Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
43
Дали некој има пишано мејл или пак има контактирано за сезонската работа во Германија за берење јагоди, аспарагус и дрр.. Во врска со објавите што кружат на интернет.

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Дали некој има пишано мејл или пак има контактирано за сезонската работа во Германија за берење јагоди, аспарагус и дрр.. Во врска со објавите што кружат на интернет.
Ima za vo holandia za vo crvenite kafezi, sakas?

Член од
6 април 2015
Мислења
14
Поени од реакции
13
Mnogy ste ja promasile temata :pos::pos::tapp:

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
бугарски пасош (процедура и потребна документација) е темата мислам нема смисла тука да се пиши за сезонски/постојани или било какви вработувања на нивите во германија а и не сме Arbeitsagentur

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Другари не се работи за песимизам туку за сурова реалност. Денес го читав стенограмот на комисијата а можете и вие. Јасно стои дека неможат да гласаат за измените дури ни во комисијата се додека не дадат мислење министерството за внатрешни работи и правосудие. Па доколку дадат мислење да се внесат измените па пак разгледување па гласање па дури тогаш оди во парламент итн итн ..... Јас мислам дека има некоја тивка војна за чив бизнис да процвета незнам што да кажам повеќе а сите се надевавме на позитивни работи.....:uzi::drk::cuc::aplauz::toe:

Добро утро!
Сега, може да е малку офф-топик, но е поврзано со тоа зошто овие промени се одложуваат.
Немој само да си мислиш, а биди 100% сигурен.
Чии бизнис? Доста мајмуни има на филијалата.
Оние во Владата:
ГЕРБ - лидер Бојко Борисов, искрен мафијаш.

Поранешна стража на Живков (комунистичкиот диктатор), шверцер на дрога, Во протечени документи на Викиликс станува јасно дека ЦИА имаат податоци за многу врски на ББ со мафијата, продажба на амфетамини и зависности од Лукоил. - http://bivol.bg/wlborisov.html
Бизнис интереси: дрога, енергетика, банки, градежништво и др.

РБ - немат лидер, збир од рандом луѓе.
Еден
од "неформалните" лидери - без коментар.

Онаа
која се правеше на многу паметна за два месеци како претседател на ДАБЧ и сакаше да ви раскине процедурите. - Ива Јорданова, три години пред да почне да цоца од државната колибри, видете како се фрлаа (03:50)
Бизнис интереси: Сето каде има далавера.
Каракачанов и ВМРО нема смисла да се коментираат, целосна деградација и лицемерие.Сите се за затвор. Тие имаат најголем апетит во "БГ пасошите".
Има уште една партија во владата, која исто така е тотална пародија.
Нејзиниот лидер, друга пропаст за чудо и волшебно: Ова се само мал дел од целиот циркус, има американски подлоги (ГЕРБ, РБ) , руски подлоги (БСП, АБВ, АТАКА), турски подлоги (ДПС), генерално многу бизнис интереси се вмешани, затоа што е многу бавно додека се разбере кој точно ќе точи од тоа раздавање на пасоши. Со весели чекори засега успеваат да уништуваат Б'лгарија со секој ден во кој крадат и крадат фаќајќи и алчни за уште. Деградирани морално, збогатиле материјално. Сепак сум убеден дека ќе има Видовдан.
Обид за "убиство" на главниот мафијаш од турската партија Доган пред две години.
Сè што зборуваат е "бла, бла..." - http://gospodari.com/рапатрак-с-фронтмена-на-дпс-лјутви-местан-video54362.html

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Во ДАБЧ само лично се доставуваат документите на првото појавување. За наредните одења можеш да овластиш друго лице кај нотар на пр. за да ти го подигне уверението, но јас би ти препорачал се' лично да си завршуваш, така е посигурно.

Член од
12 март 2015
Мислења
17
Поени од реакции
3
Сигурно не работат легално. Со Бугарска виза неможиш да работиш на друго место освен Бугарија.
Можиш слободно да се јавиш во амбасада ќе ти потврдат, па дури и може да им кажиш кој се тие што работат во Италија со Бугарска виза па да им го докажат спротивното :)

Член од
13 јануари 2015
Мислења
26
Поени од реакции
3
Dali e pustena postapkata za bugarski pasos?Dali go izglasaa zakonot i koga tocno ako moze nekoj da mi odgovori?

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Dali e pustena postapkata za bugarski pasos?Dali go izglasaa zakonot i koga tocno ako moze nekoj da mi odgovori?
Не, не е изгласан, се' си е по старо. Има шпекулации на форумот дека најкасно до крајот на мај ќе се изгласа. Кога ќе биде точно не можат да ти одговорат ниту парламентарците во Бугарија, а не па ние. Следи ги новините во бугарските весници на интернет, можеби ќе дојдеш до корисна информација за да ја споделиш со нас.

Член од
21 април 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo!
Ke ve zamolam koj moze da mi kaze dali so noviot predlog zakon za bugarsko drzavjanstvo,ke imam sansa da apliciram za BG pasos i pokraj toa sto nosam germansko ime a prezimeto mi e Zuko,dali vo opsto imam sansi za BG drzavjanstvo?
odnapred vi blagodaram

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom