разлика од пред месец дена кога се уште не идеше баш најглатко
*Ги одобруваат преку мајка, татко, брат, сестра, со стар документ - не ми дадоа информации за оние кои не спаѓаат во оваа категорија!

Најнови информации! Ќе видиме што ќе излезе!

Сега ние што бевме на дополнителна ставени од април 2017 останува да видиме

Со среќа!

Имам 4 камиони регистрирани на фирма во Бугарија. За фирмата 40% е моја а 40% на брат ми, а остатокот на еден бугарин. Три месеци возам, три одморам, затоа што немам пасош, сега реши се што те интересира друго
Три месеци вoзиш,a други три не oдмaрaш туку зaмaрaш

Три месеци вoзиш,a други три не oдмaрaш туку зaмaрaш
хахахахаха јак ти е коментарот :D

Eдно прашање да ми одговорите, а и од порано мислам сум го поставил:
Вие шо киснете тука и само нешто коментирате ноторно секој ден, шо ви е, толку ви е досадно ли или шо е работата? Па ништо корисно не слушам, повеќето муабети се само орална дијареа, ништо повеќе!

Најнови информации:

*Ги разгледуваат сите апликанти (вклучително и оние кои беа вратени на дополнителна) - тоа значи, нормално продолжува да тече процедурата, за разлика од пред месец дена кога се уште не идеше баш најглатко
*Ги одобруваат преку мајка, татко, брат, сестра, со стар документ - не ми дадоа информации за оние кои не спаѓаат во оваа категорија!

Најнови информации! Ќе видиме што ќе излезе!

Сега ние што бевме на дополнителна ставени од април 2017 останува да видиме

Со среќа!
Ако добро те разбрав ова важи и за тие што сме од 2017 Април/Мај вратени на дополнителна и
само останува да видиме во следниов период дали е точна информацијата или не?

хахахахаха јак ти е коментарот :D

Eдно прашање да ми одговорите, а и од порано мислам сум го поставил:
Вие шо киснете тука и само нешто коментирате ноторно секој ден, шо ви е, толку ви е досадно ли или шо е работата? Па ништо корисно не слушам, повеќето муабети се само орална дијареа, ништо повеќе!
овој твојот пост ѓи крена сите членови на нозе само оговарате некој ве нема и од едно време ќе треснете некоја глупост ..........

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Ако добро те разбрав ова важи и за тие што сме од 2017 Април/Мај вратени на дополнителна и
само останува да видиме во следниов период дали е точна информацијата или не?
Па, за сите. Информацијата која ми ја дадоа е дека сите ги разгледуваат. Така ми е кажано затоа ви реков, ќе видиме. И јас сакам што поскоро да биде зашто се изначекав. Ама кога ќе ги соберам сите информации кои ги прочитав и ми беа кажано во претходните 2-3 месеци од различни извори, ваљда многу набрзо, ако не сеа, до јуни

Дај боже да е така![DOUBLEPOST=1522096068][/DOUBLEPOST]
овој твојот пост ѓи крена сите членови на нозе само оговарате некој ве нема и од едно време ќе треснете некоја глупост ..........

ако ме мислиш дека мене ме нема, тогаш можеби не си баш во право, само шо не киснам но се уклучувам секој 6-7ми ден зашто ми е смачено да скокам страници. И плус коментирам кога стварно имам некоја новост или чисто да се вклучам во здрава дискусија.

90% од муабетиве се повеќе лични и служат за ДЕЗинформирање и празнење лични фрустрации

се надевам не си од тие типови поззз

П.С Ако сакате да си помогнете или да ни помогнете, пробајте да соберете информации од проверени, здравословни и веродостојни извори. Има многу луѓе на кои им е јасна работава, посредници кои сериозно си ја вршат работата и не лажат дека со документ од комшија ќе добиете пасош. Значи - соберете информации од повеќе извори + пратете некое време како се одвиваат работите = ќе донесете некаков издржан заклучок.

Последно уредено:
Дечки, за превод и легализација на документи, доколку имате информации, слободно споделете.

Не сум од Скопје, па сите опции се во игра (и Скопје, Битола, Охрид).

Благодарам.

P.S. Од триста глупости низ странициве, не можам да ја најдам оваа информација.

Па, за сите. Информацијата која ми ја дадоа е дека сите ги разгледуваат. Така ми е кажано затоа ви реков, ќе видиме. И јас сакам што поскоро да биде зашто се изначекав. Ама кога ќе ги соберам сите информации кои ги прочитав и ми беа кажано во претходните 2-3 месеци од различни извори, ваљда многу набрзо, ако не сеа, до јуни

Дај боже да е така![DOUBLEPOST=1522096068][/DOUBLEPOST]
ако ме мислиш дека мене ме нема, тогаш можеби не си баш во право, само шо не киснам но се уклучувам секој 6-7ми ден зашто ми е смачено да скокам страници. И плус коментирам кога стварно имам некоја новост или чисто да се вклучам во здрава дискусија.

90% од муабетиве се повеќе лични и служат за ДЕЗинформирање и празнење лични фрустрации

се надевам не си од тие типови поззз

П.С Ако сакате да си помогнете или да ни помогнете, пробајте да соберете информации од проверени, здравословни и веродостојни извори. Има многу луѓе на кои им е јасна работава, посредници кои сериозно си ја вршат работата и не лажат дека со документ од комшија ќе добиете пасош. Значи - соберете информации од повеќе извори + пратете некое време како се одвиваат работите = ќе донесете некаков издржан заклучок.
Го почитувам секоје мислејне само не ми се допаѓа сите се напаѓаме еден на друг а сите сме исти случај

Дечки, за превод и легализација на документи, доколку имате информации, слободно споделете.

Не сум од Скопје, па сите опции се во игра (и Скопје, Битола, Охрид).

Благодарам.

P.S. Од триста глупости низ странициве, не можам да ја најдам оваа информација.
Можиш да направиш превод во твојот град(само да биде овластен од бугарскиот конзулат во Битола) и после одиш во конзулатот во Битола да ти направат легализација(работно време од 9 или 9:30 до 12 часот).За 1 ден е 15евра од документ а за во истиот ден 30евра.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Pa sekoj vtor albanec i kosovar e kriminalec,znaci cim i davale drzavjanstva niv im davale na kriminalci i go otkrile sega i sea radi niv da patat drugite.. ( a nisto poveke ne se ni moldavcite ).

На пример како што правеше лицето Фикрет Карадолами од Жупа Косово претседател на друштвото таму https://bg.wikipedia.org/wiki/Фикрет_Карадолами
и многу други https://clubz.bg/9314agenciqta_za_bylgarite_v_chujbina_razdavala_nezakonno_grajdanstvo

од датум на интервју... јас чекав точно 12 месеци ☺
от интервјуто јас наредниот месец еве ке правам 11 месеци[DOUBLEPOST=1522102389][/DOUBLEPOST]
Решенијата на с'вета по б'лгарско гражданство не се обжалват
В приложимија закон ЗБГ не се с'д'ржа правна норма, којато да допуска с'дебно обжалване на мнението на С'вета по гражданство по основателността на молбата и предложенијата, св'рзани с б'лгарското гражданство, както и на предложението по чл. 34 от ЗБГ, което минист'р'т на правос'дието отправја до Президента на Република Б'лгарија за издаване или за отказ за издаване на указ за придобиване, в'зстановјаване или освобождаване от б'лгарско гражданство.

Bato Haro е правно неписмен.
ти па цело време ко некој политичар ни ги цитираш законите и ни ги фрлаш во лице а ГЛЕДАМЕ ДЕКА НИКОЈ НЕ ГИ Е********БЕ ЗАКОНИТЕ НИ 2 ПОСТО балканска работа зарем не го гледаш тоа......што сакаат како сакаат прават како кај нас така и кај нив...[DOUBLEPOST=1522102569][/DOUBLEPOST]
Tie sto se prekrateni so niv e zavrseno licno poznavam luge sto imat podneseno zalba preko advokat Rusen Ivanov blizok na L Mladenov SAMO KE VI ZEMAT ZA DABE 30e
јас сум еден от нив платив многу повеке от тоа што ти го имаш пишано и ништо ненаправив,,така да веке го пробав и това...

Последно уредено:
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија ova mi se smeni denes...
i na mene mi e ovoj status,vaka stoi veke 3 meseci,treba vicepremierot da potpise

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom