Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 септември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво на сите,

Моето искрено прашање e: Дали може да ми препорачате добар посредник од Скопје кој има искуство и добра репутација, не се плашам од чекање подолг период и патување по повеќе пати до Софија. Единствено што барам е помош околу некој сериозен и достапен посредник кој ќе ме информира во детали.

Ви благодарам однапред.

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Decki, vreme e, da se otvori nova tema t.e pod-tema, so naslov -
"Бугарски пасош (процедура и потребна документација) - поплаки и плачки", pa placete, zalete sе, uzasavajte se i kukajte tamo kolku vi volja. (апропо некои овде ужас и останати наведени коментари).

Член од
11 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
46
Zdr.decki,utre ke odi moj drugar vo Sofia saka da prasa vo Ministerstvo za Pravosudie nekoi informacii pa ako ima nekoj ili nekoi koi planiraat da odat utre sabajle v Sofia neka pise za kontakt zaedno da odime, Fala mnogu odnapred,pozdrav do site forumdzii; -)

Член од
2 септември 2012
Мислења
322
Поени од реакции
93
Decki,pozz...edno prasanje,dali nie sto sme od 2012,a koi sme odbieni,moze da pobarame da dobieme duplikat proishod,za da ja prodolzime pak rabotata ili mora pak da odime od pocetok?pozz

S

Sukhoi-27

Гостин
I jas sum ist slucaj. Intervjuto go pominav april 2013. Vo januar 2015 me vratija na dopolnitelna. Vo april dadov dopolnitelni dokumenti no uste ne sum mrdnala od dopolnitelna. Ni jas ni sestra mi... Uzas...
Od godinava sto imaat odneseno dopolnitelni, a se od 2013 godina dosega nemam eden videno da mu bide vratena procedurata od dopolnitelna vo zadolzitelna.Najverovatno sega esenva ili zimava ke bidat razgledani.Prosek za promena e nad 6 meseci sega taka da imas uste za cekanje osven ako ne go smenat zakonot vo medjuvreme togas bi trebalo pobrzo da odi rabotata bez mn proverki

Член од
13 март 2009
Мислења
10
Поени од реакции
16
Здраво,
пред неколку дена статусот ми се промени и сега стои ова ...
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.
Што следи понатаму?

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Decki,pozz...edno prasanje,dali nie sto sme od 2012,a koi sme odbieni,moze da pobarame da dobieme duplikat proishod,za da ja prodolzime pak rabotata ili mora pak da odime od pocetok?pozz
Штом еднаш ти издале произход нема логика да одиш од почеток.Спремај си документи за дупликат.Оди на веб страната на ДАБЧ таму пишува кои документи ти се портебни+секако дополнителните документи преведени и легализирани.

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Здраво,
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.
Што следи понатаму?
Адреса ,да се сликаш и пасош во рака,Честито

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Здраво,
Што следи понатаму?
Што следи понатаму?....
pa vo kafana da ne pocestis so nekoj pijalok posto si zavrsil rabota
So sreca od se srce

Член од
9 април 2015
Мислења
9
Поени од реакции
0
Od godinava sto imaat odneseno dopolnitelni, a se od 2013 godina dosega nemam eden videno da mu bide vratena procedurata od dopolnitelna vo zadolzitelna.Najverovatno sega esenva ili zimava ke bidat razgledani.Prosek za promena e nad 6 meseci sega taka da imas uste za cekanje osven ako ne go smenat zakonot vo medjuvreme togas bi trebalo pobrzo da odi rabotata bez mn proverki
[DOUBLEPOST=1441660973][/DOUBLEPOST]jas sum od 2013 a na dopolnitelna sum od maj 2014

Член од
8 септември 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво..
Во јануари оваа година посредникот ми закажа термин за поднесување на документите во Софија за наредниот месец-октомври, се одлучив на овој чекор иако немам никакви роднини,ниту некаква поврзаност со Бугарија..Пред да продолжам со целата оваа процедура ми треба мислење или искуство, потврда од некој дали е возможно да се добие целата процедура без никакво бугарско сродство? Фала ви

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
zdravo nov sum na forumov go sledam dolgo vreme i gledam razlicni mislejna dali ke mozi nekoj da mi pomogni jas imav podadeno dokumenti za bg pasos vo oktovri 2012na 29 01 2013 gi dodadov na 11 06 2013 bev na intervju vo sofija na 10 10 2014 mi izleze brojkata na 04 11 2014 podnesov za dopolnitelna proverka so prv bratucet i ot togas ima pominato 10 meseci a statuso uste mi e na dopolnitelna proverka a brojkata mi e 84....? dali mozi nekoj da mi pomogni i da dade mislejne vi blagodaram

D

Daniel_faca

Гостин
Прв пат произход
Над 200 хилјади македонци чакат за б'лгарски документи
ЛјуДМИЛ ИЛИЕВ
Поне 200 хилјади македонци искат да станат б'лгари. Такава е оценката на председателја на парламентарната комисија за б'лгарите в чужбина Румен јончев. Депутатите в спецкомисијата обмислјат мерки, с които да прецизират процедурата по признаване на б'лгарскија корен на хора от историческите б'лгарски обштности зад граница.

Издаването на удостоверенија за произход е особено проблематично през последните 2 години заради конфликта между Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина (ДАБЧ) и С'вета по гражданство к'м правос'дното министерство. Причината е в направените разкритија в краја на 2014 г., че агенцијата е издала голјам број такива документи на чужденци, без да поиска от тјах адекватни доказателства, че имат б'лгарско родословие. Удостоверенијата улеснјават много процеса по получаване на б'лгарско гражданство. Затова с'вет'т фактически замрази преписките по молби за гражданство, придружени с такива документи, докато подателите не ги подкрепјат с доказателства. Това разгневи както ДАБЧ, така и ресорната парламентарна комисија, които обвиниха правос'дното министерство, че нарушава закона, като отказва да признае административни актове на друг д'ржавен орган. Минист'р Христо Иванов пое ангажимент в средата на мај да представи до един месец п'лен доклад по казуса, но заради в'лненијата около конституционната реформа това така и не случи.

Румен јончев с'обшти пред "Сега", че очаква минист'р'т да се јави пред неговата комисија следваштата седмица, за да обмислјат заедно мерки по в'проса. В противен случај депутат'т ште внесе промени в закона за б'лгарите, живеешти изв'н страната, с които да се позволи удостоверенија за произход да се издават и в'з основа на нотариално заверена декларација, с'д'ржашта обстојателствата, които доказват б'лгарскија корен. Проверката за точността на изложените в документа факти ште се в'зложи на ДАБЧ.
Според текстов утре ќе се знае судбуната за тие без потекло...барем јас така го разбрав...:cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom