Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Ovde ne sme dojdeni da se raspravame koj vo sto veruva sekoj neka si cuva za sebe svojte veruvanja I nemora da me ucis mene kako da pisuvam mozes da prodolzis so pisuvanje na temava vo vrska so temava a ne da mi kazuvas dali bog postoi ili ne jas samo dadov moe mislenje[/quote ako e taka sto spomnuvas Bog vo toa sto go napisa? Moze bi na nekoj mu preci toa a jas ti ukazav koga veke go spomna da go napises pravilno zosto ostavas vpecatok na prost i maloumen...
[DOUBLEPOST=1433624287][/DOUBLEPOST]Ne razmisuvajte samo za drzavjanstvoto ne sirete agresija i prostotija. Ke zemete site na kraj i ke metete trotoari niz Germanija... dali nesto toa evropsko drzavjanstvo ke smeni vo vasiot zivot? Ili ke vi ostane motikata da vi sveti vo oci od planinata od kaj sto ste se simnale... nema smisla ne bidete tolku povrsni i agresivni. Agresivnosta e propratena so nemok i prostotija, ne znaenje, strav, slabost, gnev ... dzabe ke se pravite evropjani...[DOUBLEPOST=1433624812][/DOUBLEPOST]Ubavo imase napisano ministerot za pravda da se bara bugarski jazik, kultura i istorija! Za da se spreci priliv na ne obrazovani, prosti i primitivni luge so koeficient na intelegencija pod sobna temperatura da dobijat drzavjanstvo! Pa ke ve vidam sega tie sto se silevte mnogu vo postovi

Последно уредено:
Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
Другарче, ме интересира каква ти е дневната шема:

1. Стануваш сабаље, одиш се гледаш у огледало, миеш раце, лице, заби,
дуваш лепак 2-3 саати, седнуваш на комјутер, куцкаш http://forum.kajgana.com/ - и почнуваш;
или
2. Стануваш сабаље, дуваш лепак 2-3 саати,
седнуваш на комјутер, куцкаш http://forum.kajgana.com/ - и почнуваш ?

П.С ја сумњам на 2то !
Чиста двојка е оваа... убав коефициент има

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
[DOUBLEPOST=1433624287][/DOUBLEPOST]Ne razmisuvajte samo za drzavjanstvoto ne sirete agresija i prostotija. Ke zemete site na kraj i ke metete trotoari niz Germanija... dali nesto toa evropsko drzavjanstvo ke smeni vo vasiot zivot? Ili ke vi ostane motikata da vi sveti vo oci od planinata od kaj sto ste se simnale... nema smisla ne bidete tolku povrsni i agresivni. Agresivnosta e propratena so nemok i prostotija, ne znaenje, strav, slabost, gnev ... dzabe ke se pravite evropjani...[DOUBLEPOST=1433624812][/DOUBLEPOST]Ubavo imase napisano ministerot za pravda da se bara bugarski jazik, kultura i istorija! Za da se spreci priliv na ne obrazovani, prosti i primitivni luge so koeficient na intelegencija pod sobna temperatura da dobijat drzavjanstvo! Pa ke ve vidam sega tie sto se silevte mnogu vo postovi
Eve da se nadovrzam jas imam Edna kopa stari bugarski dokumenti kako od PRA dedomi taka I od PRA baba mi site se dovolen dokaz za da dokazam bugarsko poteklo jas to sto go kazav ne se odnesuvase za mene mene mi preostanuva da si cekam toa go kazav za drugite koi gubat nadez a ovde nepismen i agresiven ako e nekoj toa si ti i da ti dadam eve primer imam rodnini i drugari niz stranstvo nitu eden nee gi asvaltira ulicite site se shefovi i menageri a mojot drugar sto otide vo 2014 godina za anglija raboti vo BMW fabrika za avtomobili I zima plata od 2 ipol iladi evra sto nekoj prost kako tebe tesko deka ke ja sonuva vo zivotot a ti ako si nemoken normalno deka ke asvaltiras ulicite vo germanija sto da ti kazam sekoj so srekata pa vidi sega dali site asvaltirat ulici ti ne si nisto poveke od eden zavidliv,aroganten,prost makedonec kako sto u globala i celio narod ni e takov pa sto mozeme da ocekuvame od takvite kako tebe, a sto se odnesuva do odnesuvajneto izgleda ti si se simnal od planina jas cel zivot sum rastel u grad i sum ja setal evropa, a zborot seljak i prostak ne se odnesuva za luge od planina ili selo tuku za nepismeni luge zosto i vo selata i planinite ima popametni od tebe I te molam ne me zamaraj pojse jas bi ti preporacal vednas da posetis psihijatar ti treba lek na tebe si go pogresil mestovo ns kajgana :D

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Чиста двојка е оваа... убав коефициент има
Ete uste eden sto mu fali osnovno obrazovanie. Maloumnosta i ne obrazovanosta zema ogromen zamav... i toj ke bide evropski drzavjanin... tesko na evropa so takvi evropjani... ajde mrs na niva da kopas ne go odzemaj vremeto[DOUBLEPOST=1433625879][/DOUBLEPOST]
Eve da se nadovrzam jas imam Edna kopa stari bugarski dokumenti kako od PRA dedomi taka I od PRA baba mi site se dovolen dokaz za da dokazam bugarsko poteklo jas to sto go kazav ne se odnesuvase za mene mene mi preostanuva da si cekam toa go kazav za drugite koi gubat nadez a ovde nepismen i agresiven ako e nekoj toa si ti i da ti dadam eve primer imam rodnini i drugari niz stranstvo nitu eden nee gi asvaltira ulicite site se shefovi i menageri a mojot drugar sto otide vo 2014 godina za anglija raboti vo BMW fabrika za avtomobili I zima plata od 2 ipol iladi evra sto nekoj prost kako tebe tesko deka ke ja sonuva vo zivotot a ti ako si nemoken normalno deka ke asvaltiras ulicite vo germanija sto da ti kazam sekoj so srekata pa vidi sega dali site asvaltirat ulici ti ne si nisto poveke od eden zavidliv,aroganten,prost makedonec kako sto u globala i celio narod ni e takov pa sto mozeme da ocekuvame od takvite kako tebe, a sto se odnesuva do odnesuvajneto izgleda ti si se simnal od planina jas cel zivot sum rastel u grad i sum ja setal evropa, a zborot seljak i prostak ne se odnesuva za luge od planina ili selo tuku za nepismeni luge zosto i vo selata i planinite ima popametni od tebe
Opravduvanjeto e prv znak na nemok. ubava vecer

Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
Ete uste eden sto mu fali osnovno obrazovanie. Maloumnosta i ne obrazovanosta zema ogromen zamav... i toj ke bide evropski drzavjanin... tesko na evropa so takvi evropjani... ajde mrs na niva da kopas ne go odzemaj vremeto[DOUBLEPOST=1433625879][/DOUBLEPOST] Opravduvanjeto e prv znak na nemok. ubava vecer
Ти најде да збориш за неписменост? ТИ што незнаеш ни кое ти е мајчино писмо во државата во која живееш, ти што не си способен да ги најдеш Ш,Љ,Њ,Ѓ,Ч,Ж,Ѕ на латинска тастаура? оди дообразовај се па врати се тука!

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Ти најде да збориш за неписменост? ТИ што незнаеш ни кое ти е мајчино писмо во државата во која живееш, ти што не си способен да ги најдеш Ш,Љ,Њ,Ѓ,Ч,Ж,Ѕ на латинска тастаура? оди дообразовај се па врати се тука!
Nedostatokot na tehnicko-tehnoloskite karakteristiki ne go pokazuva nivoto na pismenost.

Член од
3 април 2014
Мислења
64
Поени од реакции
41
Ako ti si glup i gi metis trotoarite ne znaci deka site se glupi brkaj rabota i koj te e .i koj sto saka ke raboti prostak

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Nedostatokot na tehnicko-tehnoloskite karakteristiki ne go pokazuva nivoto na pismenost.
Druze ako tebe ne ti odi vo zivotot nie ne SME ti krivi za da se raspravas so nas odi resavaj si gi problemite a ne da ne zamaras so tvojte psiholoski napadi "БОЖЕ СВАЛИ СЕ ДА СИ ГИ СОБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ"

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Дечки смирете живци :) тука сме да си помогнеме, знам тензично е во последно време и мене ми е неизвесно дали ќе ме прекинат или не ама што е тоа е, здравје само, до крајов нагодинава сите ќе знаеме на што сме, бар неизвесноста ќе се реши или џа или бу трето нема.

Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
Druze ako tebe ne ti odi vo zivotot nie ne SME ti krivi za da se raspravas so nas odi resavaj si gi problemite a ne da ne zamaras so tvojte psiholoski napadi "БОЖЕ СВАЛИ СЕ ДА СИ ГИ СОБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ"
Остави му некоја година време да еволуира прво па тогаш очекувај соодветен одговор!

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
I edna informacija vo odnos na temata bez diskriminacija na graganite od po niskata klasa, nameneto za site. Po zavrsuvanjeto na glasanjeto na komisijata koe bese na 3ti juni, predmetot ima rok od 3 meseci najkasno ds vleze naglasanje vo sobranieto kadesto moze da ima i dve citanja dodeka se usvoi mnozinstvoto

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Иначе јас имам работено во државна служба и реално можам да кажам, едвај чекам да си идам од државава па макар и да метам улици и чистам вциња, ќе метам и ќе пеам, и секој ден ќе го благословувам, боље, неголи да седам во некој скапан државен кокошарник и некои простаци што не знат реченица да сврзат да си лечат комплекси на мене, 10 смрдливи луѓе напикани во канцеларија за 300 евр плата и треба да сме преблагдарни што работиме државна работа така? а колку гзови излижале и сеуште треба да лижат за да стасаат до тоа место тоа е друга прикаска......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom