Битно е што не сме со отказ и сме во процедура. Се знае дека се е чиста среќа. Само позитивно и ќе биде и кај нас.Vo anglija pobrzo se dobiva britansko drzavjanstvo
Битно е што не сме со отказ и сме во процедура. Се знае дека се е чиста среќа. Само позитивно и ќе биде и кај нас.Vo anglija pobrzo se dobiva britansko drzavjanstvo
Se javiv sabajle i mi rekoa ako sum odela se preku Sofija, nema da mozam sega preku ambasada. Ama mislam ne me razbra bas covek. I me zbuni... E sega so intervju vo Sofija, ke mozam tuka da prevedam i legaliziram vo ambasada i da pratam po posta?Jas preku konzulatot Bitola imam preveduvano i legalizirano i tamu tablata e nadvor,za Skopje ne znam.Probaj javise i na telefon bi trebalo da ti dadat nekoi broevi za kontakt so preveduvacite ako nemozes da odis do oglasna tabla.
da vo normalni uslovi bi bile 16 ama sega so sostojbava mislam i poveke od 16 ke me fati ...16 meseca tolku se deka prvata procedura
Preku roditel ceka maksimun 17 a preku predok maksimun 15 a se drugo e preteranoda vo normalni uslovi bi bile 16 ama sega so sostojbava mislam i poveke od 16 ke me fati ...
Da mozes.Se javiv sabajle i mi rekoa ako sum odela se preku Sofija, nema da mozam sega preku ambasada. Ama mislam ne me razbra bas covek. I me zbuni... E sega so intervju vo Sofija, ke mozam tuka da prevedam i legaliziram vo ambasada i da pratam po posta?
Не се жалете. Јас на интервју бев 12.12.2017 година и уште чекам потпис. Позjas bev 27 maj .... bog znae kolku ke cekam za smena na status
Истиот овде ... Го имав моето интервју во јануари 2018 година и бев заглавен на позитивниот статус уште од 24 април 2019 годинаНе се жалете. Јас на интервју бев 12.12.2017 година и уште чекам потпис. Поз
ti ke si vo sledniot ukaz ...Истиот овде ... Го имав моето интервју во јануари 2018 година и бев заглавен на позитивниот статус уште од 24 април 2019 година
И јас исто ќе му напишев. Само да тргнат еднаш веќе...ti ke si vo sledniot ukaz ...
09 maj 2017 intervju, polozitelno od 27 maj lani taka da ne ima ajle. 10 dusi sto otidime za bg prv pat 2016 uste ja sym ostanat od kombeto drugite imat stazh po 2 ili 2.5 god vo stranstvo..Не се жалете. Јас на интервју бев 12.12.2017 година и уште чекам потпис. Поз
Луѓе, 2012 година прв пат поднесов, отказ во 2016 година добив и тоа лично таму отидов во Софија да прашам зошто и бев нај НЕ учтиво испадена од шалтер! И одма пак поднесов за во 2018 да одам на интервју...еве уште го чекам !!! Така да стрпејте се и кротете си ....09 maj 2017 intervju, polozitelno od 27 maj lani taka da ne ima ajle. 10 dusi sto otidime za bg prv pat 2016 uste ja sym ostanat od kombeto drugite imat stazh po 2 ili 2.5 god vo stranstvo..
Taka da ce bide kaj site.. spokojno obache
Mora adresata vo Kustendil tocno da ja navedes koja e i vo koja opshtina.Zdravo moze li nekoj da mi kaze iskustvo koga go zimas ukazot treba da kazes na koja adresa ke se prijavis ili samo opstina?
Jas sakam da odam preku Kustendil. Daprasam sto se prijavuva samo gradot se kazuva Kustendil (za da ti go ispratat vo opstina ) ili mora da im kazam adresata?)
Ке имаш проблеми со Ќустендил.. Веќе сите можни адреси таму се исцрпени. Дури и да ти некој посредник каже дека ке ти најде во Ќустендил, адресата не ти е сигурна. Сопственикот на истата, може после некој месец да појде во општина и да те одјави од негова адреса, и фактички стануваш "бездомник" во Ќустендил. Што е проблемот од сето ова? Кога ке треба да продолжиш документи, нема да можеш, затоа што ке ти кажат дека немаш постојана адреса на живеење, и ке си удираш главата од каде да најдеш валидна адреса и да се молиш деке Бугаринот нема да ти земе 50евра за адреса повторно, за по некој месец да те одјави, и да ја препродаде адресата на некоја нова жртва. Верувај, го поминав сето ова, и имам БГ документи. Оди со Леге 6 во Софија. Посигурно ти е.Zdravo moze li nekoj da mi kaze iskustvo koga go zimas ukazot treba da kazes na koja adresa ke se prijavis ili samo opstina?
Jas sakam da odam preku Kustendil. Daprasam sto se prijavuva samo gradot se kazuva Kustendil (za da ti go ispratat vo opstina ) ili mora da im kazam adresata?)
Точно. Откако ке ја наведеш точната адреса, треба лицето кое што е сопственик на куќата / станот каде што си ја пријавил да оди во Општина и да потпише дека прифаќа да те пријави на негова адреса. Ако не го направи тоа, остануваш без адреса, и нема да можеш да извадиш документи, додека не најдеш "валидна адреса" со физичко лице кое лично ке те пријави во општина како негов цимер.Mora adresata vo Kustendil tocno da ja navedes koja e i vo koja opshtina.