Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Дечки на некого дали му се има случено следново..

Денеска проверував дали има промена во статусот за произход на страната на ДАБЧ, и ми пишуваше "Обработва се" . Сега проверувам пак , на страната и ми дава "Нјама намерени зајавленија по посочените критерии."

Што значи ова? Претходно "обработва се" стоеше околу 2.5 месеци, и сеа одеднаш ова ми го дава.

И кај мене исто пишува, а стоеше обработва се до вчера. Зар работат викенд или како може статусот да се смени така. Или треба стои прекратен или исчаква финален.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
@filozofot i @bobi-skk
Одите во дабч и аплицирате за дупликат происход давате плус дополнителни документи ќе чекате месец го земате и одите на интервју и потоа чекате познато ви е. За жал ова е единствена опција после прекратување. Ако имате време и средства поднесете пак.
Само втор братучед со бг пасош имам.Други документи немам,што да поднесам.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
И кај мене исто пишува, а стоеше обработва се до вчера. Зар работат викенд или како може статусот да се смени така. Или треба стои прекратен или исчаква финален.
Ете изгледa рaбoтaт и вo сaбoтa. :) Верoјaтнo ке дoбиеме "Финaлен Стaтус". Ствaрнo чуднo..

Член од
31 мај 2015
Мислења
1
Поени од реакции
2
Koj saka za rabota vo Germanija, moze slobodno da se javi. Bugarski Pasos e podobro dodeka moze i so makedonski.

Ke vi se sredi sve sto e potrebno. Inace nemojte da prasuvate drugo nesto, nemozeme sve javno da iskazame.

Pustete CV do katanina(at)gmxdotde

M

mordekaj

Гостин
Koj saka za rabota vo Germanija, moze slobodno da se javi. Bugarski Pasos e podobro dodeka moze i so makedonski.

Ke vi se sredi sve sto e potrebno. Inace nemojte da prasuvate drugo nesto, nemozeme sve javno da iskazame.

Pustete CV do katanina(at)gmxdotde
Абе ти незнаиш една е-маил адреса да напишиш, па работа нудиш.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Koga si podnel proizhod vo dabc ?

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Ете изгледa рaбoтaт и вo сaбoтa. :) Верoјaтнo ке дoбиеме "Финaлен Стaтус". Ствaрнo чуднo..
kaj mene cela nedela pisuvase iscakva finalen status,deneska pisuva njama namereni zajavlenija.
stvarno cudno neznam kako moze i sto se desava,i toa denes nedela vikend

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
Najprvin zdr na site znam deka imase objaveno kade moze da se proveri do kade ti e statusot koga imas podneseno dopolnitelni dokumenti no nemozam da go najdam utre planiram da odam za sofija da proveram licno do kade sum oti povekje mi e smaceno od posrednikot deka cekam na potpis a statusot ne smenet 1 godina i zatoa baram pomos ako znae nekoj da napise kade mozam da si proveram vo sofija do kade sum so postapkata. Blagodaram odnapred.

Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
Ми стигна удостоверението од воениот архив од в.трново за прадедо ми. ЕЊ сега во книгата стои под едно име а ваму е под друго име. на пр. прадедо ми е аритон маров , виж. харитон мариев. они ми испратиле под харитон мариев. а во мејлоти одговорија дека имаат документи за аритон маров. дали правосудие ќе прави проблем, во молбата за допол.документи дали да напоменам дека се работи за истото лице и да доставам имињата од учесниците во макед-одринското востание и копија од маилот ?

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.975
Поени од реакции
23.159
Што бидна сеуште ли треба да имаш роднина што бил бугарин за пасош??

S

Sukhoi-27

Гостин
Ми стигна удостоверението од воениот архив од в.трново за прадедо ми. ЕЊ сега во книгата стои под едно име а ваму е под друго име. на пр. прадедо ми е аритон маров , виж. харитон мариев. они ми испратиле под харитон мариев. а во мејлоти одговорија дека имаат документи за аритон маров. дали правосудие ќе прави проблем, во молбата за допол.документи дали да напоменам дека се работи за истото лице и да доставам имињата од учесниците во макед-одринското востание и копија од маилот ?
Ќе дадеш изјава на нотар дека станува збор за истото лице ,ќе го преведеш на бугарски и ке го завериш па ке го дадеш во правосудие заедно со др. документи.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Najprvin zdr na site znam deka imase objaveno kade moze da se proveri do kade ti e statusot koga imas podneseno dopolnitelni dokumenti no nemozam da go najdam utre planiram da odam za sofija da proveram licno do kade sum oti povekje mi e smaceno od posrednikot deka cekam na potpis a statusot ne smenet 1 godina i zatoa baram pomos ako znae nekoj da napise kade mozam da si proveram vo sofija do kade sum so postapkata. Blagodaram odnapred.
https://mjs.bg/emsg/

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Абе ти незнаиш една е-маил адреса да напишиш, па работа нудиш.
Ти си незнајкото во случајот, адресата е во ред, напишана е во таква форма за да се заштити од спамери.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom