Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Od godinava sto imaat odneseno dopolnitelni, a se od 2013 godina dosega nemam eden videno da mu bide vratena procedurata od dopolnitelna vo zadolzitelna.Najverovatno sega esenva ili zimava ke bidat razgledani.Prosek za promena e nad 6 meseci sega taka da imas uste za cekanje osven ako ne go smenat zakonot vo medjuvreme togas bi trebalo pobrzo da odi rabotata bez mn proverki
jas sum od 2013 god bev vratena na dopolnitelna i vo april odnesov dopolnitelen dokument i veke krajot na juni me vratija od dopolnitelna vo zadolzitelna a pred dve nedeli veke mi se promeni vo ova:Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.

S

Sukhoi-27

Гостин
jas sum od 2013 god bev vratena na dopolnitelna i vo april odnesov dopolnitelen dokument i veke krajot na juni me vratija od dopolnitelna vo zadolzitelna a pred dve nedeli veke mi se promeni vo ova:Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.
Во кое соопштение беше вратена на дополнителна.Дали од тие што се излезени годинава или од претходната година.Кој број си од прилика?

Член од
7 јануари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
1
Каков дополнителен документ однесе?

Член од
12 март 2015
Мислења
52
Поени од реакции
8
Zdravo na site, jas im pishav i dobiv pismo pred tri meseci od arhivot vo Veliko Tarnovo deka nemozele da go najdat dedomi. Sum navela nekoj pogreshen Polk od Varna.
Jas razgleduvav nekoi Polkovi vo arhivata na Dvia ama nikako tocen da najdam. I seuste ne mozam da najdam koj Polk bil.
Dedomi sluzel vo Bugarska vojska na Stracin-Kumanovsko 1941, nemozem da najdam voena kniska nikoj vo familijata moja ne se sekava od koj do koj mesec bilo toa, i koj Polk bil.
Tie sto bile mobilizirani na Stracin- Kumanovsko 1941, site bile isti Polk verojatno,

Ve zamoluvam da mi pomognete, ako znaete da opredelite, koj Polk bi mozel da bide spored gradot i godinata?
Blagodaram mnogu odnapred!

Последно уредено:
D

Dr.FeelGood

Гостин
Jas sum od 2013 god.Bev vraten na dopolnitelna od januari godinava i odnesov dopolnitelni dokumenti od vtor bratuced sto ima BG drzavjanstvo pri kraj na maj ili pocetokot na juni otprilika togas se podadeni.Statusot uste ne mi e promenet.Me interesira dali treba da se otide i da se dade nekakva molba za da se vidi sto e rabotava dali se zaglaveni vo nekoja fioka ili da se ceka?Brojceto mi e 12***A ako treba da se dade nekakva molba moze li da kazete sto i kako sodrzi taa?fala i poz

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Jas sum od 2013 god.Bev vraten na dopolnitelna od januari godinava i odnesov dopolnitelni dokumenti od vtor bratuced sto ima BG drzavjanstvo pri kraj na maj ili pocetokot na juni otprilika togas se podadeni.Statusot uste ne mi e promenet.Me interesira dali treba da se otide i da se dade nekakva molba za da se vidi sto e rabotava dali se zaglaveni vo nekoja fioka ili da se ceka?Brojceto mi e 12***A ako treba da se dade nekakva molba moze li da kazete sto i kako sodrzi taa?fala i poz
Јас однесов дополнителнителни на 19 Јуни и сеуште статусот не ми е променет, така да не се секирај многу, некогаш се чека и по 5-6 месеци за враќање во нормална постапка.

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Луѓе што е ова? Треба да ја почнам постапката, а посредникот ми кажа дека сум бил закажан за Март? :facepalm: Едвај чекам да однесам документи да тече работата, и на толку чекање ќе треба уште пола година да чекам?
Прашањето ми е некој да ми потврди дека вака се чека и е на закажување за почнување постапка, или посредникот има многу работа па ме зафркава. Ми спомна он дека на 15-20 Септември некој претседател ќе одлучел дали ќе може кој кога сака да однесе документи за да отпочне постапка, ако не ќе требало до Март да чекам.

Почнаа повеќе да даваат происходи и тука во амбасада се чека за термин подолго.Еве мене за интервју за државјанство ми закажаа за 08.10.2015.

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Zosto me skoknale...jas odnesov kopija od prv bratucet so bg dokumenti uste na 11.11.2014 i uste sum na dopolnitelna proverka brojce mi e 10xxx a gledam ima tuka na forum dosta luge koi se posle mene so isti dokumenti i im se smenil status,koj znae sto pravat tamu,ludilo inaku sam od 2013..pozdrav do site i go cekame veke toa vtoro citanje u p.m

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom