Logicki ne bilo ako ti si podala vo bt konzulat i da ti pisuva deka e isprateno vo beograd znaci ti preostanuva drugiot status deka si na polozitelno i cekas ukaz.Дечки имам поднесено за пасош преку конзулатот во Бт. Интервју септември 2017та. Е сеа со кој број да проверувам?
СО 1 или 2? Со 2ката ми кажува дека фали уште потпис со 1та дека е испратен указот во Београд. Кое да го рачунам за валидно?
По колзулски пат, бројчето можи (барем мислам) да се види единствено на првиот статус "образувана преписка хххх/2018, преписката се намира...." Како и да беше статусот. Доколку таму си го пропуштила тогаш само со пин можиш да проверваш. Ама истото е.Дечки имам поднесено за пасош преку конзулатот во Бт. Интервју септември 2017та. Е сеа со кој број да проверувам?
СО 1 или 2? Со 2ката ми кажува дека фали уште потпис со 1та дека е испратен указот во Београд. Кое да го рачунам за валидно?
Fala mnoguZdravo ke te zamolam ako moze da odgovoris ako znaes dali postojat podatoci za makedonci sto sluzele bg vojska vo period od 1941-1944 god odnosno dali postoi nekoja stranica da se prebaraat podatoci za toj period zosto ova sto e prikaceno od vas e vo period od 1912-1913 god. Fala na odgovor poz
Fala ti mnogu toa go barav
Do kraj na septemvri cela 2018 godina ke bidi izrabotena vo dabc
Ќути и не прашувај многу. На форумов има многу јаки луѓе блиски до власта. Се што е напишано се е точно.Здраво
Од каде ја имате таа информација дека цела 2018 ќе биде изработена сега во септември ?
Благодарам
Проверувај го само второто. Првото гледаш дека не е ни во правилен формат, игнорирај го.Дечки имам поднесено за пасош преку конзулатот во Бт. Интервју септември 2017та. Е сеа со кој број да проверувам?
СО 1 или 2? Со 2ката ми кажува дека фали уште потпис со 1та дека е испратен указот во Београд. Кое да го рачунам за валидно?Прегледај го приврзокот 216667
Здраво
Од каде ја имате таа информација дека цела 2018 ќе биде изработена сега во септември ?
Благодарам
Ова значи дека ти е одобрена молбата за издавање на уверение за Происход.Еве јас ќе потврдам дека ми се смени статусот за произходот во „Статус'т на зајавлението е : Одобрено зајавление. В процес на издаване „
Имам аплицирано во октомврии 2018, Софија.
Дали може некој да ми каже што значи статусов и што е следно? И за колку време би требало да се издаде произходот?
Фала ви
Druze jas bev na intervju 04.12.2017 vo dekemvri 2018 ili januar 2019 mi se smeni vo finalna faza i nekade feb.ili mart mi se smeni da cekam potpis. 149XX/2016
Na samiot dokument ti pisuva: za online proverka koristi go vtoriot broj.Дечки имам поднесено за пасош преку конзулатот во Бт. Интервју септември 2017та. Е сеа со кој број да проверувам?
СО 1 или 2? Со 2ката ми кажува дека фали уште потпис со 1та дека е испратен указот во Београд. Кое да го рачунам за валидно?Прегледај го приврзокот 216667
Zarem e vazno toa koga ne mozes nisto drugo da pravis osven da cekas i da se molis da ne te zaboravat vo nekoja fioka so godini.Na intervju 5 avgust 2017 i vekje 4 meseci cekam na finalen eksperten pregled,preku tatko poteklo odam,gledam na forumov nekoj clenovi sho bile posle mene na intervju i podale cekaat potpis,se odi spored nekoj redosled ili kako kje im tekne? Sekoja informacija e dobre dojdena