Дечки ми пратија од Воениот Архив документ дека дедо ми служел бг војска ( за тие што ги интересира како, наведов кој полк служел) задолжителна информација.
Е сега сакам да го носам во ДАБЧ, за да добијам происход. Е сега дали е ПОДОБРО да носам копија заверена на нотар, ИЛИ ПОДОБРО и поефективно би било да го дадам оригиналот???........Го поставувам ова прашање зашто не ми се дава оригиналот, заради тоа што не сум сигурна во процедурата и како што некој членови во погорните постови објаснија дека можно е оригиналниот документ да не го враќаат, а мене можеби ќе ми притреба, можеби во правосудие ќе им текнат да ме турат на дополнителна, не би требало... знам, да ме вратат на дополнителна, еднаш веќе кога сум добила происход,. но немам верба во постапкава, како што кажав и погоре, е сега земав јас пишав маил во архивот да ми испратат уште два примероци(за да можам да го однесам оригиналот во дабч), кои што нормално ќе си ги платам, што мислите да почекам и дали воопшто ќе ми испратат уште два примероци?