Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%
 • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

  Гласови: 0 0,0%
 • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 август 2019
Мислења
73
Поени од реакции
134
Не, не мора да значи само сакав да кажам да не очекуваш некаков спец третман пошо си полнолетен. Родител со пасош е секако добра ствар.. но уште подобро би било да приложиш и потврда од БКК Струмица со молба за достава на дополнителен документ. Ко ќе го стават и тоа во твоето досие, тогаш дефинитивно мислам дека ќе добиеш указ.
Ќе почекаш исто како и сите но, барем сигурно ќе добиеш.
Скромен совет од мене.
Ne sfakjam. Ima sansa dokolku podnese so drzavjanstvo od roditel da go odbijat?
 
Член од
21 октомври 2019
Мислења
11
Поени од реакции
8
02.10.2018 Интервју во Софија, сеуште задолжителна.
Список на задолжителна проверка

13.01.2018 -(интервју Битола) @Zlatkoim -15/16.08.2019 на положително
16.06.2018-интервју @Nexon -01.08.2019-финална-29.11.2019 -положително

11.05.2018- интервју @Oktavijan -28.10.2019- на финална
05.07.2018-интервју @Benithe1 -01.11.2019- на финална
03.08.2018-интервју @Smooth21 -22.08.2019-финална
06.08.2018-интервју @Majbejker -15.08.2019-на финална
06.08.2018-интервју @bolowr4r4 -19.08.2019-со потврда -на финална
08.08.2018-интервју @Astrapa -23.08.2019-на финална
16.08.2018-интервју @AAGV -24.08.2019-преку братучед и потврда-на финална


13.03.2018-интервју @s@s@s@s -крштеница-на задолжителна
0х.03.2018-(интервју Битола) @Божино-преку родител -на задолжителна
0x.05.2018-интервју @dule_bule -0x.07.2019-на финална-0x.10.2019-на дополнителна-потврда плус доставена
19.07.2018-интервју @nasquez23 -преку родител -на задолжителна
06.08.2018-интервју ■■■ -преку родител -на задолжителна
06.08.2018-интервју @marijanti -преку родител -на задолжителна
07.08.2018-интервју @Tashov -преку родител -на задолжителна
13.08.2018-интервју @gjoko10 -со воена книшка и лк од дедо-на задолжителна
14.08.2018-интервју @t55 -преку родител -на задолжителна
17.09.2018-интервју Сестра 10.2018 -интервју @FAHRER -крштеница-на задолжителна
27.09.2018-интервју @Ohridmaca1 -со потврда -на задолжителна
28.09.2018-интервју @Dybala -со потврда -на задолжителна
02.10.2018 Интервју @ploumari -на задолжителна.
06.11.2018-интервју @CyberTm -преку родител со потврда -на задолжителна
19.11.2018-интервју @CyberTm -преку родител -на задолжителна
27.11.2018-интервју @TasHee -на задолжителна
27.11.2018-интервју @darkopotok -на задолжителна
28.11.2018-интервју @Kikakikirika -преку родител -на задолжителна
03.12.2018-интервју @Nikolablaaa -на задолжителна
13.12.2018-интервју @Cufka -на задолжителна
03.12.2018-интервју @urke - крштеница - на задолжителна
13.01.2019-интервју @barselona123 -крштеница и потврда-на задолжителна
27.02.2019-интервју @lolita19 -на задолжителна


***Пишете ми и другите за да направам апдејт кои што се на задолжителна
21.2.2018 во Бт интервју преку татко.
Сеуште задолжителна од 08.08.2018
 
Последно уредено:

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.535
*****Апдејт

Список на задолжителна проверка


16.06.2018-интервју @Nexon -01.08.2019-финална-29.11.2019 -положително

13.01.2018 -(интервју Битола) @Zlatkoim -15.08.2019 на финална
11.05.2018- интервју @Oktavijan -28.10.2019- на финална
30.05.2018-интервју(Скопје) @Aleksandar92 -23.08.2019-на финална
05.07.2018-интервју @Benithe1 -01.11.2019- на финална
25.07.2018-интервју @angieee21 -од 20.08.2019 преку сестра -на финална
28.07.2018-интервју @bolowr4r4 -19.08.2019-со потврда -на финална
03.08.2018-интервју @Smooth21 -22.08.2019-финална
06.08.2018-интервју @Majbejker -15.08.2019-на финална
08.08.2018-интервју @Astrapa -23.08.2019-на финална
16.08.2018-интервју @AAGV -24.08.2019-преку братучед и потврда-на финална


13.03.2018-интервју @s@s@s@s -крштеница-на задолжителна
0x.05.2018-интервју @dule_bule -0x.07.2019-на финална-0x.10.2019-на дополнителна-потврда плус доставена
19.07.2018-интервју @nasquez23 -преку родител -на задолжителна
06.08.2018-интервју ■■■ -преку родител -на задолжителна
06.08.2018-интервју @marijanti -преку родител -на задолжителна
07.08.2018-интервју @Tashov -преку родител -на задолжителна
08.08.2018-интервју @Божино-преку родител -на задолжителна
08.08.2018-интервју @Purfect -преку родител -на задолжителна
13.08.2018-интервју @gjoko10 -со воена книшка и лк од дедо-на задолжителна
14.08.2018-интервју @t55 -преку родител -на задолжителна
17.09.2018-интервју Сестра 10.2018 -интервју @FAHRER -крштеница-на задолжителна
24.09.2018- интервју@Ve19966 -преку родител -на задолжителна
27.09.2018-интервју @Ohridmaca1 -со потврда -на задолжителна
28.09.2018-интервју @Dybala -со потврда -на задолжителна
02.10.2018 Интервју @ploumari -на задолжителна.
06.11.2018-интервју @CyberTm -преку родител со потврда -на задолжителна
19.11.2018-интервју @Aliii29 -преку родител -на задолжителна
27.11.2018-интервју @TasHee -на задолжителна
27.11.2018-интервју @darkopotok -на задолжителна
28.11.2018-интервју @Kikakikirika -преку родител -на задолжителна
03.12.2018-интервју @Nikolablaaa -на задолжителна
13.12.2018-интервју @Cufka -на задолжителна
03.12.2018-интервју @urke - крштеница - на задолжителна
13.01.2019-интервју @barselona123 -крштеница и потврда-на задолжителна
11.02.2019-интервју @Bojsa -на задолжителна
25.02.2019-интервју @Rope -на задолжителна
27.02.2019-интервју @lolita19 -на задолжителна
25.03.2019-интервју @Blgarceto -крштеница и венчаница-на задолжителна


***Пишете ми и другите за да направам апдејт кои што се на задолжителна
 
Последно уредено:
Член од
15 август 2013
Мислења
16
Поени од реакции
58
Интервју 25 јули 2018,на финална од 20 август 2019 преку сестра ми
 

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.535
Список на положително

Од Декември останааxx.12.2018 @Soprano99
12.12.2018 @vrapce1808
21.12.2018 .ReD. .DeViL.
21.12.2018 @Marjon УКАЗ 158
21.12.2018 @Luna. УКАЗ 158
21.12.2018 @Pacient123321
21.12.2018 @Vikkk

ne se clenovi na forum
21.12.2018 trajce
21.12.2018 Viktor T.
21.12.2018 viktor
Положително од Јануар
10.01.2019 @mikamilile
15.01.2019 @geogeo УКАЗ 158
17.01.2019 @Belich
20.01.2019 mmmjan
23.01.2019 @Poch
23.01.2019 @Dark28
25.01.2019 @mucko030
30.01.2019 @b.g
30.01.2019 @lizabet
30.01.2019 @dalton djo
30.01.2019 @Jovicaaa

Положително од Фебруар
05.02.2019`аурора12
06.02.2019 @Biggamer83
06.02.2019 @peperutka23
06.02.2019 blgarce
10.02.2019 @Izi-Mizi
11.02.2019 @Pero Pampur
11.02.2019 @AzSam
14.02.2019 @Dandi1982
15.02.2019 @georg
19.02.2019 @rengoring
.02.2019 @BGJANA
.02.2019 @bo1
13.02.2019 bbobbann
19.02.2019 @kikikiki1
20.02.2019 @Callisto
20.02.2019 @donnalia
20.02.2019 @responsible
20.02.2019 @Madrista!!!
20.02.2019 @zhan4e
20.02.2019 @Root5
20.02.2019 @Andrijan4e9321
20.02.2019 @DeMew
20.02.2019 @Ilindenec
27.02.2019 @katekiki
27.02.2019 @Malo blgarce
крај.02.2019 @RaZ-R
крај.02.2019 @pejo89

Положително од Март
08.03.2019 @Gunner1
12.03.2019 @kocevskii
12.03.2019 @Aryann
12.03.2019 @limonka
12.03.2019 @Root5
12.03.2019 @seowizard
12.03.2019 @Golden123
19.03.2019 @Milll
19.03.2019 @Bregovic
19.03.2019 @Aleks99
25.03.2019 @Pakito11
25.03.2019 @Mr.HyPNoTiC
27.03.2019 @goldfinger
27.03.2019 @DRD86
27.03.2019 @N.ROMSOM


Положително од Април
24.04.2019 @ognen101
24.04.2019 @12majmunka34
30.04.2019 @palekrstic
30.04.2019 @Reaper trolo
30.04.2019 @zapce M
30.04.2019 @Solskjaer5
30.04.2019 @N-ter

Положително од Мај
15.05.2019 @daov.goran
15.05.2019 @Lovesimba
15.05.2019 @anamela
15.05.2019 @darkodamjan
15.05.2019 @Bonitop123
27.05.2019 @Mattea

Положително од Јуни
15.06.2019 @josifcaki
15.06.2019 @Prca
27.06.2019 @Kiko 9

Положително од Јули
05.07.2019 RojalBND
05.07.2019 @jejans
07.07.2019 @Fenia
18.07.2019 @Vinz

Положително од Август

01.08.2019 @nebojsha985
01.08.2019 @stuttgard
12.08.2019 @dvladev

Положително од Октомври
25.10.2019 @bavarec89
28.10.2019 @Oktavijan

Положително од Ноември
01.11.2019 @Bobedimean
Автоматски споено мислење:

Ukazzz 158. Site da cekate. Polozitelno ot 21 dekembri 2018
Cestitoooo
 
Последно уредено:
Член од
23 октомври 2019
Мислења
16
Поени од реакции
30
И јас на задолжителна од 06.11.2018 интервју, преку родител со потврда од бугарско здружение
Список на задолжителна проверка

13.01.2018 -(интервју Битола) @Zlatkoim -15/16.08.2019 на положително
16.06.2018-интервју @Nexon -01.08.2019-финална-29.11.2019 -положително

11.05.2018- интервју @Oktavijan -28.10.2019- на финална
05.07.2018-интервју @Benithe1 -01.11.2019- на финална
03.08.2018-интервју @Smooth21 -22.08.2019-финална
06.08.2018-интервју @Majbejker -15.08.2019-на финална
06.08.2018-интервју @bolowr4r4 -19.08.2019-со потврда -на финална
08.08.2018-интервју @Astrapa -23.08.2019-на финална
16.08.2018-интервју @AAGV -24.08.2019-преку братучед и потврда-на финална


13.03.2018-интервју @s@s@s@s -крштеница-на задолжителна
0х.03.2018-(интервју Битола) @Божино-преку родител -на задолжителна
0x.05.2018-интервју @dule_bule -0x.07.2019-на финална-0x.10.2019-на дополнителна-потврда плус доставена
19.07.2018-интервју @nasquez23 -преку родител -на задолжителна
06.08.2018-интервју ■■■ -преку родител -на задолжителна
06.08.2018-интервју @marijanti -преку родител -на задолжителна
07.08.2018-интервју @Tashov -преку родител -на задолжителна
13.08.2018-интервју @gjoko10 -со воена книшка и лк од дедо-на задолжителна
14.08.2018-интервју @t55 -преку родител -на задолжителна
17.09.2018-интервју Сестра 10.2018 -интервју @FAHRER -крштеница-на задолжителна
27.09.2018-интервју @Ohridmaca1 -со потврда -на задолжителна
28.09.2018-интервју @Dybala -со потврда -на задолжителна
02.10.2018 Интервју @ploumari -на задолжителна.
06.11.2018-интервју @CyberTm -преку родител со потврда -на задолжителна
19.11.2018-интервју @CyberTm -преку родител -на задолжителна
27.11.2018-интервју @TasHee -на задолжителна
27.11.2018-интервју @darkopotok -на задолжителна
28.11.2018-интервју @Kikakikirika -преку родител -на задолжителна
03.12.2018-интервју @Nikolablaaa -на задолжителна
13.12.2018-интервју @Cufka -на задолжителна
03.12.2018-интервју @urke - крштеница - на задолжителна
13.01.2019-интервју @barselona123 -крштеница и потврда-на задолжителна
27.02.2019-интервју @lolita19 -на задолжителна


***Пишете ми и другите за да направам апдејт кои што се на задолжителна
Интервју 24.09.2018 задолжителна преку 2ца родители
 
Член од
19 април 2019
Мислења
41
Поени од реакции
51
14 noemvri 2017 intervju 29 noemvri 2018 finalna 23 januar 2019 dopolnitelna pa 17 juni 2019 povtorno finalna i od 1 avgust 2019 sum na polozitelno
 

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.535
Ајде членови разбудете се ,фалете се со укази денес е Ваш ден!!!!
Декември и Јануар на положително:jeeee::jeeee::jeeee:
Автоматски споено мислење:

@Oktavijan можеш ли да провериш дали има во овој указ од 2017 преписки?
 
Член од
29 ноември 2018
Мислења
8
Поени од реакции
32
Денес потпишан указ, на положително од 21 декември со документи од чичко. Дополнително вадев потврда меѓутоа не сум сигурна дали се доставени од страна на посредникот.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom