Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 мај 2015
Мислења
46
Поени од реакции
34
Дали е доволно за да започнам процедура, фотокопија од бугарски пасош од прв братучед на мајка ми ? (се разбира поврзан со изводи)
И која варијанта ми ја препорачувате :
1. Преку амбасада (Битола или Скопје)
2. Дирекно преку Софија (сам без посредник)
3. Преку посредник
ii mene me interesira ova.....nekoj da znae????

Член од
15 септември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Јас бев сам, пред две недели, отидов у главната мвр за брза постапка ама не ми дозволија, и ќе ти бараат потпишани декларации од двајца бугари да потврдат дека си тоа ти, го искомплицирале ептен
ne proba od opstina slatina da izvadis po brsa postapka za 3 dena bese taka? Na GrazDanstvo i pri baranje na maticen broj ne ti pobaraa svedoci? Blagodarnost za informaciive sto gi spodeluvame, ke odam narednata nedela za da go izvadam gragjanstvoto, se nadevam Na happyend na celiov cirkus i lavirint.

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2015
Мислења
75
Поени од реакции
54
ne proba od opstina slatina da izvadis po brsa postapka za 3 dena bese taka? Na GrazDanstvo i pri baranje na maticen broj ne ti pobaraa svedoci? Blagodarnost za informaciive sto gi spodeluvame, ke odam narednata nedela za da go izvadam gragjanstvoto, se nadevam Na happyend na celiov cirkus i lavirint.
nema brza postapka vo slatina, pisuva na sajtot na mvr kade ima brza postapka, vamu u slatina ima samo redovna za 30 dena, svedoci ne ti treba nikade osven koa ke se slikas

Член од
15 септември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
nema brza postapka vo slatina, pisuva na sajtot na mvr kade ima brza postapka, vamu u slatina ima samo redovna za 30 dena, svedoci ne ti treba nikade osven koa ke se slikas
Za da se podigne ukazot nema potreba da se zakazuva elektronski, zatoa sto nema mnogu lugje. Najprvo treba da uplatite 50 leva za ukazot vo postenskata banka. Taa se naogja od Kostas kafe na kosot. Svrtete se so grb na Kostas kafe prodolzete do kraj na ulickata i levo. Tamu ke kazete deka uplakate za ukaz. Ke vi dadat urnek. Ke go popolnite. Provizija e 5 leva. Kaj 9.30 bev vo Ministerstvo za pravosudie (tamu kade sto bev i na intervju). Treba da imate ispecateno dekz brojot vi e odobren( ili protokolot ili od trsenje so status deka vi e potpisan ukazot). Na vrata ke ve prasaat dali imate zakazano elektronski i ve pustaat da odite na 5 kat. Tamu cekate red. Obicno primaat po dvajca. Go pokazuvate ispecatenoto i pasosot i dve fotografii da se novi ne isti kako na proishodot. Potoa vi go naogjaat dosieto. Ke vi dadat eden list na koj pisuvate ime i prezime, data na podiganje na ukazot, toa go popolnuvate na KIRILICA. Ke ve prasaat za adresa, mene ne me prasaa zosto veke ja napisav. Toa e sluzbena adresa na opstinata koja se naogja vo blizina. Istata adresa e istaknata na vlezot na 5 kat. Potpis i ke vi vratat orginalni dokumenti koi ste gi podnele za doplnuvanje. Od tamu odite i pravite dve kopii od ukazot i od pasoso ( slikata na pasosot i vlezot vo Bugarija). Ja barate opstina Sredec. Tamu zemate formulari na eden salter. Gi nosite na kasa da platite. Ako ne mozete da se snajdete ke vi gi popolnat. Normalno ke pocastite 5 leva. Popolnetite formulari gi kopirate. Ke se vratite i vi davaat kvitancija za toa deka ste platile. Obicno za 7 dena vi izleguva maticniot broj. Odite da go zemete vo opstina i odite na slikanje. Slikanjeto e na drug kraj na Sofija vo opstina Slatina. Adresata e ul. Shipkovacki prohod 67. Ova go znam zatoa sto soprugot se slikase. Nie se najdovme so garmin. Ako nemate garmin, mozebi e pametno da zemete taksi. Tamu se plaka za 3 dena 124 leva na lice mesto, za licna karta i pasos. Ve slikaat, za 3 dena go podigate pasosot. Ako planirate vednas da zaminete vo EU pozelno e da izvadite evropska zdravstvena karticka. Taa se vadi vo blizi a na opstinata kade sto ke se slikate. Za cena i ualovi ke vi kazam koga ke izvadam, zatoa sto bez l.karta ne ja davaat. Moze da vi pobaraat dvajca svedoci so bugarsko drzavjanstvo da potvrdat deka ste toa vie. Ke zamolite nekoj od tie sto cekaat, normalno znaete treba da pocastite nekoj lev. Ako na nekoj ne mu e jasno slobodno neka me prasa.
Sea gledam na sajtov na mvr deka samo Vo glavnoto mvr se vadi po brza ppostapka, premnogu kompliciranje tuka ke go aktiviram posrednikot.

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
Ne mi jasno i nemozam da svatam sto e rabotava pred mene dve brojcinja razgledani posle mene edno brojce razgledano a kaj mene statusot nepromenet i aj ne se nerviraj

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Документот од БККС е најголемата измама, а Лазар Младенов професионален лажго! Уште прашувате дали некој поминал со документот од БККС,НЕ нема поминато никој,напротив има стотици прекратени, а го имаат поднесено документот од клубот.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Документот од БККС е најголемата измама, а Лазар Младенов професионален лажго! Уште прашувате дали некој поминал со документот од БККС,НЕ нема поминато никој,напротив има стотици прекратени, а го имаат поднесено документот од клубот.
Ај не сери. Не е точно ова за Младенов, јас пред 2-3 месеци се обратив кај него и тој самиот ми кажа дека во тој момент во ДАБЧ имало проблем со тој документ и ме советуваше да почекам и да видиме дали нешто ќе се промени во таа насока, да не испадне џабе да го вадам документот. А можеше ако сакаше да ме излаже и да ми ги земе парите. Бугарските власти го доведоа во непријатна ситуација да испадне како лажго, тој не можел да предвиди дека социјалистичката влада ќе прекине со признавање на удостоверенијата од БККС.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Ај не сери. Не е точно ова за Младенов, јас пред 2-3 месеци се обратив кај него и тој самиот ми кажа дека во тој момент во ДАБЧ имало проблем со тој документ и ме советуваше да почекам и да видиме дали нешто ќе се промени во таа насока, да не испадне џабе да го вадам документот. А можеше ако сакаше да ме излаже и да ми ги земе парите. Бугарските власти го доведоа во непријатна ситуација да испадне како лажго, тој не можел да предвиди дека социјалистичката влада ќе прекине со признавање на удостоверенијата од БККС.
Апсолутно точно....човекот си е на место, јас кога му се јавив ноември беше, цело време ми сугерираше да почекам да видиме што-како ќе излезе, на крај јас инсистирав да го извадам документот иако човекот отворено ми кажа дека не зависат од него работите.

S

Sukhoi-27

Гостин
Апсолутно точно....човекот си е на место, јас кога му се јавив ноември беше, цело време ми сугерираше да почекам да видиме што-како ќе излезе, на крај јас инсистирав да го извадам документот иако човекот отворено ми кажа дека не зависат од него работите.
И мене исти.Младенов не е лажго.

Член од
23 октомври 2014
Мислења
84
Поени од реакции
38
Дaли знaете дaли некoј пoминaл сo удoстoверение oд вoениoт aрхив?

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
:kuracc:

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Ne mu e prv pat...

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Дечки ми пратија од Воениот Архив документ дека дедо ми служел бг војска ( за тие што ги интересира како, наведов кој полк служел) задолжителна информација.

Е сега сакам да го носам во ДАБЧ, за да добијам происход. Е сега дали е ПОДОБРО да носам копија заверена на нотар, ИЛИ ПОДОБРО и поефективно би било да го дадам оригиналот???........Го поставувам ова прашање зашто не ми се дава оригиналот, заради тоа што не сум сигурна во процедурата и како што некој членови во погорните постови објаснија дека можно е оригиналниот документ да не го враќаат, а мене можеби ќе ми притреба, можеби во правосудие ќе им текнат да ме турат на дополнителна, не би требало... знам, да ме вратат на дополнителна, еднаш веќе кога сум добила происход,. но немам верба во постапкава, како што кажав и погоре, е сега земав јас пишав маил во архивот да ми испратат уште два примероци(за да можам да го однесам оригиналот во дабч), кои што нормално ќе си ги платам, што мислите да почекам и дали воопшто ќе ми испратат уште два примероци?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom