Toa mozat da go napravat samo nekoi posrednici.Znaci go podignuvas ukazot od ministerstvoto ,posrednikot istiot den zavrsuva rabota za adresa i maticen ,prenokuvas i drugiot den odis na slikanje.Pasosot i licnata karta ti gi nosi posrednikot za 15-20 dena.Da prasham, ukazot treba da go zemam na 20 maj , pa me interesira dali naredniot den mozam da zavrsham vo opshtinata za suzbenata adresa?, za da posle go izvadam pasoshot od amabasada
Ne odam preku posrednici taka da sigurno ke treba da planiram poveke odenja do sofija, fala tiToa mozat da go napravat samo nekoi posrednici.Znaci go podignuvas ukazot od ministerstvoto ,posrednikot istiot den zavrsuva rabota za adresa i maticen ,prenokuvas i drugiot den odis na slikanje.Pasosot i licnata karta ti gi nosi posrednikot za 15-20 dena.
Daj te molam odgovorimi ova e noviot l zakon sto treba da se isglasa ili potoeckiot podobjasni mi malkuЗАКОН ЗА Б'ЛГАРИТЕ, ЖИВЕЕштИ ИЗВ'Н РЕПУБЛИКА Б'ЛГАРИја
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2134916612
Само нема да ти брка работа тоа што ќе знаеш што пишува,ако немаш документ!
Ништо важно за темава, годинава истекуваат првите биометриски пасоши издадени во 2010 и имало долги редици за вадење на нови. Грешка на многу луѓе ви е што барате информации и вести за "б'лгарски паспорт", наместо за "б'лгарско гражданство".http://www.novini.bg/news/281279-опашки-пред-мвр-за-подмјана-на-паспорт.html
може ли некој да го преведе ова???
Сегашниот закон е тоа,а со новиот ако го изгласаат,ќе може да се зема државјанство и ако роднина кој има бг пасош, до втор братучед.Daj te molam odgovorimi ova e noviot l zakon sto treba da se isglasa ili potoeckiot podobjasni mi malku
Исто и кај мене, два броја пред мене и еден после мене излезени, мојот уште чека... само ме чуди како иде редоследот на разгледување на бројчињата, “од ракав“ ги вадат за проверка и нареден чекор, или зависи од тоа дали еден родител (или двајцата) имаат БГ пасоши плус дополнителни документи па преку ред земаат државјанства?Ne mi jasno i nemozam da svatam sto e rabotava pred mene dve brojcinja razgledani posle mene edno brojce razgledano a kaj mene statusot nepromenet i aj ne se nerviraj
Zaveri kopijata na notar i so tebe odnesi go originalot vo Dabc cisto na uvid, kopijata kje ja ostavis, originalot istiot momenti kje ti go vratatДечки ми пратија од Воениот Архив документ дека дедо ми служел бг војска ( за тие што ги интересира како, наведов кој полк служел) задолжителна информација.
Е сега сакам да го носам во ДАБЧ, за да добијам происход. Е сега дали е ПОДОБРО да носам копија заверена на нотар, ИЛИ ПОДОБРО и поефективно би било да го дадам оригиналот???........Го поставувам ова прашање зашто не ми се дава оригиналот, заради тоа што не сум сигурна во процедурата и како што некој членови во погорните постови објаснија дека можно е оригиналниот документ да не го враќаат, а мене можеби ќе ми притреба, можеби во правосудие ќе им текнат да ме турат на дополнителна, не би требало... знам, да ме вратат на дополнителна, еднаш веќе кога сум добила происход,. но немам верба во постапкава, како што кажав и погоре, е сега земав јас пишав маил во архивот да ми испратат уште два примероци(за да можам да го однесам оригиналот во дабч), кои што нормално ќе си ги платам, што мислите да почекам и дали воопшто ќе ми испратат уште два примероци?
Ako e posrednik koj ima nadimok Skacka od Kumanovo i toj ima stan vo Sofija podobro ne se javuvajte mnogu e skapПосредување за бг. пасош,државјанств со наш посредник кој живее во Софија сместување и сите други работи ви организира тој и цело време е со вас и пред се е искрен не дава лажна надеж кој сака број нека ми пише во inbox